Interview

John’s droom wordt waar

John Vooijs beleefde vanmiddag zijn première als Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

John werd 2e in het programma ‘Op Zoek naar Joseph’ dat vorig najaar door de Avro werd uitgezonden. Al snel na de finale werd duidelijk dat John toch de kans zou gaan krijgen om de rol van Joseph te mogen spelen. Hij werd namelijk alternate van Freek Bartels die het programma won.
Vanmiddag in Stadstheater Zoetermeer was het dan zover want John had zijn eigen première. Niet alleen John, maar ook René van Kooten werd na afloop van de voorstelling in het zonnetje gezet. Hij heeft namelijk de rol van de Farao tijdelijk overgenomen van Paul Walthaus. Musicalworld maakte de volgende foto reportage en sprak na afloop kort met John Vooijs.

Allereerst van Harte Gefeliciteerd met je première. Hoe heb je die beleefd vandaag?
John: Het ging goed vandaag! Ik was gelukkig niet zo heel zenuwachtig want ik heb deze week al een paar shows gespeeld. Ook heeft de cast mij enorm omarmd en Renee (van Wegberg red.) heeft me er de afgelopen tijd ook goed doorheen gesleept. Het is natuurlijk ook een geweldige show om te doen, het geeft zoveel energie dat het gewoon heerlijk is om deze rol te mogen spelen.

Je zei het net zelf al, je hebt de rol al vaker mogen spelen maar je bent er wel wat later bij gekomen. Hoe is dat gelopen?
John: Het voelt aan de ene kant wel als binnenkomen in een gespreid bedje want iedereen was al even op weg met elkaar. Maar dat is aan de andere kant ook wel weer moeilijk want je kent nog niet iedereen. Normaal gesproken trek je een maand tot 6 weken met elkaar op tijdens de repetitieperiode en dan leer je elkaar ook echt kennen. Met dat gegeven heb ik dus wel even moeite gehad, maar de rest van de cast geeft zoveel energie en staat elke avond voor de volle 100% op het podium dus ik voelde me al snel op mijn gemak. Natuurlijk heb ik ook veel naar Freek gekeken en ik vind het geweldig zoals hij de rol neerzet. Daar heb ik best veel uit kunnen halen al heb ik er wel voor gezorgd dat het geen kopie zou gaan worden. Ik ben heel bewust bezig geweest om het dicht bij mezelf te houden, maar ik heb aan Freek zeker een goed voorbeeld gehad!

Naast Joseph ben je ook nog steeds te zien in Tarzan. Vandaag is het zelfs zo dat je vanmiddag in Joseph hebt gespeeld en nu meteen door moet omdat je vanavond als Tarzan opgaat. Hoe is die combinatie voor jou?
John: Fysiek zijn het 2 hele verschillende rollen maar qua verhaal liggen ze best dicht bij elkaar. Vandaag is overigens wel de 1e keer dat ik beide shows op 1 dag speel dus het zal moeten blijken of ik makkelijk de switch van de ene naar de andere voortstelling kan maken.

Tot slot, Tarzan loopt op zijn eind, de show is nog maar 4 weken in Scheveningen te zien. Je bent er vanaf het begin bij betrokken geweest. Hoe ga je die laatste paar weken beleven?
John: Die gaan heel emotioneel worden. Gelukkig mag ik de rol nog een aantal keer spelen om er nog even lekker van te kunnen genieten!

25 April 2009
Première
Zoetermeer
Stadstheater
http://www.musicals.nl
joseph, avro, frits sissing, john vooijs, remko harms, freek bartels, erwin van lambaart, pia douwes, paul de leeuw, les miserables, tarzan, andrew lloyd webber, tim rice, evita, brigitte heitzer, willem nijholt, op zoek naar joseph, hein gerrits,