Recensie

Woezel en Pip’s avontuur met de Sloddervos te hoog gegrepen ⭐⭐

Woezel en Pip gaan in hun nieuwe show op zoek naar de Sloddervos. De langere tijdboog van het verhaal wordt voor de jongste kinderen te groot, wat voor onrust in de zaal zorgt.

Midden in de foyer Chassetheater staat een grote vleugel. En zo’n muziekinstrument heeft blijkbaar een enorme aantrekkingskracht op jonge kinderen. Wat maakt zo’n ding een hoop geluid als je er hard op slaat. Als de zaaldeuren opengaan vind menigeen het jammer dat ze afscheid moet nemen. Maar al snel is iedereen de foyerpiano vergeten, wanneer Woezel en Pip op toneel verschijnen.

De twee hondjes gaan in deze voorstelling op zoek naar de Sloddervos. Er blijken namelijk steeds spullen te verdwijnen. Zelfs het cadeau voor de Wijze Varen. En dat kan maar één ding betekenen. De Sloddervos is in de buurt. Een spannende reis door de Tovertuin is het resultaat, waarbij Woezel en Pip worden geholpen door hun nieuwe vriendje Charlie.

De poppen van Woezel, Pip en hun vriendjes zijn aanstekelijk en worden vakkundig bespeeld. Vooral de momenten die leunen op herkenbaarheid en herhaling - de openingstune, de val die gezet wordt voor de Sloddervos - weten de kinderen bij de les te houden.

Voor de beoogde doelgroep (2+) is de show wel iets te moeilijk en te lang. Met name in het begin wordt er veel uitgelegd. Jammer, want later zijn er een paar mooie visuele scenes die tot de verbeelding spreken en het publiek veel meer betrekken. Wat ook niet helpt is de grootte van de zaal. Je zit al snel erg ver weg, wat de interactie niet vergroot. Een goede tip dus om deze voorstelling in een wat kleiner theater te gaan bekijken. En nu we toch adviezen geven: maak de selfie na de show en niet tijdens. Soms was het door het woud van telefoons en flitsen wat moeilijk in het verhaal te blijven.

De voorstelling is gebaseerd op een film. Dat is goed te horen aan de muziek. De score is filmisch en vrijwel voortdurend aanwezig. Het maakt sommige scenes extra spannend. Het Sloddervoslied zou zelfs niet misstaan in een volwassener productie.

Na een uurtje hebben Woezel en Pip hun spullen èn de Sloddervos gevonden en kunnen ze hun cadeau aan de Wijze Varen geven. En na een feestelijke afsluiting moeten de kinderen weer naar huis. Al gaan de meesten nog even langs de piano.

27 October 2016
Première
Breda
Chassé Theater
https://www.vanhoorne.com/theater/woezel-pip/