Reportage

Jamai Loman in Shrek - De gepeste als etter

Sinds januari alterneert Paul Groot zijn rol in Shrek als Heer Farquaad met Jamai Loman. Van Jamais première filmde Musicalworld.TV een impressie.


De Dailymotion-versie van deze reportage:

Afgelopen zondag beleefde Jamai Loman zijn premiere als heer Farquaad. Een gewillig publiek verwelkomde hem met een applaus bij zijn eerste opkomst, en lachte hard om de komische capriolen. Jamai oogt jong, zeker als je hem vergelijkt met Paul Groot, de originele Farquaad die de rol vanaf nu met hem deelt. De sterkste kant van Jamai blijft zijn zang. Vocaal is hij bijzonder goed, maar ook met de humor kan hij behoorlijk overweg. Enorme grimassen, en uiteraard veel fysieke grappen, worden goed uitgespeeld, al is er nog genoeg ruimte om vooral op dit punt te groeien. De rol van Farquaad is extra pittig, omdat deze voortdurend op de knieën moet worden gespeeld. Zeker frontaal komt deze bastaard-dwerg nog behoorlijk echt over. Farquaad is ook in de vertolking van Jamai één van de sterren van de show.

12 January 2013
Alternate première
Amsterdam
RAI
http://www.shrekdemusical.nl
shrek, jamai loman, farquaad, william spaaij, kleine blonde dood, kim-lian, van der meij, rogier komproe, rai, amsterdam