musical
Synopsis

Reis mee naar een prachtig Italiaans dorpje waar de vriendelijke timmerman Geppetto woont. Een timmerman die al maanden aan een grote houten pop timmert die hij Pinokkio noemt. Stiekem dromend van een eigen zoon. Als op een dag een fee Pinokkio tot leven…
Start > Producties > 2015 > Sprookje > Pinokkio 2015
Over...

 
producent:
Efteling Theaterproducties
jaar:
2015
duur:
90
pauze:
Nee
genre:
Sprookje
score:
3star
websites:


Muzikaal dinervertier in de Efteling


Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 07 aug 2015
Theater: Efteling Theater (Pinokkio's Restaurant)
Lokatie: Kaatsheuvel
Website: http://www.efteling.nl
Auteur: Jeroen

Veel zang, wat acrobatiek en speels vertier voor de kinderen. Dat biedt Pinokkio's Restaurant als afsluiting van je dagje Efteling. Een mooie aanloop naar de musical die er binnenkort te zien zal zijn.

In de aanloop naar de nieuwe Efteling-musical Pinokkio is er een dinershow in het theaterrestaurant, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Pinokkio’s Restaurant. Om 17.00 uur en 19.00 kun je een Italiaanse maaltijd eten, en tegelijkertijd genieten van een groep artiesten. Pinokkio wordt genoemd, maar komt er niet zelf in voor. Wel is er een marionetten-act, en zijn er activiteiten voor de kinderen, zoals het leren bespelen van een marionet, en het maken van een Pinokkio-hoed.
Een groep van acht artiesten, 2 acrobaten en 6 zangers/performers, onder leiding van Constanzo en hoegenaamd zo’n beetje allemaal familie van elkaar, zorgt ervoor dat de anderhalf uur omvliegen. Het optreden is niet continu, tussendoor doen de spelers off stage nog de eerdergenoemde kinderactiviteiten (voor de kinderen die niets op hun bord hebben), zodat er ook wel wat ruimte is om even rustig een hapje te eten of een korte conversatie te houden met je disgenoten. Maar als je niet kunt ‘beleven’ en eten tegelijk, moet je wel flink dooreten op stiltemomenten. Een enkel moment valt minder gelukkig; gaan staan en dansen als je bord nog niet leeg is, is wat onhandig, en het is sowieso het minst sterke onderdeel van het optreden. Een matige mix van een paar bekende nummers, dat in het niet valt bij de sterke live-vertolkingen van de cast.
Het repertoire is divers, maar heeft altijd wel een link met Italië. Het introductienummer herken ik niet, maar verder zijn er onder meer Nederlandse teksten op Se bastassa una canzone van Eros Ramazotti en Zwei kleine Italiener van Conny Froboess voorbij, net als uiteraard Marina. Nederlands bekendste feestkraker rond Italiaans eten (effe wachten) ontbreekt evenmin, net als de meer klassieke klanken van songs als O sole mio (werkelijk fantastisch gezongen). Een felicitatie voor één van de gasten wordt gevierd met een vlaggetjesparade en het nummer Felicita (Al Bano en Romina Power), wat dan weer in de oorspronkelijke taal wordt gezongen, maar wat beter had gepast met een Nederlandse tekst. Op momenten zoals deze doet ook het bedienend personeel mee. Meest opvallende keuze is het Sabrina-nummer Boys, dat beter wordt gezongen dan het origineel, maar natuurlijk wel de legendarische strijd tussen de zangeres en haar badpak hier moet missen. Het acrobaten-duo oogt eveneens prima, en vooral als ze als torentje toeren uithalen ziet het er uitstekend uit.
De voorstelling zelf is, zeker voor de niet blue uitgevallen kinderen, zeer leuk, en ook voor volwassenen is er genoeg te genieten. Het is een mooie afsluiting van een dagje Efteling, dat met de spectaculaire nieuwe achtbaan Baron 1898 er een topbelevenis bij heeft. De regelmatige bezoeker weet dat het niveau van het eten in de Nederlandse pretparken niet heel hoog ligt, en daar is dit restaurant geen uitzondering op. Niet heel slecht, maar zeker niet bijzonder. Geen reden om juist te gaan, maar ook geen reden om het juist niet te doen. De (misschien wat beperkte) menukaart is terug te vinden op de site van de Efteling, al blijkt er nu ook voor volwassenen een ijsgerecht te zijn.
De voorstelling in deze vorm is te zien totdat de musical Pinokkio (half september) start. Daarna zal de show iets kleiner worden, en vast meer aansluiten op de musical zelf. Dan is deze maaltijd tenslotte bedoeld voor de musicalbezoekers.Fotos
musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)