Musicalreport

Saturday Night Fever

Al vanaf de 1e minuut is het moeilijk om stil in je stoel te blijven zitten. De bekende nummers van de Bee Gees als "staying allive", "nightfever", "if I can't have you" en `more than a women` komen allemaal voorbij, welliswaar voor een groot deel vertaalt in het nederlands, maar ik vond dat niet storend.

Wat valt er nog te schrijven over Saturday Night Fever?! Iedereen kent het verhaal, maar vooral, iedereen kent de muziek. Muziek en dans, daar draait het allemaal om in Saturday Night Fever.
Tony Manero werkt 6 dagen per week in een verfwinkel. Elke zaterdagavond gaat hij samen met zijn vrienden naar discotheek “2001 Odessey” Daar ontvluchten ze de realiteit van alledag.
DJ Monty zweept daar het publiek op met zijn swingende disco muziek.
Er wordt een danswedstrijd georganiseerd en Tony heeft zijn zinnen gezet op “de voor hem onbereikbare” Stephanie als danspartner. Uiteindelijk weet hij haar te overtuigen om met hem mee te doen. Ook winnen ze nog eens de wedstrijd, al blijkt deze niet geheel eerlijk te zijn verlopen.

Al vanaf de 1e minuut is het moeilijk om stil in je stoel te blijven zitten. De bekende nummers van de Bee Gees als “staying allive”, “nightfever”, “if I can’t have you” en `more than a women` komen allemaal voorbij, welliswaar voor een groot deel vertaalt in het nederlands, maar ik vond dat niet storend.
Joost de Jong en Chantal Janzen vormen een perfecht danspaar, ze zijn goed op elkaar in gespeeld. Joost zet een zeer goede Tony Manero neer, en moet zich elke avond wel the king of the dancefloor voelen!
Al met al dus een leuke musical, niet al te zwaar, maar gewoon een gezellige swingende avond uit vol jeugdsentiment!

Reguliere voorstelling
Utrecht
Beatrix Theater
Officiële website

Joost De Jong, Chantal Janzen, Carlo Bosehard, Claudia De Graaf, Danny Rook, Duncan Anepool, Oren Schrijver