musical
Synopsis

De Roadmusical Route 66 vertelt in prachtig toneel een verhaal over idealen. Die zijn net zo oud als ze nieuw zijn. Een verhaal over heftige liefde, die even onmogelijk is als haalbaar.

Hij is een verbitterde automonteur in een stoffig dorpje…
Start > Producties > 2007 > Pop musical > Route 66
Over...

 
producent:
Stichting Beeldenstorm, Harry Kies Theaterprodukties
jaar:
2007
duur:
pauze:
Ja
genre:
Pop musical
score:
2star
websites:


Get your kicks on Route 66


 1 2 >
Artikel: Perspresentatie
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 23 okt 2007
Lokatie: Amsterdam
Website: http://www.route66.nu
Auteur: Marilena

De makers van de musical ‘Turks Fruit’, Stichting Beeldenstorm en Harry Kies Theaterproducties, komen dit theaterseizoen met een nieuwe productie: ‘Route 66, een road musical’.

Musicalworld reisde af naar Amsterdam voor een klein voorproefje van de voorstelling en sprak daar onder andere producent Harry Kies over het ontstaan van deze productie.

‘Route 66’ speelt zich af in zo’n verlaten spookdorp, waar de komst van een vreemdelinge de rustige verhoudingen onder grote druk zet. Hij is een verbitterde automonteur in een stoffig dorpje aan de Route 66. Zij is ‘een lady on the run’ en raakt van de weg. In de zweterige hitte ontbrandt tussen hen een vuur met explosieve gevolgen. Een verhaal over idealen die net zo oud als nieuw zijn, over heftige liefde die even onmogelijk is als haalbaar.

Een jaar of 10 geleden kwam Harry Kies met het idee voor deze voorstelling: “Ik was toen voor het eerst in de Verenigde Staten en terwijl ik met de auto rondreed zag ik overal borden met ‘Route 66’. Vanaf dat moment raakte ik steeds meer gebiologeerd door de geschiedenis van die weg. Het idee heeft lang op de achtergrond geborreld omdat ik niet echt een musicalproducent ben maar me meer bezig hou met cabaret producties. Een paar jaar geleden ben ik met dit creatieve team in aanraking gekomen voor de productie ‘Turks Fruit’. Die voorstelling bleek een soort rock functie in het theater te hebben. Niet alleen het publiek had er behoefte aan, ook de theaters wilde wel eens wat anders. Als opvolger voor ‘Turks Fruit’ kwam het idee rondom een musical over de Route 66 weer naar boven”, aldus Harry.

Martin van der Starre symboliseert in deze voorstelling de ‘Route 66’, een rol die speciaal voor hem geschreven is. Martin: “Iedereen deed audities voor Tom of Natalie want meer rollen waren er gewoon nog niet. Na mijn auditie bleek dat ze me heel graag wilde hebben voor een gezongen rol. Toen is het hele idee van De Weg, de Route 66, ontstaan.”
De rol van Natalie zal gespeeld worden door Loes Havergort. “Natalie komt uit Chicago en is lerares Engels. Ze geeft les in de getto maar moet uiteindelijk vluchten. Ze gaat de Route 66 op maar haar auto begeeft het dus ze gaat het dorpje Diamond in om hulp te vragen. Natalie is ook een nog eens een groot aanhangster van de David Kapinsky ideologie maar ze is daarin teleurgesteld geraakt waardoor ze op zoek gaat naar antwoorden en hoop”, aldus Loes.
Martin vult aan: “Ik, of de Route, is degene die Natalie aanstuurt. Ik stuur haar naar Diamond waar ze de zoon van David Kapinsky ontmoet. Zij zoekt naar antwoorden op haar vragen en die kan ze daar en bij hem vinden al weet ze dat zelf niet. Ik ben dus degene die haar naar de juiste plek brengt of haar juist weer van de verkeerde plek vandaan haalt. Natalie is overigens ook de enige die mij kan zien.”

De muziek speelt een belangrijke rol in deze voorstelling. Verschillende stijlen als blues, jazz, rock, folk, pop en country zullen de revue passeren. Naast bekende Amerikaanse nummers als ‘Born to be Wild’ en ‘Get your kicks on Route 66’, zullen er ook nieuwe Nederlandstalige nummers in de voorstelling te horen zijn. Sjoerd Kuyper en Fons Merkies schreven hiervoor respectievelijk de teksten en de muziek. Harry: “We maken een nieuwe oorspronkelijke musical, dus we wilde het Nederlands ook de kans geven. Veel Amerikaanse nummers die erbij zouden passen zijn moeilijk te vertalen. De functie van een liedje in een musical, het muzikaal en poëtisch toevoegen van wat je in gesproken teksten niet kunt vertellen, zou dan verdwijnen. Vandaar dat we aan Sjoerd gevraagd hebben om op specifieke momenten de voorstelling een dramatische en poëtische meerwaarde te geven door middel van Nederlandse teksten. “.


 1 2 >

Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)