musical
Synopsis

Na het overweldigende succes van Musicals in Ahoy' 2002 en 2004 van Joop van den Ende Theaterproducties was ook het geheel nieuwe muziekspektakel Musicals in Ahoy' 2006 een groot succes. Het is een feest voor fans, een must voor de liefhebber van overweldigend…
Start > Producties > 2002 > Feel Good > Musicals in Ahoy
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2002
duur:
180 minuten
pauze:
Ja
genre:
Feel Good
score:
4star
websites:


Musicals in Ahoy 2002


Artikel: Musicalreport
Voorstelling: Reguliere voorstelling
Datum: 30 apr 2005
Theater: Ahoy
Lokatie: Rotterdam
Website: Joop van den Ende Theaterproducties
Auteur: Ronny

Musicals in Ahoy was echt een enorm spectakel, ondersteund door een koor van het Nederlands Musical Ensemble en een 47 koppig ensemble voor de dans.

Op zaterdagavond 22 juni ‘02 zijn we naar Musicals in Ahoy geweest.
Musicals in Ahoy is geinspireerd door reacties van de vele enthousiaste en trouwe musicalbezoekers. Joop van den Ende kwam hierdoor op het idee om deze herinneringen nog eenmaal tot leven te laten komen met de musicalsterren van toen en nu.
Op het grote podium van de Ahoy nemen sterren van nu;oa. Pia Douwes, Simone Kleinsma, Stanley Burleson, Tony Neef, Danny de Munk, Henk Poort, en de nieuwe generatie musicalsterren; oa. Joost de Jong, Chantal Janzen, Bastiaan Ragas, Antje Monteiro, Chaira Borderslee je mee op een reis door de tijd van de musical.

Klassiekers als Hair, Jesus Christ Superstar, Olliver, The Phantom, Miss Saigon, West Side Story, De Jantjes passeren de revue. Ook de huidige productise als Saturday Night Fever en Aida komen aan bod.
We worden zelfs getrakteerd op een voorproefje van het komend theater seizoen.
Nummers uit Fosse, de 3 Musketeers, Coppa Cabana, the Sound of Music (hier mag het publiek uit volle borst meezingen met een heuse karaoke!)en Mama Mia worden gepresenteerd aan het publiek.
Voor ons was Pia Douwes echt de ster van de avond, zij zong nummers uit oa. Chicago, Elisabeth en Les Miserables en bezorgden ons behoorlijke kippevel.
Antje Monteiro ging met haar “pakkie an” lekker tekeer en was overduidelijk in haar nopjes op het podium van de Ahoy. Bij mijn favoriete musical, Miss Saigon, ging er wat mis met de microfoon van Tony Neef (nota bene onder een van de mooiste liedjes van deze musical!). Gelukkig had hij een creatieve ingeving en besloot dus maar samen met Linda Wagemakers door 1 microfoon te zingen. Verder waren er nog 2 special guests: Karin Bloemen; wiens stem het bijna begaf aan het einde van het nummer dat zij zong, en Mr. Ahoy himself: Lee Towers die zijn bekende “You’ll never walk alone” zong.
De nummers van de 3 Musketeers en Mama Mia beloven echt iets geweldigs voor volgend jaar, het wordt dus vast een geweldig theater seizoen. Musicals in Ahoy was echt een enorm spectakel, ondersteund door een koor van het Nederlands Musical Ensemble en een 47 koppig ensemble voor de dans.
Ook was het volledige ensemble van Saturday Night Fever aanwezig.

Wat ons betreft mag dit spectakel wel vaker terugkomen, en voor allen die dit gemist hebben moeten de volgende keer echt kaarten bestellen!!Fotos
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)