Musicalreport

Taboo

De show zelf vond ik een soort freak-show. Het speelt zich af in de jaren 80. De show gaat over een jongen die het thuis niet meer naar zijn zin heeft en daarom wegloopt.

In het weekend van 13 december ben ik met een vriendin naar Londen geweest om daar musicals te bekijken. We hadden al een paar shows in gedachten die we wel wouden zien, zoals bijvoorbeeld The Lion King. We zijn toen meteen die vrijdag dat we aankwamen naar zo’‘n ticket-verkoop geweest, waar we voor die dag nog kaarten voor Taboo konden krijgen. Mijn vriendin had er al van gehoord van iemand die er al eerder was geweest, en het scheen leuk te zijn. Dus die kaarten hebben we genomen.

We wisten al wel dat het een vrij opvallende show zou zijn, maar we hadden geen flauw idee wat we precies konden verwachten.

Het was in het theater The Venue. Eenmaal in de zaal viel het ons meteen op hoe klein en knus het was: er waren ongeveer 15 rijen met stoelen die in een soort halve cirkel opgesteld waren. Het pordium was niet veel hoger dan de zaal. Een paar spelers riepen al rond tussen het publiek, die in alle rust de zaal binnenkwam. Ze gingen dan gewoon op andermans stoelen zitten of tegenover mensen staan en vervolgens heel brutaal staan doen.

De show zelf vond ik een soort freak-show. Het speelt zich af in de jaren 80. De show gaat over een jongen die het thuis niet meer naar zijn zin heeft en daarom wegloopt. Hij komt dan bij mensen terecht die zijn nieuwe vrienden wel willen zijn en mag daar ook komen wonen. Een van die vrienden is een persoon, die later Boy George blijkt te zijn. De rest van het verhaal weet ik niet precies meer, maar het is een heel erg interessant verhaal.

Kortom: een leuke show, zeker de moeite waard om eens te gaan kijken!
Trouwens, Boy George zelf speelt er nu ook in! (maar niet als zichzelf)

12 December 2003
Reguliere voorstelling
Londen
The Venue

Boy George, George O’Dowd, Euan Morton, Raàºl Esparza, Sarah Uriarte Berry, Jeffrey Carlson