Musicalreport

Phantom of the Opera in Scheveningen

Maar uiterlijk is niet belangrijk, wordt ons van jongs af aan geleerd.

The Phantom Of The Opera, de eerste musical van Joop van den Ende in het Circustheater, is alleen al door zijn thema fascinerend. Centraal staat een man - een “geest” - die een masker draagt over het verminkte deel van zijn gezicht. Maar uiterlijk is niet belangrijk, wordt ons van jongs af aan geleerd. Het innerlijk van een lelijk of zelfs misvormd iemand kan mooier zijn dan dat van een in uiterlijk uitmuntend persoon. Tel daarbij op de verhalen van The Hunchback Of Notre Dame (Victor Hugo) en de Grote Vriendelijke Reus (Roald Dahl), en aan verwarring is niet te ontkomen als de - bij voorbaat dus als zachtaardig bestempelde - Phantom zijn eerste koelbloedige moord pleegt.
De Phantom blijkt een wezen van de nacht, die juist door zijn plaats buiten de maatschappij, niet geremd wordt door sociale fatsoensnormen. Toch lijkt hij ook echte emoties te kennen. Zijn fascinatie en misschien zelfs liefde voor de danseres en zijn (zang)protegé Christine doet de vraag weer oprijzen - koelbloedige moordenaar of niet-begrepen GVR?

Verhaal: Complex en fascinerend Muziek: Mix van musical en opera - zuiver gezongen Acteurs: Henk Poort (Phantom) en Joke de Kruijff (Christine) Hadden vermoedelijk niet overtroffen kunnen worden.


Reguliere voorstelling
Scheveningen
Circus Theater

Henk Poort, Joke de Kruijff, Peter De Smet, Wiebke Goetjes, Nico Schaap