Perspresentatie

Prepare to be shocked & amazed

Just when U thought it was safe to go back to the theatre komen de makers van de musical ‘Rocky over the Rainbow’, Amsterdam Independent Theatre, met een geheel nieuwe productie genaamd ‘Shhh…it Happens’.

Wanneer een broer en zus met een grondige hekel aan elkaar en aan de rest van de wereld vast komen te zitten in het verlaten attractiepark van Max Majestic, maken ze kennis met een bende genetisch gemanipuleerde en gewelddadige freaks. Staat broer en zus hetzelfde noodlot te wachten? Lukt het de freaks om wraak te nemen op hun schepper?

Het idee voor deze musical is een aantal jaar geleden ontstaan. Eelco Claassen, oprichter van Amsterdam Independent Theatre en tevens schrijver van het script en de muziek vertelt: “Een paar jaar geleden heb ik met First in the Field’ de productie ‘Rocky over the Rainbow’ gemaakt. Dat was echt mijn ding. Daarna heb ik de fout gemaakt door een poging te doen naar wat andere theatermakers ook deden en daar is de productie ‘Love me just a little bit more’ uit ontstaan. Door deze voorstelling realiseerde ik me dat ik eigenlijk alleen nog maar nieuwe producties wilde gaan maken. Het idee voor ‘Shhh…it Happens’ komt uit New York. Ik liep op Coney Island en kwam daar zo’n vervallen pretpark tegen en meteen wist ik dat dit een geweldig decor voor een musical zou zijn.”

De regie en staging van ‘Shhh…it Happens’ is handen van Michael Diederich die met Claassen ook al aan ‘Rocky over the Rainbow’ en ‘Forbidden Musicals’ heeft gewerkt. ‘Verwacht geen mooi cadeau met een grote rode strik eromheen als je naar deze voorstelling komt kijken. Je zult er na afloop nog lang over nadenken en vragen over hebben”, aldus Michael. Eelco vult aan : “Er wordt een grote bereidwilligheid van het publiek gevraagd want het verhaal slaat kant nog wal. Maar we vragen wel van je om te geloven wat we je laten zien. “Vergelijk het maar met een toverbal. Je doet er lekker lang mee maar elke paar minuten ontdek je weer iets nieuws”, aldus Michael.

Dat deze musical anders zal gaan worden dan wat er tot nu toe in de Nederlandse theaters te zien is geweest mag duidelijk zijn. Niet voor niets is de ondertitel van de productie ‘A new breed of musical’. Maar volgens Michael is de voorstelling niet anders ‘om het anders doen’, maar een bewuste keuze om iets nieuws op de markt te brengen. “We hebben alle conventionele theaterdingen opzij gezet en bedacht wat wij leuk en zinvol vonden om te maken en dat is deze voorstelling geworden. Dit betekent bijvoorbeeld veel verschillende stijlen van muziek; van rock tot pop tot operette. Maar ook Nederlandse en Engelse teksten door elkaar heen gebruiken. We leven tenslotte in een moderne wereld waar Engelse termen steeds vaker in de Nederlandse taal gebruikt worden, dus dat komt ook terug in deze productie. “

27 July 2007
N.v.t.
Amsterdam
Panama
cystine carreon, linda wagemakers, rolf koster, tony neef, martin van der starre, esther van boxtel, michael diederich, william spaaij, eelco claassen, rocky, horror, picture, show, amsterdam, independent, theatre