Tweede Musicalweek in Februari
change_status
Avatar
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  41
Geregistreerd  2004-05-18

Musicalweek
met Complete Vocal Technique en het Acteerschema

Wegens succes 2e week in februari 2007!

Wil je kwaliteiten op zang-, dans- en spelgebied verbeteren? Sta je onzeker op het podium? Heb je weinig zelfvertrouwen tijdens audities? Wil je naast ensemblerollen doorgroeien naar grotere rollen? Dan kun je nu een week intensieve musicaltraining volgen in Zoetermeer, volgens unieke lesmethodes.

Tijdens deze musicalweek krijg je les van drie ervaren docenten. De lessen zijn met name gericht op het verbeteren van je zang en je acteerprestaties. Je leert musicalnummers beter te interpreteren en krijgt de theoretische en praktische hulpmiddelen om zang- en acteertechnisch je doelen te bereiken. De lessen worden gegeven volgens het Acteerschema en de Complete Vocal Technique. Beide systemen stellen je in staat om de uitvoering van een lied te geven, zoals jij die wilt. Uniek aan deze musicalweek is dat de docenten als enigen in Nederland zowel het Acteerschema als Complete Vocal Technique beheersen. Dat betekent dat ze als geen ander de combinatie van zingen en acteren aan kunnen leren.

Complete Vocal Technique
CVT is een zangtechniek ontwikkeld door de Deense zangpedagoge Catherine Sadolin. Zij heeft een systeem voor het gebruik van de stem ontdekt dat tot voor kort onbekend was. Ze heeft gedurende 20 jaar intensief onderzoek verzameld en ontwikkelde technieken voor alle zangstijlen. Pop, rock, blues, jazz, musical, opera etc.
Resultaten worden snel bereikt omdat de technieken erg concreet zijn en meteen werken. Het gaat in tegen oude mythen - het is mogelijk om ALLE geluiden te produceren op een gezonde manier. Meer informatie over CVT vind je hier.

Het Acteerschema
Het Acteerschema is een nieuwe beschrijving van de techniek van het acteren, ontwikkeld door Sebastiaan Smits. Het Acteerschema is geschikt voor het werken met jongeren, amateurs, studenten en professionals en behandelt alle acteerstijlen. Alle vormen van acteren zijn te beschrijven in vijf basiselementen. Deze vijf elementen zijn altijd aanwezig wanneer er geacteerd wordt. Is een van de elementen uit balans, dan raken ook de anderen verstoord. Het Acteerschema leert de balans tussen de elementen te herkennen en te herstellen, waarmee de gekozen emotie beter weergegeven kan worden.

Wanneer
De Musicalweek vindt plaats van maandag 19 t/m vrijdag 23 februari 2007. De lessen zijn iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Waar
De lessen vinden plaats in Zoetermeer, in het repetitiegebouw Akeleituin. De afsluitende presentatie en repetities hiervoor vinden plaats in het Kwadrant Theater. Voor meer informatie over hotels in Zoetermeer en omgeving zie http://www.zoetermeerhotels.com.

Doelgroep
De musicalweek is bedoeld voor amateurs, studenten en professionals die zichzelf op musicalgebied willen verbeteren. Voorwaarde is dat je de nodige optreedervaring en lessen gehad hebt. Alleen meerderjarige cursisten (18+) worden tot de cursus toegelaten.

Opbouw van de lessen
De lessen bestaan uit een theoretisch deel, praktische oefeningen en individueel werken aan repertoire. Aan bod komen onder meer de vijf elementen van het Acteerschema, de interpretatie van musicalsongs, de basisprincipes van zingen volgens CVT, de stemfuncties volgens CVT, conditietraining voor dans, choreografie en beweging. De theorie en praktische oefeningen worden in gezamenlijke lessen gevolgd, waarna er met iedere cursist individueel gewerkt wordt aan het gekozen repertoire. Gezamenlijk wordt er een choreografie ingestudeerd. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 15 personen, zodat iedere cursist genoeg individuele aandacht krijgt om zich te ontplooien. De resultaten van de week worden gepresenteerd op een eindpresentatie op vrijdagavond 22 februari in het Kwadrant Theater. Deze presentatie is vrij toegankelijk.

Kosten
De kosten voor de Musicalweek bedragen € 300,- inclusief BTW. Lunch en eventuele overnachtingen dienen cursisten zelf te bekostigen.

Opgave en meer informatie
e-mail naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). Je kunt dit adres ook gebruiken voor het aanvragen van meer informatie. Telefonisch informatie vragen kan via 06-55798428.

voor meer info over docenten of organisatie kijk op http://www.greg-baud.nl/cursussen.htm

   Handtekening   

Please , take away this mirror! This mad man isn’t me!

  [ # 1 ] 17 January 2007 01:30 PM
Avatar
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  41
Geregistreerd  2004-05-18

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

   Handtekening   

Please , take away this mirror! This mad man isn’t me!

  [ # 2 ] 06 February 2007 10:24 AM
Avatar
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  41
Geregistreerd  2004-05-18

Bijna vol , maar als er nog enkele twijfelaars waren. Het kan nog net!

   Handtekening   

Please , take away this mirror! This mad man isn’t me!