musical
Synopsis

Het visuele spektakel, geïnspireerd op het boek Zorro van Isabel Allende, vertelt het verhaal van een gemaskerde strijder die vecht voor rechtvaardigheid en het avontuur liever opzoekt dan uit de weg gaat. Een levenslustige hartenbreker bij wie het ritme…
Start > Producties > 2011 > Cult > Zorro
Over...

 
producent:
Joop van den Ende Theaterproducties
jaar:
2011
duur:
pauze:
Ja
genre:
Cult
score:
0star
websites:


Première Zorro: Zorro ontmaskerd


 1 2 >
Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 17 apr 2011
Theater: DeLaMar
Lokatie: Amsterdam
Website: http://www.musicals.nl
Auteur: Pascale, MW TV: Frans P. Wollrabe & Huibert J. Schat

Gisteren ging de musical Zorro in première in Amsterdam met Tommie Christiaan. Zowel een geschreven recensie van Musicalworld als een reportage van musicalworld.tv.

Na een wekenlange zoektocht bij de AVRO waar heel musicalminnend Nederland casting-director mocht spelen werd Tommie Christiaan gekozen als de ultieme Zorro.
Op zondag 17 april was dan eindelijk het moment daar. Tommie mocht zijn publiek laten zien of hij inderdaad de juiste keuze bleek.

De musical Zorro vertelt het verhaal van de jonge Diego de la Vega. Diego leeft een vrij leven tussen een groep zigeuners in Spanje. Hier gaat alles goed en het leven is mooi.. Totdat Diego te horen krijgt dat thuis zijn tirannieke broer inmiddels over de landerijen van zijn vader heerst. Diego moet terug naar Californië en ziet maar één uitweg om de macht van zijn broer over te nemen. Hij zal zich verschuilen achter zijn stoere alterego Zorro!


Er wordt niet onder stoelen of banken gestoken dat het verhaal geïnspireerd is op de roman Zorro. Comienza de Leyenda van Isabel Allende. Toch zal elke fan van het boek zich verschillende dingen afvragen.. Zorro’s broer? Welke broer? Luisa? Luisa hoe? Waarom heet Amalia hier ineens Inez? En waar is in hemelsnaam Zorro’s beste vriend, Bernardo, gebleven? Het verhaal wat in de musical gebruikt wordt doet niet per se af aan het verhaal van Allende. Maar het blijft raadselachtig waarom zij haar naam aan deze productie verbindt.

De show wordt geopend door Zorro III, Ruud van Overdijk, die een ware transformatie heeft ondergaan. Hij heeft inmiddels lange zwarte lokken en een bandietenbaardje. Ruud is een opvallende verschijning en blijft de hele show lang je aandacht trekken. Deels werkt dit ook in zijn nadeel. Ondanks dat zijn dansmoves inmiddels een stuk beter zijn dan tijdens de Op Zoek Naar-periode blijft hij toch een beetje onderdoen in vergelijk met de rest van het ensemble.
Een ander bekend OZN-gezicht is Dennis de Groot. Dennis komt dansend goed mee in het ensemble en het enthousiasme straalt van hem af. Duidelijk is dat deze jongen intens staat te genieten van de kans die hem met Zorro gegeven is.
Wie ook in zijn element is is Thom Hoffman. Waar hij eerder in wat stijvere rollen gecast werd blijkt hij de ultieme Gypsy King! Hij weet zelfs in de echte hese Gypsy Kings-stijl er wat Spaanse zinnen prachtig uit te krijgen.

 


 1 2 >

Fotos
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)