Perspresentatie

Something Good

Voor de 4e maal op rij sluiten de Efteling en V&V Entertainment de handen ineen voor een musical die in het theater van de Efteling te zien zal zijn. Inclusief een Musicalworld.TV-reportage.

Na Tita Tovenaar, Annie en Assepoester is vanaf 17 september de Richard Rodgers en Oscar Hammerstein klassieker ‘the Sound of Music’ in Kaatsheuvel te zien. Groot verschil met de vorige producties is dat the Sound of Music een open einde voorstelling gaat worden. Vandaag maakte Albert Verlinde en Jeroen Zwartjes, directeur van Efteling Theaterproducties, namelijk bekend dat het Efteling theater voortaan ‘Theater de Efteling’ zal heten en dat het na Utrecht en Scheveningen het 3e open einde theater van Nederland zal gaan worden.

De videoreportages van Musicalworld.TV zijn in hoge resolutie. Mocht die te veel zijn voor je computer, klik dan op de gele HD-knop onderaan het scherm voor een standaardkwaliteit.


Het is nog niet zo heel lang geleden dat er een productie van the Sound of Music in Nederland te zien was. Begin januari 2004 was de laatste voorstelling van de Joop van den Ende productie met Maaike Widdershoven in de hoofdrol van Maria. Albert Verlinde: “In Londen en op Broadway zie je eens in de zoveel tijd titels terugkeren, dus waarom niet in Nederland. The Sound of Music is nu een grote hit in Londen en er zijn ver gevorderde plannen om ook weer met een revival naar Broadway te gaan. Bovendien is 2009 het jaar van the Sound of Music want dan bestaat de theaterversie 50 jaar, dus reden genoeg om de voorstelling naar Nederland te halen.”

The Sound of Music is gebaseerd op de geschiedenis van het Oostenrijkse gezin Von Trapp. In het Nonnberg klooster in Salzburg weten ze niet wat ze met de levenslustige Maria Rainer aan moeten. Moeder overste besluit Maria naar het huis van kapitein Von Trapp te sturen, waar ze gouvernante zal worden van zijn 7 kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria de harten van de kinderen al snel te veroveren. Met muziek, zang en dans brengt zij weer plezier in het huis en in het hart van de kapitein.

De hoofdrol van Maria zal gespeeld worden door Wieneke Remmers. “Maria is een jonge vrouw die de keuze heeft gemaakt om non te worden. Het blijkt echter dat die keuze niet de juiste is geweest want ze heeft moeite zich aan de regels van het klooster te houden. Vandaar dat ze op een gegeven moment ook bij het gezin Von Trapp terecht komt. Het leuke aan de rol vind ik dat ze aan de ene kant een heel vroom en lief iemand is, maar aan de andere kant ook een soort rauwdauwer is die zich niet aan regels kan houden en gaat voor wat ze vindt en zich niet uit de weg laat schoppen”, aldus Wieneke.

Vorig jaar was Wieneke nog te zien in het Avro programma ‘Op zoek naar Evita’. Die hoofdrol ging helaas aan haar neus voorbij maar grappig detail is, dat het Evita programma gebaseerd is op het BBC programma ‘How do you solve a problem like Maria’, waarin gezocht werd naar de rol van Maria voor de Londense revival van ‘the Sound of Music’. Wieneke: “Het had gewoon zo moeten zijn en uiteindelijk klopt het ook wel. Ik vind deze rol namelijk beter bij mij passen dan de rol van Evita. Natuurlijk wilde ik die rol ook heel graag spelen, maar tijdens het tv programma merkte ik dat ik in 1e instantie bepaalde aspecten van de rol mezelf niet meteen zag doen en dat daar een grote uitdaging voor mij in lag. Bij Maria had ik het gevoel dat het meteen klopte, de rol is meer op mijn lijf geschreven en past dus ook veel beter bij me.”

 

05 August 2008
N.v.t.
Amsterdam
Focus
http://www.theaterhits.nl
sound of music, efteling, albert verlinde, wieneke remmers, evita, avro, frits sissing, joop van den ende, rembrandt, henk poort