Perspresentatie

Musicalworld wants it all

Waar anders je nieuwste rockmusical presenteren aan het Nederlandse publiek dan poptempel Paradiso in Amsterdam. Vandaag vond de officiële kick-off plaats van de Queen-musical We Will Rock You en ook bij Musicalworld gingen de haren los. Inclusief gefilmde reportage van MusicalWorld.TV.

Brit’s ‘partner in crime’ is Ozzy gespeeld door Floortje Smit. “Een stoere en sexy rockchick die niet op haar mondje gevallen is”. Floortje werd 4 jaar geleden bekend door haar deelname aan het 3e seizoen van Idols. “Idols is voor mij een mooie springplank geweest. Ik heb daardoor veel optredens in het land gehad waar ik veel van geleerd heb, neem alleen al maar de podium ervaring die je opdoet. Daarna heb ik ook nog 2 jaar in ‘the Dinnershow of Dreams’ als leadzangeres gestaan in studio 21. In die tijd heb ik veel samengewerkt met choreograaf Mark Forno. Van hem heb ik geleerd hoe je jezelf het beste kunt presenteren op het podium. Na Idols is voor mij het balletje dus gaan rollen en kwamen er hele leuke dingen op mijn pad waaronder We Will Rock You. Deze musical zie ik dan ook als kroon op mijn werk van wat ik tot nu toe gedaan heb”, aldus Floortje.

Floortje zingt in de voorstelling de ballad ‘No one but you’. Voor de Spaanse productie is dit nummer detijds uitgegeven op single.”Het is nog niet ter sprake gekomen dat dit in Nederland ook zal gaan gebeuren, maar ik sluit niks uit. Dat ik dit nummer mag zingen is overigens echt heel gaaf, het is toch een ander nummer dan de rest. Ik zie het ook als een bezinningsmoment in de voorstelling. Het nummer is speciaal voor Freddy geschreven na zijn overlijden en daar sta je wel bij stil als je het staat te zingen.”

De voorstelling is vertaalt door Marine Bijl. De meeste nummers zullen gewoon in de originele Engelse versie te horen gaan zijn, een enkel nummer is echter vertaalt naar het Nederlands.
Martin: “ Het is eigenlijk verdeelt in 2 werelden. Buiten de wereld van the Killer Queen (gespeeld door Pia Douwes red.) wordt er Engels gezongen. Binnen de wereld van the Killer Queen zingt men Nederlands. Het gaat dan om de volgende 3 nummers: Radio GaGa, Play the Game en One Vision.”
Bekend is ook dat de voorstelling altijd wat aangepast wordt naar het land waar het gespeeld wordt. Dit zit hem vaak in kleine dingen zoals namen van karakters en regels van bekende liedjes uit dat land. “In onze versie mogen ‘Geer & Goor’ natuurlijk niet ontbreken. Ook Dries Roelvink komt voorbij en wordt er een verwijzing gemaakt naar Sjalalie van Sieneke”, aldus Martin.

Tijdens de première op 3 september zullen ook Brian May en Roger Taylor aanwezig zijn. Erwin heeft hen de vraag gestelt of ze aan het einde van de voorstelling zelf willen meespelen in de band. Iets wat de heren bij speciale gelegenheden, zoals jubilea van de show en de verjaardag van Freddy, in Londen graag doen. Of dit ook in Nederland zal gaan gebeuren is afwachten, de heren zullen dat op de premièredag zelf pas beslissen.

We Will Rock You is vanaf 21 augustus exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor meer informatie ga naar http://www.musicals.nl
03 August 2010
N.v.t.
Amsterdam
Paradiso
http://www.musicals.nl
we will rock you, musical, queen, stage entertainment, utrecht, beatrix theater, joop van den ende, john vooijs, pia douwes, martin van der starre, floortje smit, erwin van lambaart, marjolein teepen,