Amuze speelt: After Eight, ‘De onderkant van de liefde’
change_status
Avatar
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  72
Geregistreerd  2006-06-14

Amuze speelt: After Eight, ‘De onderkant van de liefde’

Hoe graag we ook willen dat liefde eeuwig duurt en altijd even romantisch blijft als in het prille begin, het loopt vaak slecht af. Als de vlinders verdwenen zijn en de rookwolken van het vuurwerk zijn opgetrokken, komen de andere kanten van de liefde aan het licht: uit elkaar gaan, afscheid nemen, passie die uit elkaar knalt en het terugkijken in melancholie. Liefde maakt het gelukkigst en liefde maakt het ongelukkigst! Wie heeft het niet meegemaakt? Overal ter wereld ontstaan er vurige liefdes maar net zo vaak spatten diezelfde vurige liefdes uit elkaar. Het vuur van de liefde wordt soms het vuur van de wraak, een groot vurig conflict of juist een totaal gebrek aan vuur. Als publiek zit je er middenin en ben je deelgenoot van de passie en de tragedie. Onbereikbare liefdes, ruzie, stalken, onbegrip, liefdesverdriet?. De luchtigheid en humor die in het spel liggen, maken het extra cynisch.
Deze afwisselende collagevoorstelling van Amuze bestaat uit verschillende scènes en zal een feest der herkenning zijn als je zelf uit ervaring weet dat liefde niet alleen over engelen en rozenblaadjes gaat?!

Wanneer:  11,12,13 en 18,19,20 mei aanvang 20:30
Waar: Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht
Kaarten:  Kaarten kosten EUR9.50 en zijn te reserveren via http://www.amuze.org
Meer informatie: http://www.amuze.org

   Handtekening   

http://www.leliesdemusical.nl

  [ # 1 ] 14 May 2007 12:11 PM
Avatar
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  72
Geregistreerd  2006-06-14

“Komt u binnen, en gaat u alstublieft op de zwarte stoelen zitten. De witte zijn voor de spelers…”

Een vreemde ontvangst voor de gemiddelde musicalbezoeker. Maar dit was de inleiding voor een avond muziektheater pur sang, waarbij ik de hele avond werd gegrepen door het concept van het stuk: een theaterzaal zonder tribune, ingericht als een soort restaurant, waarbij het publiek aan tafels zat en de spelers er tussendoor liepen en er soms gezellig bij kwamen zitten.

Stichting Amuze uit Utrecht brengt al een kleine 10 jaar muziektheater voor de liefhebber. Vaak bestaat de voorstelling uit een collage van korte speelscenes, liedjes en dans rondom een centraal thema. Bij de voorstelling van dit jaar, “After Eight”, is het centrale thema de ongelukkige liefde. 11 spelers en 6 muzikanten in 16 scenes. Om te lachen, om over na te denken, een herinnering, een gevoel van meeleven. Leuk, spetterend, afwisselend. Gespeelde scenes worden later in het stuk herhaald, kleine nuanceverschillen en toch een groot stuk herkenning. Gebruik van modernere technieken in een scene, waar een vrouw op vakantie in Spanje een afscheidsboodschap op video opneemt voor haar ex. Een meisje dat besluit om stalker te worden, achterenvolgens in Groningen, Wijchen en Gouda. Een regisseur in een scene tussen een man en een vrouw. En even later dezelfde scene gespeeld met 2 mannen en 2 vrouwen, die elkaar moeiteloos afwisselen in de felle speelstijl.

Maar juist het concept van deze voorstelling maakt de avond erg speciaal. Doordat je er middenin zit beleef je het stuk. Al bij het openingsnummer, waar prachtig een meerstemmig frans chanson wordt gezongen, word je gegrepen door het geluid dat van alle kanten lijkt te komen. Je kijkt om je heen en realiseert je, dat het geluid ook van alle kanten komt! Geen versterking, gewoon zangers goed verdelen over de zaal. De eerste speelscene, en ontroerende dialoog tussen een man en een vrouw die hun relatie beëindigen, wordt tussen de tafels met publiek door gespeeld. Als publiek kijk je ernaar en ben je er onderdeel van, hoewel je nergens daadwerkelijk in het spel wordt betrokken. Een werkelijk ongekend intense beleving van de scene. Een blik naar je overbuurman (die je normaal op de rij voor je op zijn rug zou kijken); dezelfde intense beleving. Je kijkt er niet naar, je beleeft het!

De productie is geregisseerd door Ragnild van den Reek, de muziek is van Ines Leijen, de choreografie van Mariange Schilham. After Eight wordt komend weekend nog gespeeld in de theaterzaal van cultureel centrum Parnassos in Utrecht. Informatie en kaarten via http://www.amuze.org

[ Gewijzigd: 14 May 2007 12:16 PM by Archie ]
   Handtekening   

http://www.leliesdemusical.nl

‹‹ Jane Eyre in Beveren.      Moulin Rouge ››