Perspresentatie

Piaf 2008 - oud en nieuw

“Het zal steeds vaker gebeuren dat producties na een aantal jaren weer terugkomen op de planken”, stelt Albert Verlinde. “Maar dan wel met een nieuwe frisse blik op het bestaande materiaal.”

Jan Elbertse, beloond met een Musical Award voor zijn bijrol in Doe Maar, speelt Louis LePlée, de ontdekker van Piaf, en waarschijnlijk een aantal minnaars. Jan: “Ik was vroeger al fan van Piaf. Het oorspronkelijke stuk van Pam Gems in een klein Amsterdams theatertje heb ik gezien al voordat Liesbeth zich erop stortte. Ik ben blij dat het stuk nu aangepast wordt, want ik voorzag dat er geen leuke zangrol voor mij was. Immers, alles werd tot nu toe door Piaf gezongen, maar in deze nieuwe versie gaat dat in mijn voordeel veranderen.” Het lijkt een gewoonte bij V&V Entertainment, maar ook Elbertse heeft niet geauditeerd maar is door Verlinde gevraagd: “Na Hamelen, Als op het Leidseplein met Jos Brink en Doe Maar is dit is de vierde keer dat me dit bij V&V overkomt. Ik ken Albert dan ook zo lang, al sinds de kleinkunstacademie. Wij vertrouwen elkaar helemaal. Alberts stukken hebben een zeer persoonlijke aanpak, die mij op het lijf is geschreven. Voor mij als acteur krijg ik bij V&V het gevoel dat we samen een voorstelling maken. Dus niet in eerste instantie door de vedette en daarna de kleinere rollen, maar met ons allen.”

Geert Hoes zal de rol van de bokser Marcel Cerdan op zich nemen, een van Piafs minnaars. Hoes: “Ook al is het in naam mijn musicaldebuut, zul je me niet voortdurend zien zingen, af en toe in het ensemble, maar het voornaamste is dat ik veel zal spelen. Mensen kennen mij vooral van televisie, maar ik heb veel aan jeugdtheaterschool gedaan. Televisie en theater vormen een leuke combinatie. Op toneel ontvang je een directe reactie van de mensen. Goed of niet goed, maar die directheid geeft veel voldoening. Toneel ligt me wel. En dan is het een enorme eer om voor mijn eerste grote toneelproject met zo’n theatericoon als Liesbeth List samen te werken. Een andere eer is dat Roel Vente en Albert Verlinde mij vroegen voor dit stuk. Ze hebben kennelijk vertrouwen in me.”

De première is op maandag 27 oktober in De Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
21 April 2008
N.v.t.
Le Garage Amsterdam
http://www.theaterhits.nl/index2.php?production_ref=32
edith piaf, liesbeth list, albert verlinde, raymond kurvers, ara halici, geert hoes, jan elbertse