Perspresentatie

Op zoek naar Evita

Dit najaar komt de Avro, in samenwerking met Stage Entertainment en Eye Works, met het programma ‘Op zoek naar Evita’. Een tv casting waarbij gezocht wordt naar een hoofdrolspeelster voor de musical ‘Evita’ die vanaf eind november in de Nederlandse theaters te zien zal zijn. Vandaag vonden de audities in Amsterdam plaats en Musicalworld was hierbij aanwezig.

De audities van vandaag zijn de 2e in een reeks van 4 vooraudities. In totaal hebben 1500 kandidaten zich opgegeven en na deze voorrondes zullen er nog tussen de 60 en 100 kandidaten overblijven.
Het format van ‘Op zoek naar Evita’ is afkomstig uit Engeland. Daar zijn ze op dit moment bezig aan een 2e tv casting voor een hoofdrol in een West End musical. Vorig jaar ging Andrew Lloyd Webber op zoek naar een Maria voor de revival van ‘the Sound of Music’. Het programma ‘How do you solve a problem like Maria?’ was een regelrechte hit, vandaar dat er op de BBC op dit moment het programma ‘Any dream will do’ te zien is waarin gezocht wordt naar de hoofdrolspeler voor de revival van ‘Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat’.

Nederland gaat dit najaar dus op zoek naar dé Eva Peron voor de aankomende Stage Entertainment musical ‘Evita’. Presentator van het programma, Frits Sissing, legt uit hoe het programma eruit zal gaan zien.
“De 60 tot 100 kandidaten die uit de vooraudities overblijven zullen op 7 mei aanstaande in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de 1e confrontatie aangaan met een panel dat door Joop van den Ende persoonlijk is samengesteld. Zij moeten het panel daar zien te overtuigen dat ze het in zich hebben om de nieuwe Evita te kunnen worden. Aan het einde van de dag zullen er 30 kandidaten overblijven en zij gaan naar de ‘Evita Academy’. Drie dagen lang zullen ze allerlei workshops gaan volgen op het gebied van zang, dans en acteren. Na die 3 dagen moeten ze dan optreden voor Joop van den Ende en een groepje vrienden die hij heeft uitgenodigd. Die groep mensen gaan uiteindelijk bepalen welke 10 kandidaten doorgaan naar de live shows”, aldus Frits.

Maar het publiek zal ook een belangrijke stem gaan krijgen in deze zoektocht. Frits: “Tijdens de live shows kan het publiek stemmen wie er door moet gaan naar de volgende week. De 2 kandidaten met de minste stemmen belanden in de ‘sing-off’ en zij moeten nogmaals een nummer ten gehore brengen. Joop van den Ende bepaald dan wie van de 2 door mag. In de finale heeft hij echter geen stem meer, daar bepaalt alleen het publiek wie de rol gaat krijgen.”

Ondanks dat het niveau van de kandidaten al vanaf het begin af aan vrij hoog ligt, zal het toch geen gemakkelijke klus gaan worden om de juiste persoon te vinden. “Evita is een behoorlijk moeilijke rol, zangtechnisch gezien komt er heel wat bij kijken. Maar je moet ook een bepaalde ontwikkeling kunnen doormaken op het podium. We zijn op zoek naar een ruwe diamant die geslepen kan worden gedurende dit programma. Iemand die de zaal kan pakken door middel van zang, dans en acteren en die avond na avond dus de show kan dragen”, aldus Frits.

De kandidaten van vandaag moesten allemaal een zangauditie afleggen waarvoor ze 2 nummers, 1 ballad en 1 up-tempo, moesten voorbereiden. Het casting panel bepaalde vervolgens of ze door mochten naar een 2e auditie voor de camera. Aan de hand daarvan wordt dan bepaald of iemand op 7 mei auditie voor Joop van den Ende mag doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom ‘Op zoek naar Evita’ ga dan naar Evita.avro.nl

22 April 2007
N.v.t.
Amsterdam
Hotel Mercure
Evita.avro.nl
evita, stanley burleson, pia douwes, joop van den ende, madonna, andrew lloyd webber, avro, frits sissing