Perspresentatie

Pipo en de Gestolen Stem

Wim Meuldijk bedacht Pipo de Clown voor de Nederlandse televisie in 1958. Nu, meer dan vijftig jaar later, brengt zijn dochter Belinda Pipo als familiemusical naar het theater.

De hoofdrol van Pipo wordt gespeeld door Raymond Kurvers. Hij werd vandaag in het diepe gegooid door redelijk onvoorbereid toch als Pipo te verschijnen om de titelsong te zingen. “Ik had mezelf al eens als Pipo gezien want voor de PR foto’s zijn we al in kostuum geweest, maar ik vond het toch wel spannend vandaag hoor. Maar Pipo is voor mij jeugdsentiment, dat zit zo in me. Hij was de 1e Bekende Nederlander die ik ooit gezien heb, ik moet een jaar of 4 geweest zijn. Hij kwam bij ons in het dorp en je kon zegeltjes sparen om daar naartoe te gaan. Aangezien er nooit wat in ons dorp gebeurde weet ik dat nog als de dag van gisteren."

Voor deze rol hoefde Kurvers geen auditie te doen, hij werd gevraagd door Dick van den Heuvel (regisseur red.). “Dick heeft onder andere de Griezelbus (Kurvers speelde hierin Meneer Holbroek red.), Home (met Kurvers in de rol van Papa Foto red.) en Dolfje Weerwolf (met Kurvers als Opa Weerwolf red.) geschreven en geregisseerd en daar kennen we elkaar van. Op basis daarvan dacht hij dat ik wel een leuke Pipo zou zijn. Een mooi compliment maar ik vond het tegelijkertijd ook doodeng om te gaan doen. Ik denk namelijk bij alles dat ik het niet kan, maar dat hoort ook een beetje bij mij. Op een gegeven moment slaat de lol toe en komt het helemaal goed, dus dat gaat straks bij Pipo ook gebeuren”, aldus Raymond.

Wim Meuldijk stond erom bekend dat hij graag de controle had over alles wat er met en rondom Pipo gebeurde. Het ging zelfs zo ver dat er op een gegeven moment in het conctract stond dat hij niet welkom was op de set. Zover laat Belinda het niet komen, maar ze wil wel, net als haar vader, zich met de aankomende repetitieperiode gaan bezighouden. Ook is ze al druk bezig met plannen voor de toekomst. “Mijn vader heeft altijd een mentaliteit gehad van ‘niet opkijken, gewoon doorgaan en op naar het volgende avontuur’. Ik werk voor deze musical nauw samen met Maarten Peters , we hebben namelijk samen de muziek gemaakt. Met hem heb ik de afgelopen 25 jaar goed samen gewerkt in verband met mijn ex man. We zeiden altijd tegen elkaar dat als we ooit nog eens een musical zouden gaan maken, dat dan de liedjes het belangrijkste moesten zijn. Natuurlijk is een goed verhaal ook belangrijk, maar mensen gaan naar huis met de liedjes in hun hoofd. Maarten kende mijn vader ook erg goed dus hij snapte de geest van Pipo. Omdat we voor deze musical zo lekker hebben samengewerkt gaan we straks meteen verder met een nieuwe Pipo musical”, aldus Belinda.

Wanneer de volgende Pipo musical uit moet gaan komen is nog niet bekend. Pipo en de Gestolen Stem gaat op zondag 11 oktober in het Parktheater in Eindhoven in première. Voor meer informatie en de volledige speellijst ga naar http://www.pipodemusical.nl
17 August 2009
N.v.t.
Amsterdam
Focus
http://www.pipodemusical.nl
pipo de clown, belinda meuldijk, wim meuldijk, raymond curvers, tarzan, disney, piaf, albert verlinde, v&v entertainment, stage entertainment, simon swiers, rob de nijs, rattengate