musical
Synopsis

Disney’s High School Musical gaat over twee middelbare scholieren. Troy, de populaire sterspeler van het basketbalteam, en Gabriëlla, een verlegen studiebol die nieuw is op school. Troy en Gabriëlla komen erachter dat ze een verborgen passie voor…
Start > Producties > 2009 > Pop musical > High School Musical
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2009
duur:
pauze:
Ja
genre:
Pop musical
score:
4star


Getcha Head in the Game


 1 2 >
Artikel: Perspresentatie
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 16 dec 2008
Theater: Focus
Lokatie: Amsterdam
Website: http://www.hsmdemusical.nl
Auteur: Marilena

20 januari 2006 was de datum dat de eerste High School Musical film in Amerika op het Disney kanaal te zien was. Nu 3 jaar later in ‘ High School Musical Live’ on Stage voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien. Inclusief gefilmde reportage van MusicalWorld.TV.

Dat ‘High School Musical’ een wereldwijd begrip is geworden in de laatste 3 jaar kan niemand zijn ontgaan. Meer dan 160 miljoen mensen in 100 landen hebben de film gezien. Een musical kon dan ook niet uitblijven. ‘High School Musical Live on Stage’ ging in augustus 2007 in Chicago in première. Na succesvolle producties in Amerika, Londen en Madrid is vanaf januari 2009 Nederland aan de beurt.

De videoreportages van MusicalWorld.TV zijn in hoge kwaliteit. Mocht die te veel zijn voor je computer, klik dan op de gele HD-knop onderaan het scherm voor een standaardkwaliteit.

Disney’s ‘High School Musical’ gaat over twee middelbare scholieren. Troy, de populaire sterspeler van het basketbalteam, en Gabriëlla, een verlegen studiebol die nieuw is op school. Troy en Gabriëlla komen erachter dat ze een verborgen passie voor zingen delen. Als ze samen auditie doen voor de hoofdrol in de schoolmusical, zet dit de middelbare school East High op zijn kop en gaan hun medeleerlingen zich ermee bemoeien. In een poging de vaste groepjes op school bij elkaar te houden maken de ‘jocks’ (sportfanaten) en de ‘brainiacs’ (studiebollen) en zelfs de vaste leden van de toneelclub, allerlei plannen om het paar uit elkaar te houden zodat ze niet samen kunnen optreden. Maar tegen de verwachtingen in gaan Troy en Gabriëlla hun droom – en elkaar – toch achterna en weten zo de andere leerlingen te inspireren om hun eigen verrassende, verborgen talenten te laten zien.

Een van de redenen om ‘High School Musical Live in het Theater’ naar Nederland te halen was volgens Erwin van Lambaart, directeur van Joop van den Ende Theaterproducties, omdat er relatief weinig musicals en theatervoorstellingen zijn voor mensen tussen de 7 en 15 jaar. “ Musical is ongekend populair in Nederland. De producenten en de opleidingen hebben er hard aan gewerkt om musical en muziek theater op het nivo te krijgen van wat het heden ten dagen is. Wat je merkt is dat er genoeg aanbod is voor de hele kleintjes tot 6 jaar zoals Theater Terra en de Nijntje voorstellingen. Ook voor 18 jaar en ouder is er vollop keus. Maar gek genoeg kiest de doelgroep daartussen liever voor bijvoorbeeld de Nintendo, de dvd en het downloaden dan voor theater. Ik vind dat theater een belangrijk onderdeel zou moeten zijn van de opvoeding en de ontwikkeling van jonge mensen. Door al op jongere leeftijd naar het theater te gaan is het minder hoogdrempelig. Theater moet echt iets van hun gaan worden, een plek waar je mee kunt gaan in de emoties, waar je lol kunt hebben en waar je ook iets meekrijgt.”

Wie dus denkt dat High School Musical alleen maar lol, feel good en oppervlakkig is heeft het mis. Er zit wel degelijk een boodschap in het verhaal. “De hoofdrolspelers zijn rol modellen en sleutelfiguren die op een positieve manier kunnen bijdragen aan het zelfbeeld van de jeugd”, aldus van Lambaart. “Daarnaast willen we ook uitdragen dat het belangrijk is om te geloven in wat je leuk vindt. Op die leeftijd is het heel makkelijk om achter de massa aan te lopen en niet te kiezen voor wat je echt leuk vindt uit angst voor de reacties van anderen. Maar als je geloofd in jezelf en gaat voor wat je graag doet, dan zul je zien dat die reacties wel meevallen.”

 


 1 2 >

Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)