Musicalreport

Rex

Het Oedipus-syndroom is van alle tijden. Dit is Rex.

Rex is zeker geen luchtige musical, ik vond hem zelfs “zwaar op de maag” liggen. Het verhaal gaat over een jong meisje, Joke, die naar de universiteit gaat en daar verliefd wordt op haar getrouwde professor Laurens.
Er ontstaat een relatie tussen beiden en zij raakt zwanger. Het kind kunnen zij natuurlijk niet houden aangezien niemand van de relatie afweet. Ze besluiten het kind, Rex, voor adoptie op te geven.
Jaren later zie je Rex bij zijn pleegouders al weet hij niet dat hij geadopteerd is. Hij heeft een goede relatie met zijn ‘moeder’, maar met zijn ’ vader’ kan hij absoluut niet overweg.
Op een dag ontdekt hij dat hij is geadopteerd en rent hij weg van huis naar de grote stad. Daar gaat hij studeren aan de universiteit en loopt hij Joke tegen het lijf die lerares is geworden na haar studie. Joke en Laurens hebben nog steeds een relatie, maar Joke voelt zich op een of andere manier enorm aangetrokken tot Rex (zij weet niet dat het haar zoon is).
De 2 beleven een innige nacht samen en langzaam komt de waarheid naar boven. Rex ontdekt wie zijn echte ouders zijn en de musical beleeft een dramatisch einde!!

Zeer uitstekende prestaties van Ryan van den Akker/Maaike Widdershoven, Wim van den Driesche en Rob Pelzer.
Het is niet een musical om heen te gaan als je een gezellige luchtige avond uit wilt, maar ik vind hem zeker de moeite waard om te zien!

Reguliere voorstelling

Ryan van den Akker, Maaike Widdershoven, Wim van den Driesche, Rob Pelzer