Perspresentatie

Musicalworld terug naar de Middeleeuwen

Volgend theaterseizoen komt V&V Entertainment in samenwerking met het Musical van Vlaanderen met Monty Pythons Spamalot. Vandaag kreeg Musicalworld een klein voorproefje in het Muiderslot. [b]Inclusief videoreportage van MusicalWorld.TV[/b].

Monty Pythons Spamalot is een hilarische musical geschreven door Eric Idle. Hij baseerde het script op de film ‘Monty Python and the Holy Grail’ uit 1975. Koning Arthur gaat samen met zijn bediende Patsy op zoek naar de heilige graal. Tijdens de zoektoch worden nog meer ridders meegevraagd zoals Bedevere, Robin, Lancelot en Galahad. Het gezelschap komt daarnaast allerlei andere vreemde types tegen. De Legende van Koning Arthur vormt het uitganspunt van het verhaal, maar tegelijkertijd is de versie van Monty Python een flinke parodie op het geheel. Daarnaast wordt er ook een loopje genomen met zowel de legende als de (musical) mores van Broadway.

De voorstelling zal een co productie gaan worden tussen Geert Allaert van Musical van Vlaanderen en Albert Verlinde en Roel Vente van V&V Entertainment. Het wordt niet de 1e keer dat deze 2 producenten gaan samenwerken, in het verleden gebeurde dit ook al met de musical Grease en Annie.

Voor Spamalot is gekozen voor een beperkte speelperiode. Dat wil zeggen dat de voorstelling in Nederland maar zo’n 10 weken te zien zal gaan zijn in 5 grote theaters: het nieuwe Luxor in Rotterdam, Thearer Carré in Amsterdam, het Chassé theater in Breda, de Martiniplaza in Groningen en Schouwburg Orpheus in Apeldoorn. Voordeel hiervan is volgens Albert Verlinde dat voor Nederland daardoor grote namen gecast konden worden waaronder Linda Wagemakers (Lady of the Lake), Paul Groot (Galahal), Owen Schumacher (Sir Lancelot), Frank Lammers (Sir Robin) en John Kraaijkamp Jr. (Koning Arthur). Voor de Vlaamse productie zullen de hoofdrollen overigens door Vlaamse acteurs gespeeld gaan worden. Het ensemble en het orkest zal uit een mix van Nederlanders en Vlamingen bestaan die zowel in Nederland als Vlaanderen te zien en te horen zullen gaan zijn.

Vanwege de korte speelperiode wordt er een run op kaarten verwacht. Er zullen zo’n 100.000 kaarten beschikbaar zijn, dus wil je deze voorstelling gaan zien, dan kun je vanaf 17 mei je kaarten bestellen via http://www.spamalotdemusical.nl
Monty Python’s Spamalot gaat op 13 april 2011 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam in première.

18 May 2010
N.v.t.
Muiden
Muiderslot
http://www.spamalotdemusical.nl
spamalot, monty python, paul groot, owen schumacher, linda wagenmakers, albert verlinde, stany crets