Perspresentatie

Web!: een nieuwe voorstelling door Volle Zaal Producties

De presentatie van de nieuwe musical Web toont een mengeling van extravagante types en eigentijdse ouder-puber-verhoudingen. Deze nieuwe voorstelling mikt op alle leeftijden.

Al een aantal jaar maakt Volle Zaal Producties van Jean-Paul Duijst-Bergervoet een eigen voorstelling, waarbij een actueel thema een bron van inspiratie is. Dit jaar is het de macht van de mobiele telefoon. In het één-ouder gezin van Ikke botsen Grote Zus en zijn moeder continu. Zij is vergroeid aan haar telefoon, zeer tegen de zin van moeder. ’s Avonds lijkt Ikke nachtmerries te hebben, als hij een griezelige figuur bij Grote Zus vindt. Maar de volgende avond staat de excentrieke Dr. Bodiszar Breinstein aan zijn bed en samen gaan zij op avontuur in het hoofd van zijn grote zus. En wat ze daar allemaal tegenkomen?
Op de menselijke hoofdkarakters na zijn alle personages uitbundig gekleed. In het hoofd zijn een aantal fluorescerende-wezens, die tijdens deze presentatie met blacklight al fraai zijn uitgelicht. Een vergelijking maken met de Disney-film “Inside Out” ligt met al die kleuren voor de hand, maar het verhaal lijkt weldegelijk totaal anders ingestoken. 

Niet alleen de doelgroep van de voorstelling is vergroot, ook de cast heeft een groter leeftijdsverschil. Ikke wordt gespeeld door 2 jonge acteurs, en met zo’n algemene naam is het ook mogelijk dat de een een jongen (Bas van Ree) en de ander een meisje is (Robyn van Schaik). We zien een aantal bekende gezichten terug in deze voorstelling:
Het decor is op dit moment slechts een maquette, maar de rommelige zolder look ziet er wel al goed uit. Rick Duijst-Bergervoet en Amber Sluis waren ook in de vorige productie te zien, en spelen nu Memo (een duivelachtige verschijning) en Net (een witte techno-look, en waarschijnlijk de slechterik van het stuk). De cast bestaat verder uit Rens de Rijk als de professor, Leandra van Ooststroom als Grote zus , Daisy van Tussenbroek als Mam en Roe en Mies de Waal als Vrek.

De muziek is wederom gecomponeerd door Jacob de Groot, die we vooral kennen als uitvoerend artiest: hij was genomineerd voor een Musicalworld Award voor zijn rol in Fiddler on the Roof. Daarnaast blijkt hij dus ook een uitstekend componist. De songs die we te horen kregen waren uitstekend. In de liedteksten zorgt de naamkeuze wel voor wat verwarring. Ikke’s grote zus heeft echt Grote Zus, en wordt dus ook zo door moeder bezongen. Het moet even zakken (en mogelijk is dat al gebeurd op het moment dat het lied in de voorstelling zit.

Het streven bij deze voorstelling is jong en oud te vermaken. Ondanks dat er een serie BSO en schoolvoorstellingen zijn, moet het dus ook de ouder, en eventuele andere volwassenen aanspreken. De niet besloten voorstellingen vinden plaats op 11 en 12 mei in Theater ZIMIHC Wittevrouwen in Utrecht.

Bekijk de foto’s voor een indruk van hoe deze productie eruit gaat zien

27 March 2019
N.v.t.
Utrecht
vollezaalproducties.nl/

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen