musical
Synopsis

Na het overweldigende succes van Musicals in Ahoy' 2002 en 2004 van Joop van den Ende Theaterproducties was ook het geheel nieuwe muziekspektakel Musicals in Ahoy' 2006 een groot succes. Het is een feest voor fans, een must voor de liefhebber van overweldigend…
Start > Producties > 2002 > Feel Good > Musicals in Ahoy
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2002
duur:
180 minuten
pauze:
Ja
genre:
Feel Good
score:
4star
websites:


Muzikale Wereldreis


 1 2 >
Artikel: Perspresentatie
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 09 mei 2006
Lokatie: Amsterdam
Website: Joop van den Ende Theaterproducties
Auteur: Marilena

Op 17 mei barst in de Rotterdamse Ahoy voor de 3e keer het musical spektakel 'Musicals in Ahoy' los. Vandaag kwamen cast en creatives bijeen in een sporthal in Amsterdam West om de aanwezige pers alvast een klein voorproefje te geven van wat komen gaat.

Erwin van Lambaart, directeur Joop van den Ende Theaterproducties, ‘verontschuldigt’ zich over het feit dat deze sporthal niet zo’n mooie locatie is als we van Stage Entertainment gewend zijn, “maar gezien de grootte van de show is een sporthal de enige locatie om de eindmontage van deze show te doen”, aldus van Lambaart.

De afgelopen tijd heeft hij veelvuldig de vraag gekregen waarom er voor een 3e keer een Musicals in Ahoy komt. Van Lambaart noemt 3 belangrijke redenen:
1) De afgelopen 15 jaar is er in Nederland een enorme musical cultuur ontstaan. Het is belangrijk dat dit gedeeld wordt met de makers, de artiesten en het publiek, en waar kan dat beter dan in de Ahoy. Middels deze show willen we vieren hoe bijzonder musical eigenlijk is.
2) Een hele belangrijke reden is dat we met Musicals in Ahoy willen kijken hoe mensen reageren op nummers en titels van shows die nog niet in Nederland te zien zijn. Dit vanuit het oogpunt dat we deze titels wellicht in de toekomst naar Nederland willen halen en je nu dus al een beetje de mening van het publiek kunt polsen.
3) Als je als artiest of iemand van de techniek honderden voorstellingen van 1 productie doet, dan is het heerlijk als je een paar weken iets anders kunt doen. Even weer nieuwe en frisse input, daar groei je artistiek enorm van. Daarnaast is Musicals in Ahoy ook een uitstekende gelegenheid om de oude generatie, zegmaar �de oude rotten in het vak� te combineren met nieuw en jong talent.

De regie is ook dit keer weer in handen van Guus Verstraete: “Ik ben er voor de 3e keer bij en ik mag deze versie met recht de show die alle records gebroken heeft’ noemen. We hebben een record aantal aan voorstellingen en de set is groter dan de vorige editie. Onze set is sowieso ‘de grootste set die ooit in Ahoy gestaan heeft.  Het podium is zo’n 45 meter breed en we hebben vleugels van 17 meter hoog! In het begin zullen deze vleugels dicht zijn, maar gedurende de show zullen ze langzaam open gaan en zullen er projecties op geprojecteerd worden. Voor deze show zijn 400 kostuums gemaakt en dat betekent met name voor het ensemble enorme snelle verkledingen. In totaal zullen er elke avond 550 mensen aan de show meewerken; naast de solisten en special guests zijn er 44 dansers, een 35 koppig orkest en 50 kinderen. De rest van de mensen werkt achter de schermen. Uniek dit jaar is dat onze setting ook gebruikt zal gaan worden voor de Musical Awards die op 22 mei in de Ahoy zullen plaatsvinden. Ook bij de Musical Awards zullen een aantal nummers uit Musicals in Ahoy te zien zijn”, aldus Verstraete.


 1 2 >

Fotos
musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)