musical
Synopsis

Na het overweldigende succes van Musicals in Ahoy' 2002 en 2004 van Joop van den Ende Theaterproducties was ook het geheel nieuwe muziekspektakel Musicals in Ahoy' 2006 een groot succes. Het is een feest voor fans, een must voor de liefhebber van overweldigend…
Start > Producties > 2002 > Feel Good > Musicals in Ahoy
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2002
duur:
180 minuten
pauze:
Ja
genre:
Feel Good
score:
4star
websites:


Musicals in Ahoy 2006


 1 2 >
Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 19 mei 2006
Theater: Ahoy
Lokatie: Rotterdam
Website: Joop van den Ende Theaterproducties
Auteur: Marilena

Op 18 mei ging het grootste musicalspektakel in Nederland (en wellicht van de wereld) Musicals in Ahoy 2006, in de Rotterdamse Ahoy in première. Een spektakel waarbij 'meer' en 'groter' de sleutelwoorden zijn en waarbij alle records van de vorige edities verbroken werden.

Maike Boerdam opent de show met het nummer ‘Maak je dromen waar’, uit de musical Brooklyn. Hierin wordt het thema van de voorstelling uitgelegd aan het publiek. Een jongen krijgt kaarten van zijn vader die op reis is. Omdat hij zijn vader zo mist gaat hij fantaseren over die plekken in de wereld waarvan hij een kaart krijgt van zijn vader. Wat jammer is is dat het thema eigenlijk niet goed uit de verf komt. De weinige momenten dat de jongen kaartjes van zijn vader krijgt voegen niet echt iets toe aan de voorstelling, anders dan dat Hans Klok dan zijn vingervlugheid kan laten zien aan het publiek. Ook wordt er een aantal keren van land naar land gesprongen zonder dat er een nieuwe ansichtkaart ontvangen is. De muzikale droomreis die je middels de fantasieën en de dromen van de jongen zou moeten maken komt daardoor jammer genoeg niet tot zijn recht.

Musicals in Ahoy begint daarna met het blok Londen met daarin musicals als My Fair Lady en Mary Poppins. Voor special guest Celine Purcell een uitstekend moment om het publiek kennis te laten maken met deze musical die volgend seizoen in Nederland te zien is. Renee van Wegberg kruipt in de huid van Mary Poppins en maakt een vliegend entree.
Van Londen terug naar Nederland voor een rondje Amsterdam. Leuk aan dit blok is dat de jongen het nummer ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ uit Ciske de Rat inzet en dat Danny de Munk dan opkomt om het nummer af te maken.
Van Amsterdam gaan we naar het Carnevalle di Venezia voor musicals als Tanz der Vampire en Phantom of the Opera. Uit Tanz der Vampire natuurlijk het bekende nummer ‘Total Eclipse of the Heart’ en dat wordt hier door maar liefst 6 solisten gezongen; Stanley Burleson, Nurlaila Karim, Jamai Loman, Carolina Dijkhuizen, Antje Monteiro en Danny de Munk. In Venetië ook de speciale Phantom Transcriptie geschreven en uitgevoerd door Wibi Soerjadi. Een grote rol in dit blok is weggelegd voor Joke de Kruijff. Op magische wijze verschijnt zij op het podium en zingt ze het nummer ‘Kon ik nog maar even bij je zijn’ uit the Phantom of the Opera wat voor een enorm kippenvel moment zorgt.
Dan is het tijd om Europa te verlaten om onze reis in Azië voort te zetten. Compleet met Chinese draken en Cirque du Soleil achtige acrobatiek wordt het nummer ‘One Night in Bangkok’ uit de musical Chess neergezet. Natuurlijk mogen nummers uit musicals als Miss Saigon en Bombay Dreams hier niet ontbreken.
Het laatste gedeelte voor de pauze neemt ons mee naar New York, het mecca van de musical. On the Town, Sweet Charity, Gypsy, Guys and Dolls, ze komen allemaal voorbij. Dit is ook het moment in de show dat ‘the honoured guest from Broadway’ Vanessa Williams haar opwachting maakt. Met ‘Kiss of a Spiderwoman’ uit de gelijknamige musical en ‘More’ uit Dick Tracey laat ze zien dat het podium haar 2e thuis is en weet ze zonder al te veel moeite het Nederlandse publiek voor zich te winnen.


 1 2 >

Fotos
musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)