Perspresentatie

Op zoek naar Joseph

Na het succesvolle tv programma ‘Op zoek naar Evita’ komt de Avro dit najaar met een nieuw tv casting programma: ‘Op zoek naar Joseph’. Nu ook met gefilmde reportage van MWTV.

Daarin wordt gezocht naar een hoofdrolspeler voor de nieuwe Stage Entertainment productie ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, en musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.


De musical vertelt het beroemde verhaal van Jozef in het oude Egypte. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht aan piramidebouwer Potifar. Potifar is zeer tevreden over Jozef, maar als zijn vrouw Jozef probeert te verleiden, belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, geeft Jozef hem goed advies. Als dank kroont de Farao Jozef tot onderkoning van Egypte. Dan verschijnen Jozef’s broers uit het door hongersnood geteisterde Kanaà¤n ten tonele. De broers herkennen hem niet en Jozef stelt hen op de proef. Een verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. 

Net als vorig seizoen is de presentatie in handen van Frits Sissing. “De start van ‘Op zoek naar Joseph’  is in het weekend van 30 en 31 augustus. Op beide dagen zijn uitzendingen vanaf 20.30 uur waarin de eerste castingsronden te zien zullen zijn. Daarnaast gaan we ook zien welke mannen tot de Joseph Academy werden toegelaten met als hoogtepunt het concert in het Odeon in Amsterdam waar de laatste 15 talenten mochten optreden. Na afloop van het concert worden de 10 finalisten bekend gemaakt en op dat moment schakelen we live over naar de Uitmarkt in Amsterdam. Daar zullen de 10 finalisten voor het eerst voor publiek gaan optreden tijdens de Musical Sing Along gepresenteerd door Chantal Janzen en mijzelf.”

De jury zal deze keer opnieuw worden voorgezeten door Erwin van Lambaart, directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. Naast hem zal ook Pia Douwes weer plaatsnemen in het panel en de coaching van de talenten voor haar rekening nemen. Willem Nijholt neemt wederom plaats in de stoel en heeft de mogelijkheid om 1 iemand tijdens de sing-off van uitschakeling te redden. Nieuw jurylid dit jaar is Paul de Leeuw, hij vervangt daarmee Peter van de Velde die bij Evita aantrad als jurylid. “Ik vind het erg leuk dat ik vanwege mijn vakkennis, en niet om de grappen,  gevraagd ben om mee te doen. De periode tot dusver heb ik als erg spannend ervaren, je moet toch over grote talenten beslissen en dat brengt nogal wat verantwoordelijkheid met zich mee. Je kunt je er niet zomaar van afmaken met een grapje of een one liner”, aldus Paul.
Over de verdeling wie waar op gaat letten is de jury het ook al eens. Zo zal Paul met name gaan kijken of iemand talent en diepgang heeft wat zich kan ontwikkelen, ook na Joseph. Pia richt zich met name op de combinatie van zang, dans, acteren en uitstraling en Erwin gaat op zoek naar de ultieme Jospeh met een dijk van een stem.

De videoreportages van Musicalworld.TV zijn in hoge resolutie. Mocht die te veel zijn voor je computer, klik dan op de gele HD-knop onderaan het scherm voor een standaardkwaliteit.

18 August 2008
N.v.t.
Leiden
Museum van de Oudheden
Officiële website
jozef, joseph, avro, frits sissing, john vooijs, remko harms, freek bartels, erwin van lambaart, pia douwes, paul de leeuw, andrew lloyd webber, tim rice, evita, brigitte heitzer, willem nijholt