Perspresentatie

My Name is Michael

Van 26 tot en met 28 maart staat de Heineken Music Hall in het teken van My Name is Michael Jackson. Vandaag kreeg Musicalworld een sneak preview van de voorstelling en sprak met Carolina Dijkhuizen en Urvin Monte over deze tributevoorstelling.

Urvin, je hebt meegedaan met het tv programma 'My Name is Michael', hoe heb je dat ervaren?
Urvin: Het was een hele aparte ervaring! Toen ik vroeger programma's als Idols en X-Factor keek riep ik altijd dat ik zelf nooit mee zou doen aan zo'n soort programma omdat ik vond dat ik het op eigen kracht als artiest moest kunnen. Maar toen kwam dit voorbij en omdat het om Michael Jackson ging begon ik toch enorm te twijfelen want ik ben altijd een groot fan van hem geweest. Mijn kinderen zijn uiteindelijk degene geweest die me hebben ingeschreven.
Om het kort te omschrijven: het is een rollercoaster van zo'n week of 6 geweest waar je in terecht komt. Maar ik heb er wel enorm van genoten, vooral van de live show. Een leuke en vooral leerzame ervaring dus.
Maar wat heb je dan precies geleerd, je hebt toch al een aantal jaar podium ervaring
Urvin: Wat niet iedereen weet is dat elke artiest eigenlijk wat onzeker is over zichzelf. Ik heb altijd een bepaalde onzekerheid op het podium gehad. Aan de ene kant wist ik wel dat ik op mezelf kon vertrouwen alleen heb ik daar nooit echt een bevestiging in gehad. Doordat ik in de finale van My Name is Michael ben gekomen heb ik die bevesting wel gekregen. Als ik nu de filmpjes ook terug kijk op You Tube dan ben ik echt trots op de Urvin Monte die daar staat. Ik heb geleerd om meer op mezelf te vertrouwen.
Die bevestiging die je nu hebt gekregen, kreeg je die dan niet toen je vorig jaar de John Kraaijkamp Musical Award won voor beste mannelijke bijrol?
Urvin: Natuurlijk is dat ook een bevestiging maar het voelde ook wel een beetje als 'good luck' op dat moment. Maar als ik nu de filmpjes van Five Guys Named Moe (waarvoor Urvin de musicalaward won red.) terugkijk en ik zet daar de filmpjes van My Name is Michael naast vind ik dat het er wel gewoon goed uitziet. Klinkt raar om dat van jezelf te zeggen, maar als ik terugkijk hoelang ik hier al mee bezig ben en hoe hard ik ervoor werk, dan kan ik nu echt op mezelf vertrouwen. Ik weet ook dat ik hierna als artiest echt verder kan. Niet alleen in de musicalwereld maar ook daarbuiten. Een van de juryleden zei tijdens het tv programma tegen me dat de performance die ik had gegeven niet echt 'Michael Jackson' was, maar het was wel 'Urvin' en ik stak er qua performance met kop en schouders bovenuit volgens hem. Dat is toch mooi om te horen te krijgen. Veel mensen vragen aan me of ik het jammer vind dat ik niet gewonnen heb, maar voor mijn gevoel heb ik niet verloren maar voor mezelf iets overwonnen en dat is toch ook veel waard.

Hoe kijk je nu terug naar dit soort talenten programma's op tv?
Urivn: Voor mezelf heb ik er behoorlijk wat uitgehaald. Maar iedereen moet dat voor zichzelf weten en zelf die beslissing maken. Wat je je moet realiseren is dat het wel een behoorlijke inpact op je leven heeft want die weken dat je in zo'n programma zit ben je alleen maar met dat programma bezig. Besluit je mee te doen, zorg dan goed voor jezelf en zorg dat je met beide benen op de grond blijft staan.

Over de voorstelling, wat is precies jouw rol daarin?
Urvin: Ik ben een van de dansers in de voorstelling, maar het is wel een beetje het theaterprincipe dus ben ik ook understudy voor Christophe. Ik heb overigens geen speelgarantie, maar als er iets gebeurd waardoor hij niet op kan gaan, dan neem ik het over want we kunnen de show gewoon niet cancellen.
Ik ben nu heel hard bezig om ook dat stuk in te studeren. Naast het dansen in de show zing ik ook 2 nummers met de kinderen mee en zing ik af en toe ook met de aditional vocals mee. Een druk schema dus maar het is erg leuk!

Hoe combineer je dit drukke schema met Hairspray want daarin ben je natuurlijk ook nog te zien
Urvin: De afspraak is dat ik me volledig kan focussen op My Name is Michael. Ik ben nu dus ook niet te zien in Hairspray, behalve als er veel zieken zijn in het ensemble, dan moet ik wel terug. Na deze concerten ga ik gewoon weer terug naar Hairspray en daar heb ik ook erg veel zin in want ik mis ze wel. Gelukkig heb ik straks nog een aantal weken om het goed af te sluiten. Ook zou ik nog wel graag een keer op willen als Seaweed (Urvin is understudy voor deze rol red.) zodat ik ook die rol voor mezelf mooi kan afsluiten.

Wat staat er na Hairspray voor jou op stapel?
Urvin: Ik ga weer voor V&V Entertainment werken want ik ga naar Legally Blonde. Ik voel me goed bij V&V dus ik ben blij dat ik aankomend seizoen weer voor hun kan gaan werken.

Wil je nog naar deze voorstelling toe dan moet je snel zijn. In Amsterdam zijn er alleen nog kaarten te verkrijgen voor de allerlaatste voorstelling op zondag 27 maart. In Antwerpen zijn er nog minder dan 300 kaarten te krijgen.
Voor meer informatie ga naar http://www.mynameismichael.nl

18 March 2010
N.v.t.
Utrecht
http://www.theaterhits.nl
michael jackson, carolina dijkhuizen, urvin monte, musical, aida, lion king, disney, albert verlinde, v&v entertainment, rtl, vtm, koen wouters, nicolette van dam, joop van den ende, stage entertainment