Perspresentatie

Waren we allemaal maar…Legally Blonde

Dit theaterseizoen komt V&V Entertainment met de feelgoodmusical Legally Blonde. Vandaag was er een openbare repetitie en Musicalworld was daar uiteraard bij aanwezig. [i]Nu met reportage van Musicalworld.TV[/i].

Naast Kim-Lian zal Roy van Iersel te zien zijn in de rol van Warner. “Warner is een verwende jongen, zo is hij opgevoed. Hij heeft maar 1 droom en dat is naar het Senaat. Elle is zijn vriendin maar zij past niet echt meer in zijn levensstijl nu hij rechten gaat studeren aan Harvard. Hij dumpt Elle en is daardoor aan de ene kant een eikel, aan de andere kant weet hij gewoon niet beter door zijn opvoeding” aldus Roy.

Voor Roy gaat de rol van Warner zijn eerste eigen hoofdrol worden. Hiervoor was hij te zien als understudy in de musicals ‘Tarzan’ en ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. “Ik mag nu zelf het personage gaan neerzetten en dat is toch wel even een verandering. Als understudy zie je hoe iemand het doet, daar neem je wat dingen van over en je legt er daarnaast ook nog een beetje wat van jezelf in. Maar nu moet ik die rol zelf gaan creëren en dat is heel leuk om te doen maar ook wel erg spannend. Gelukkig is het een fijne rol om als 1e eigen hoofdrol te mogen spelen. Ik kan er niet alleen veel humor in kwijt, het past qua sound ook nog erg goed bij mijn stem.”

Een van de beste vriendinnen van Elle is Margot. Deze rol wordt gespeeld door Madelon van der Poel. Daarnaast is Madelon ook nog alternate voor de rol van Elle Woods. “Margot is een opgewekt en positieve meid. Ze is niet dom maar wel een tikkeltje naà®ef en door haar enthousiasme is ze wat onhandig. Samen met Serena en Pilar zijn we altijd in de buurt van Elle te vinden. Zelfs als ze naar Harvard gaat vinden we een manier om haar raad en advies te geven. Niet letterlijk, maar als ‘ Grieks Koortje’ zijn we de stemmetjes in haar hoofd als ze ons nodig heeft” aldus Madelon.
Madelon was vorig jaar nog te zien in het programma ‘K2 zoekt K3’ waar ze 3e werd. Na deze finale kwam Legally Blonde al snel op haar pad. “Musical is altijd mijn passie geweest. Er liggen voor mij nog genoeg uitdagingen in de musicalwereld dus ik heb er ook zeker vrede mee dat ik die finale niet gewonnen heb. Het was een mooie ervaring om mee te mogen maken maar binnen Legally Blonde is ook nog genoeg te ontdekken voor mij. Ik heb in het verleden vooral rollen gespeeld die heel dicht bij mij lagen en hier mag ik komisch gaan spelen en dat is voor mij nieuw. Ook is het alweer een tijd geleden dat ik een dansshow gedaan heb dus daar verheug ik me ook erg op.”

Een van de andere uitdagingen waar Madelon voor staat is niet alleen haar alternate rol als Elle Woods, waarvoor ze overigens speelgarantie heeft, maar het werken met de chihuahua Bruiser. “De hond kent me nog niet zo goed. Hij is er overigens wel elke dag hoor maar dat is meer om te wennen aan de drukte en aan Kim-Lian en mij. Het is nog een erg jonge hond dus hij vindt het spannend en leuk en hij wil ook erg graag maar die klik moet er nog wel gaan komen. Vandaag tijdens de perspresentatie was overigens de 1e keer dat hij in de scène kwam en hij deed het al behoorlijk goed.”
Kim-Lian vult aan: “Jij hebt ook echt de moeilijke scènes met hem, hij moet bij jou blaffen op comando en je moet met hem dansen. Bij mij is hij meer een accessoire, maar wel een hele leuke.”

Legally Blonde is vanaf 24 september in de diverse theaters in Nederland te zien. Op 10 oktober is de première in de Tilburg.
Voor de volledige speellijst ga naar http://www.legallyblondemusical.nl
23 August 2010
N.v.t.
Amsterdam
Focus
http://www.legallyblondemusical.nl
legally blonde, musical, kim-lian van der meij, roy van iersel, jurriaan bles, laura vlasblom, albert verlinde, roel vente, grease, fame, footloose, hairspray, feel good, allard blom, martin michel, chihuahua, harvard, californië