Recensie

Waanzinnige familiemusical ⭐⭐⭐⭐

Vanochtend werd ik wakker met een wijsje in mijn hoofd. Dat heb ik regelmatig, maar dit keer was het ook nog eens "Ik word altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd" uit de vrolijke musical Waanzinnig Gedroomd.

De Kinderen voor Kinderen-musical gaat over Guus, een vrolijke en zorgzame jongen, die soms met zijn overleden vader praat. Hij en zijn moeder verhuizen naar een andere plaats (prachtig terug te zien in de enorme verhuisdozen die gebruikt worden als allerlei decorstukken) en Guus gaat naar een andere school. Daar komt hij in een klas vol pesters. Gelukkig is daar meester Augustus. Met PROJECT M probeert meester Augustus de sfeer in de klas te veranderen. Gaat dat lukken?

Gisteravond ging deze voorstelling voor de tweede keer in première in het DeLaMar Theater. Dit keer met een iets andere, maar net zo sterke cast. Pepijn Gunneweg vervult nu de rol van meester Augustus en Rianne Botma is te zien als moeder Julie. Beiden vervullen hun rol erg goed. Pepijn zie ik naast zijn theatercarrière ook zo als een echte basisschoolmeester lesgeven. Rianne is zwanger (gefeliciteerd!) en het flirten van Julie en Augustus krijgt daardoor wel een iets andere lading. De kinderen spelen, zingen en dansen fantastisch. Vooral de jonge Philip van Loosbroek (Daan) heeft mijn hart gestolen.

Waanzinnig Gedroomd is een fijne familiemusical. Er zitten zowel goede grappen voor kinderen als voor volwassenen in. De vernieuwde arrangementen van de bekende liedjes zijn eigentijds en het is erg leuk dat de volwassen acteurs allemaal muziekinstrumenten spelen. Ik heb hard gelachen en ook gehuild. En na de voorstelling kan je nog uren bladeren in het ‘supervette programmaboekje’.

Wil je nalezen wat we in oktober al schreven over deze productie, kijk dan hier.

14 August 2015
Alternate première
Amsterdam
DeLaMar Theater
http://www.waanzinniggedroomd.nl/
waanzinnig gedroomd, pepijn gunneweg, rianne botma