Reportage

Wicked: Kolder en keet in Scheveningen

Afgelopen zondag beleefde Keet! haar première als Glinda in Wicked. Musicalworld woonde de voorstelling bij en Musicalworld.TV sprak met Keet!, Willemijn Verkaik, Jim Bakkum en producent Eric-Paul Dijkhuizen. Binnenkort ook beelden van Keet! als Glinda.

Voor het grote publiek zal Keet! (geboren als Yvonne Coldeweijer) vooral bekend zijn als presentatrice van RTL Telekids, maar in het theater speelde zij al eerder in Pinokkio en TiTa Tovenaar. Vlak voor de zomerstop is ze voor het eerst op gegaan als Glinda en na de shows in de weekenden van september was het gisteravond tijd voor haar premiere in aanwezigheid van pers, vrienden en familie.

Keet! is een plaatje als Glinda, en haar spel is erg prettig. Soms raakt ze wat verloren in het vocale geweld van haar tegenspelers, maar zeker tijdens “Niemand Huilt Om Heksen” en “Goed Bezig” laat ze horen dat ze een mooie stem heeft die goed bij de rol past.

De kaartverkoop voor Wicked is op dit moment geopend tot eind 2012.

De Dailymotion-versie van deze reportage:

 

scènefoto’s: Roy Beusker - premièrefoto: Jan Joost Visser

17 September 2012
Première
Scheveningen
Circustheater
http://www.musicals.nl
wicked, yvonne coldeweijer, keet, jim bakkum, willemijn verkaik, scheveningen, circustheater, eric-paul dijkhuizen, musicalworld.tv