musical
Synopsis

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben,…
Start > Producties > 2016 > Sprookje > Gelaarsde Kat, De (2016)
Over...

 
producent:
Efteling Theaterproducties
jaar:
2016
duur:
75 min
pauze:
Nee
genre:
Sprookje
score:
4star
websites:


Gelaarsde Kat ontvangt Musicalworld Award


Artikel: Reportage
Voorstelling: Première
Datum: 15 okt 2017
Theater: Luxor Theater
Lokatie: Rotterdam
Website: https://www.efteling.com/nl/theater/gelaarsde-kat
Auteur: Jeroen

VIDEO. Tijdens de feestelijke start van 'De Gelaarsde Kat' in het Luxor Theater in Rotterdam ontving de cast de Musicalworld Award voor beste jeugdproductie 2017.

De award-winnende voorstelling ‘De Gelaarsde Kat’ is vanaf nu op tour door Nederland. Afgelopen weekend was de feestelijke start, en werd deze door jullie tot beste jeugdvoorstelling uitgeroepen voorstelling getrakteerd op de prijs. Marcel Visscher, die de titelrol vertolkt, nam de prijs in ontvangst. Dit alles is natuurlijk te zien in de videoreportage.
De cast is niet geheel ongewijzigd gebleven. Dick Cohen, die diverse vooral komische ondersteunende rollen speelt, en Marcel Visscher keren terug, maar binnen de kindercast en ensemble zijn er wat wijzigingen. Het meest opvallend zijn de nieuwe vertolkers van de jonge hoofdrollen. Bas, de sympathieke molenaarszoon wordt gespeeld door Jeroen C Molenaar (Hoe vaak zal er al een what’s in a name opmerking zijn gemaakt). Hij maakt mooi gebruik van zijn ontwapenende uitstraling, zingt prima en weet je zo mee te nemen in zijn door de gelaarsde kat georkestreerde verhaal.  Ook prinses Tessa is een nieuw gezicht, zowel in deze productie als op het podium. Nienke Latten heeft nog wat moeite haar rol body te geven, en groeit er hopelijk wat meer in. Haar zang is al wel van buitengewone schoonheid.
Al met al betekent dit dat ook de tourversie van de voorstelling wederom een heerlijke musical is, waar de eerdere recensie nog op van toepassing is.. Af en toe moet je (nog steeds) wel even door wel hele flauwe grappen heen bijten, met als dieptepunt de naamgeving van een prins met gerechten van de afhaalchinees, die helaas niet zijn verwijderd. Stap hier maar snel overheen, en geniet van de rest.Fotos
IMG_20171015_145630.jpg musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)