musical
Synopsis

We Will Rock You is een musical gebaseerd op liedjes van Queen en vernoemd naar één van hun grootste hits. De musical is geschreven door de Britse komediant en auteur Ben Elton in samenwerking met Queenleden Brian May en Roger Taylor.
De musical…
Start > Producties > 2010 > Pop musical > We Will Rock You
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2010
duur:
200 minuten
pauze:
Ja
genre:
Pop musical
score:
3star
websites:


Musicalworld wants it all


 1 2 >
Artikel: Perspresentatie
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 03 aug 2010
Theater: Paradiso
Lokatie: Amsterdam
Website: http://www.musicals.nl
Auteur: Marilena Schuite, MWTV: Frans P. Wollrabe & Huibert J. Schat

Waar anders je nieuwste rockmusical presenteren aan het Nederlandse publiek dan poptempel Paradiso in Amsterdam. Vandaag vond de officiële kick-off plaats van de Queen-musical We Will Rock You en ook bij Musicalworld gingen de haren los. Inclusief gefilmde reportage van MusicalWorld.TV.

We Will Rock You vertelt het verhaal over jongeren die vechten voor hun eigen rechten, hun individualiteit en hun liefde voor muziek. De voorstelling ging voor het eerst in 2002 in Londen in première. Inmiddels is de show in 15 landen te zien geweest en hebben meer dan 10 miljoen mensen de voorstelling bezocht. Vanaf 21 augustus is de show dan eindelijk ook in Nederland te zien.

Erwin van Lambaart, directeur van Joop van den Ende Theaterproducties is trots op het feit dat hij de show mag produceren. “Los van het feit dat de voorstelling een eenvoudig maar heel geestig script heeft, is We Will Rock You voor mij ook een soort ode aan Freddy Mercury. Los van alle andere mannen in en rondom de band bevonden was hij toch wel Queen. Freddy was een groot icoon in zijn tijd. Niet alleen in de muziekwereld, maar ook daar omheen. Net zoals Madonna dat in de jaren ’80 en ’90 was en Lady GaGa dat nu is. Mensen die niet alleen hun ziel, durf en stijl in de muziek leggen, maar daarnaast ook een voorbeeld zijn voor de beeldende kunst, mode en alles wat daarmee samenhangt. Daarnaast wilde ik ook de show maken omdat we met echte mensen werken, echte acteurs en een echte band. We leven in een tijdsperk dat veel uit doosjes komt. Daar is niks mis mee want die technieken hebben we als mens zelf uitgevonden. Maar de kern moet altijd gaan over wat er daadwerkelijk zelf uit de mens komt, en dat is waar We Will Rock You voor staat!”

De hoofrollen in deze productie worden gespeeld door John Vooijs (Gallileo) en Marjolein Teepen (Scaramouche).  “Scaramouche is een pittige tante, lekker eigenzinnig en tegendraads. Niet zozeer tegenover andere mensen, al komt ze wel zo over, maar meer naar zichzelf toe. Ze wordt vaak gepest zonder enige reden en vandaar ook haar rebelse houding. Het is echt een type ‘grote bek, peperkoeken hartje’. Een rol die wel bij me past. Ik heb tijdens de repetities vaak aan mijn balletopleiding moeten denken. Ik stond daar met mijn spitzen aan terwijl ik eigenlijk dacht dat ik voetbalschoenen aan had moeten hebben. Ik paste er totaal niet tussen qua type. Ik ben dan ook met mijn tweelingbroer opgegroeid en ik wilde wel een meisje zijn hoor, maar ik wist niet hoe en daar heb ik nu nog wel een beetje last van haha,” aldus Marjolein.

Voor Marjolein is deze rol niet alleen haar eerste echte grote hoofdrol, het is ook nog haar afstudeerproject. Vorig jaar vertrok ze namelijk naar Londen waar ze een postdoctorale opleiding volgde aan de Mountview Academy of Theatre Arts. “ Mijn klas gaat nog door tot september. Het laatste termijn waar ze nu aan bezig zijn is een musical uitvoering waar je ook op beoordeeld wordt. De opleiding heeft mij laten gaan maar er komen straks wel 2 leraren overvliegen die mij punten gaan geven voor mijn rol in We Will Rock You. Wie weet zak ik straks wel haha. Ik krijg in ieder geval op 24 september te horen of ik geslaagd ben”, aldus Marjolein.

De rol van Brit zal gespeeld gaan worden door Martin van der Starre. “Brit is samen met Ozzy de leider van de groep rebellen, the Bohemians. Zij verzetten zich tegen het regime van the Killer Queen. Er is geen originele muziek voorhanden en dat mag ook niet meer gemaakt worden. Muziek instrumenten mogen niet meer gebruikt worden, maar wij Bohemians gaan wel op zoek naar ‘the beat. We weten dat er ergens iemand is die het allemaal weet en ons daarmee kan helpen en dat is Gallileo”.
Het personage heeft in andere producties ook andere namen gekend zoals Vic (Victoria Beckham), Duff (Hillary Duff) en JB (Jeanette Biederman), maar Martin kan zich prima vinden in de naam Brit.
“In de originele versie heet het personage ook Brit, een verwijzing naar Britney Spears. Toen was zij nog een lief en onschuldig zangeresje, en dat maakt het contrast natuurlijk groter met een stoere man die zich Britney noemt omdat hij dat de stoerste naam vindt die hij ooit gehoord heeft. Inmiddels is Britney Spears niet zo braaf meer, die is ook ook best rock ‘n roll geworden dus past het ook wel weer in deze tijd.”

Toch is de rol voor de Nederlandse productie wel wat aangepast. “In andere shows is het meer een dansrol en ik ben geen danser. Gelukkig zag Ben Elton (scriptschrijver en regisseur red.) dit ook en heeft hij de rol aangepast. Voor mijn doen ga ik overigens wel ‘veel’ dansen hoor en dat vind ik ook wel leuk, maar het gaat niet de Brit worden die men misschien uit andere producties kent”, aldus Martin.


 1 2 >

Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)