Fotoverslag

Make way for the Wiz

Met de première van the Wiz op 9 september lijkt Joop van den Ende Theaterproducties een nieuwe en moderne tijd in te gaan. De tijd van de Ipods en Segways is aangebroken. Nadat de cast van the Wiz de afgelopen weken intensief gerepeteerd heeft in Amsterdam, was vandaag het moment om voor het eerst kennis te maken met het nieuwe decor. Met de speciale 'Wiz bus' werden alle castleden voor het Beatrix Theater in Utrecht afgezet om kennis te maken met hun nieuwe thuishaven voor de komenden periode. Musicalworld was aanwezig bij deze eerste repetitiedag in het theater.

foto wiz
De Wiz-bus met ruim 30 castleden, de regisseur en choreograaf reed vandaag voor het eerst door Utrecht. Deze speciale stadsbus zal nog tot en met 10 november door de stad rijden.

foto wiz
Jamai Loman, Marjolein Touw, Peter Rijnbeek, Jerrel Houtsnee, Danny Yanga, Nurlaila Karim en Sophia Wezer staan te popelen om naar het nieuwe decor te gaan kijken.

foto wiz
Maar eerst wordt er nog met de hele groep geposeerd worden voor de gele bus.

foto wiz
Zowel de buslijnen 11 en 12 zijn voorzien van de Wiz-reclame maar er is maar één bus met daarop handtekeningen van de castleden.

foto wiz
Ook Jamai ontkwam er niet aan om de bus te signeren. Danny Yanga zal de rol van vogelverschrikker gaan spelen. Jamai is gecast als alternate en op de vrijdag en zaterdag in deze rol te zien.

foto wiz
De openingsscène voor The Wiz kwam in eerste instantie wat koel over. Het lijkt een stijl te zijn die door regisseur Glenn Casale ook al eerder bij de Nederlandse versie van Beauty & the Beast werd gebruikt. Een back-to-basic ontwerp dat voornamelijk het verhaal moet ondersteunen. Een stijl die je wel verwacht bij een gotisch verhaal als Beauty & the Beast, maar misschien minder bij een feel good musical als ‘The Wiz’.

foto wiz
Nurlaila en Jamai genieten zichtbaar van het decor waar ze de komende weken, maanden zoniet jaren zullen staan.

foto wiz
Terwijl de techniek nog volop bezig is om het decor af te stemmen is aan deze tweede scène al meer kleur te zien. De fluorescerende groene rand kan in elke gewenste kleur getoond worden. Deze kleuren zullen dan ook zeer bepalend zijn voor de sfeer van de scène. In het midden van het decor is een gat te zien dat waarschijnlijk gebruikt wordt om acteurs op en af te laten gaan. Onder de vloer was er nog een beeldscherm te zien waarop de acteur de bewegingen op het podium kan volgen en zijn verschijning kan timen.

foto wiz
Tot slot poseert de hele groep nog één keer voordat ze door de regie verzocht worden om met de repetities te beginnen. De cast zal de komende twee weken nog in het theater gaan repeteren voordat de eerste try-out op 24 augustus zal plaatsvinden. De officiële première vindt dan plaats op 9 september.

 

11 August 2006
N.v.t.
Utrecht
Beatrix Theater
Officiele Website

The Wiz, Jamai Loman, Marjolein Touw, Peter Rijnbeek, Jerrel Houtsnee, Danny Yanga, Nurlaila Karim, Sophia Wezer,