Perspresentatie

Op zoek naar Mary Poppins

Vandaag werden de 11 finalisten van de tv casting ‘Op Zoek naar Mary Poppins’ op Landgoed Eikenhorst in Loosdrecht voorgesteld aan de pers. Over 2 weken barst de strijd voor deze felbegeerde hoofdrol immers weer los.

Voor de 3e maal gaat de Avro op zoek naar een hoofdrolspeler voor een grootschalige musical. Dit maal voor de voorstelling Mary Poppins, de nieuwste open einde voorstelling in het Circus Theater in Scheveningen. Een belangrijk reden om de lat deze keer hoger te leggen dan bij de vorige 2 zoektochten (Evita en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat red.).

De presentatie van het programma ligt ook nu weer in handen van Frits Sissing. “Deze zoektocht gaat grootser worden dan voorheen. We hebben niet alleen de live shows, maar ook het internet gaat een belangrijke rol spelen. Zo zijn er elke week weer de backstage shows en zullen de finalisten hun eigen blog gaan schrijven op de website. Daarnaast zal mijn radioprogramma, Musical Moods, ook live gaan uitzenden tijdens de live shows. Wie het radioprogramma overigens dan gaat presenteren gaan we binnenkort bekend maken”, aldus Frits.

In de eerste reeks van het programma in 2007 gingen we op zoek naar een hoofdrolspeelster voor de musical Evita. Dit jaar opnieuw een zoektocht naar een vrouwelijke hoofdrolspeler maar de 2 rollen zijn volgens Erwin van Lambaart, theaterproducent en panellid van het programma, totaal niet met elkaar te vergelijken. “Mary Poppins is absoluut een zwaardere rol. Met name qua spel. Ook zul je hiervoor een aantal bijzondere disciplines moeten beheersen zoals tapdansen.” Het nieuwste panellid Thom Hoffman vult aan “Het is een rol met veel tegenstrijdige eigenschappen en dat maakt het pittig.”
Pia Douwes is naast panellid ook dit jaar weer coach van de dames en heeft al met hen mogen werken in diverse workshops. “De finalisten liggen echt heel dicht bij elkaar, ik vind ook dat het niveau hoger ligt dan destijds bij de zoektocht naar Evita. Het zal dus een spannende strijd gaan worden”, aldus Pia.

Maar naar wat voor type gaan we eigenlijk op zoek vanaf 30 november, wat maakt nu een ideale Mary Poppins?  “Mary Poppins is een Lady of Quality. Ze moet fantastich kunnen zingen met een hoge C, fabuleus kunnen tappen en uitblinken in haar spel want er zitten veel dialogen in de voorstelling. We zijn op zoek naar een combinatie tussen de klassieke stijl van Julie Andrews (die de rol van Mary Poppins in de film vertolkt red.) en de comedy timing van Chantal Janzen.  Daarnaast moet ze ook iets Brits over zich heen hebben”, aldus Erwin. Uiteraard mag de Pazzzzzaaaazzzzzzz ook niet ontbreken. 

Op 30 november om 22.00 op Nederland 1 is de 1e uitzending van Op zoek naar Mary Poppins. Vanaf zondag 6 december beginnen dan de liveshows. Deze zijn op Nederland 1 om 20.25 met om 22.25 de resultshow.
Op zondag 24 januari is de grote finale en zullen we weten wie er op 11 april 2010 zal schitteren op de première in het Circustheater in Scheveningen

19 November 2009
N.v.t.
Loosdrecht
Landgoed Eikenhorst
http://www.avro.nl/tv/programmas_a-z/op_zoek_naar_mary_poppins/
mary poppins, scheveningen, circustheater, avro, op zoek naar, frits sissing, erwin van lambaart, pia douwes, thom hoffman, disney, william spaaij, maaike boerdam, marjolein touw, evita, joseph, freek bartels, brigitte heitzer, stage entertainment,