Perspresentatie

Getcha Head in the Game

20 januari 2006 was de datum dat de eerste High School Musical film in Amerika op het Disney kanaal te zien was. Nu 3 jaar later in ‘ High School Musical Live’ on Stage voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien. Inclusief gefilmde reportage van MusicalWorld.TV.

De cast van ‘ High School Musical live in het Theater’ bestaat uit jonge, hippe en energieke mensen, veelal net klaar met de opleiding.
De hoofdrol van Troy Bolton is voor Tommie Christiaan. “Troy is de populaire hunk van de school en een sportfanaat. Hij deelt samen met Gabriëlla (gespeeld door Nathalie van Gent red.) een verborgen passie voor zingen en op het moment dat hij daarvoor probeert uit te komen, staat de hele school op zijn kop. Niemand is het ermee eens en ze proberen hem zelf van dat spoor af te duwen. Maar omdat er een liefde opbloeit tussen hem en Gabriëlla breken ze vrij uit de groep en proberen ze iedereen mee te nemen in hun motto ‘Ga voor je dromen’.
Een rol die niet zo heel ver van Tommie zelf af ligt. “Ja dat klopt. Zelf heb ik 14 jaar lang intensief gehonkbalt en heb op een gegeven moment ook moeten kiezen tussen sport of zingen. Het grote verschil met mij en Troy is dat ik vanaf het begin af aan al nooit onder stoelen of banken heb geschoven dat ik van zingen en dansen houd.”
Tommie was overigens ook heel even in de race voor de hoofdrol in een andere Stage Entertainment productie, namelijk ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. “Ik wist, net als de andere finalisten, 2 maanden voordat de live shows begonnen al dat ik bij de laatste 10 zat. In de media werd dat pas later bekend gemaakt. In de tussenliggende periode is gevraagd of ik auditie wilde doen voor High School Musical en kreeg ik deze rol. Maar toen zat ik dus al wel in de live shows van ‘Op zoek naar Joseph’. Voor mij was repeteren voor die live shows, workshops voor High School Musical en 7 voorstellingen in de week bij Dirty Dancing (Tommie danste in het ensemble van Dirty Dancing red.) gewoonweg niet meer te combineren. Dan moet je keuzes gaan maken en ik heb toen voor High School Musial gekozen omdat het karakter van Troy zo dicht bij mezelf ligt en dit gewoon een geweldige kans voor mij is”, aldus Tommie.

Troy’s beste vriend, Chad Danforth, wordt gespeeld door Maickel Leijenhorst. “Chad is een sportieve jongen en basketbal is zijn passie en zijn leven. Het liefste wil hij na High School samen met Troy naar de universiteit en hij ziet een toekomst in het basketbal voor hen wel in het verschiet. Hij is heel streberig als het gaat om basketbal wat resulteert dat hij 1 van de sterspelers is in het team van de Wildcats.”

Het andere ‘koppel’ in de voorstelling is broer en zus Ryan en Sharpay Evans, gespeeld door respectievelijk Paul Boereboom en Sarah Chronis.
“ Ryan is een hele enthausiaste jonge jongen die heel graag zingt, danst en speelt. Hij zit een beetje onder de plak van zijn zus wat natuurlijk heel jammer is. Hij zou eigelijk wat meer ballen moeten krijgen en eens voor zijn eigen geluk gaan. Een van zijn grootste droom is dan ook om in een show te staan zonder duetten, met alleen maar solo’s in plaats van de extra zijn ervoor zorgt dat zijn zus straalt”, aldus Paul.
Voor Sarah Chronis gaat ‘High School Musical’ haar eerste grote productie worden sinds ze is afgestudeerd aan het conservatorium. “Het is een spannende maar ook een te gekke periode op dit moment. Vooral het combineren van zingen en spelen vind ik enorm leuk om te doen. Daarbij is mijn rol natuurlijk ook geweldig. Ik heb bewust auditie gedaan voor deze rol omdat Sharpay zo’n ander persoon is dan dat is zelf ben, en dat is toch heerlijk als dat mag spelen.”

Regisseur Carline Brouwer voegt overigens toe dat de voorstelling een geheel nieuwe Nederlandse touch mee heeft gekregen. “Het wordt sowieso een eigen versie en geen kopie van de Amerikaanse of Engelse productie. Het wordt hipper, cooler en meer van nu. De film dateert uit 2006, dat is toch ‘vet oud’ in vergelijking met 2009.”

Dat Stage Entertainment gebrandt is om de jeugd tussen 7 en 15 naar het theater te krijgen blijkt uit het feit dat de prijzen voor de kaarten zijn aangepast. “ Ik vind het belangrijk dat het hele gezin naar deze voorstelling toe kan. Dit om de theaterimpuls voor de komende jaren een boost te geven. Vandaar dat we besloten heben om de prijzen van de 1e rangs kaarten op €35,- te zetten (i.p.v. € 45 of €49,-). Qua uitstraling krijg je wat je van ons gewend bent; een grote cast, een mooi decor en alles erop en eraan, alleen met een verlaagde entree”, aldus van Lambaart.

‘High School Musical’ is vanaf 10 januari in de Nederlandse theaters te zien. De première is op 25 januari in Theaters Tilburg.
16 December 2008
N.v.t.
Amsterdam
Focus
http://www.hsmdemusical.nl
high school musical, disney, zac effron, joop van den ende, tommie christiaan, nathalie van gent, tarzan, chantal janzen, ron link, paul boereboom, mamma mia, wicked, dolly dots, martijn van voskuijlen, carline brouwer