musical
Biografie

Talita Angwarmasse heeft de dansopleiding musicaltheater aan de Dansacademie Lucia Marthas gevolgd en afgerond. Ze heeft meegedaan aan de Soundmixshow als Janet Jackson en was verder te zien in Uuhh…Vergeet Je Tandenborstel Niet, Sterrenblaybackshow…
Start > Acteurs > Angwarmasse > Talita Angwarmasse
Over...

Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Michael Jackson krijgt eerbetoon luchtmacht


 1 2 >
Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 15 feb 2011
Theater: Chassé
Lokatie: Breda
Website: http://www.luchtmachtpresenteert.nl
Auteur: Okke C. Emmens

Gisteren ging in het Chassé Theater in Breda A Tribute to Michael Jackson in première van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het 48-koppig orkest werd bijgestaan door 7 fantastische zangeressen. Musicalworlds recensie.

Ik noem ze hier niet allemaal, maar even twee John Kraaykamp award winnaressen: Mieke Dijkstra en Sophia Wezer. Een ijzersterke cast en een geweldig orkest die een tribute brengen aan Michael Jackson, ik had er zin in.

Een keur aan liedjes van Michael Jackson passeerden de revue, in mooie, soms ietwat bombastische arrangementen van o.a. Thijs van Otterloo, Ilja Reijngoud en Steven Dietvorst. Prachtig gezongen door de zeven meiden en rijkelijk begeleid door het orkest. De zangeressen probeerden in hun stem niet Jackson na te doen, maar hadden de nummers naar zichzelf toegetrokken. Hierdoor werden de nummers persoonlijk en met een eigen zeggingskracht. Leona Philippo maakt diepe indruk op mij met haar versie van “Man In The Mirror”, en ook “The Way You Make Me Feel” van Peggy Sandaal was een pareltje. Het zijn gewoon zeven zangeressen met dijken van stemmen die hun sporen in musical- en muziekland ruimschoots hebben verdiend!

De dans was in de stijl van Michael, zonder uit te monden in een imitatie. De bewegingen hadden een eigen dynamiek gekregen. Complimenten hiervoor! Als visuele traktatie sprong vooral Smooth Criminal eruit. De zeven dames droegen pakken met lichtjes en in een verder helemaal donkere zaal ontstond een betoverend bewegingsspel van licht en donker. Geweldig! Ook de opening na de pauze waarin de dames á la Michael Jackson net te ver voorover hellen verdient een vermelding.

Toch lukte het me niet om echt in de voorstelling te komen. Dat zat hem vooral in het ontbreken van een rode draad in de voorstelling. Het was een aaneen schakeling van liedjes van Michael Jackson, in chronologische volgorde, die steeds weer in een andere setting, door de zeven zangeressen werden gezongen. Maar na 15 nummers weet ik dan wel dat het orkest goed is en dat de meiden kunnen zingen en dansen. Ik begon me te vervelen. Alle overgangen waren keurig, op het truttige af. Nergens werd het spannend. En wat ik het meeste miste was humor in de voorstelling. Het kabbelde gezapig door. Zelfs de videoschermen die gebruikt werden en het schitterende lichtplan dat erop losgelaten was konden daar niets aan veranderen. Oké, noem het een concert, maar ook een concert moet pakkend zijn.

foto’s: Ron Geurts


Fotos

(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)

 1 2 >