3 Musketiers
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  1
Geregistreerd  2011-01-20

Eén voor allen en allen voor één! Wie kent deze beroemde strijdkreet niet? Op 8, 9 en 10 april 2011 voert de Musical- en Operettevereniging Deventer de musical “3 Musketiers” op.
Een verhaal over liefde, strijd, macht en trouw.

Frankrijk rond 1627. De jonge d’Artagnan gaat naar parijs om net als zijn vader musketier van de koning te worden. Hjj ontmoet daar de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Samen vechten ze tegen onrecht en voor koning Lodewijk Xlll en zijn echtgenote koningin Anna. Het koninklijk echtpaar wordt uit elkaar gedreven door sluwe machtspelletjes van kardinaal Richelieu en zijn rechterhand Milady. Ondertussen vind d’Artagnan zijn grote liefde Constance. Zal hun liefde stand houden?

De Musical- en Operettevereniging Deventer staat garant voor een wervelende en ontroerende voorstelling. Laat je meevoeren naar vroegere tijden, naar ware helden, en geniet van de prachtige muziek van Bolland&Bolland;. De musical werd geproduceerd door Joop van den Ende, naar het boek van Alexandre Dumas.

Kaarten á €26,50 zijn te bestellen via de Deventer Schouwburg via de volgende link: http://deventerschouwburg.nl/zoeken/?Zoeken=musketiers&Type=Site

  [ # 1 ] 20 January 2011 10:11 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Is de Nederlandse versie aangehouden, of is de Duitse de basis voor deze vooorstelling?

  [ # 2 ] 08 February 2011 06:36 PM
Avatar
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  4
Geregistreerd  2008-10-21

Voor deze productie is het nederlandse script aangehouden en de nederlandse arragementen…
Helaas zijn de rechten van de duitse versie nog niet beschikbaar voor nederlandse amateur gezelschappen…
We hebben als Deventer Musical wel de beschikking over de prachtige pasterel van de productie Ciske de Rat wat de basis van ons decor geworden is… En ook hebben we heel wat kostuums van Stage entertaiment en Tecklenburg (D) kunnen huren…

Ik speel zelf in deze productie de rol van Koningin Anna, een heerlijke uitdaging!
Het gaat een prachtige productie worden!

3 Musketiers
Na de spetterende producties Titanic, Jekyll & Hyde en Scrooge zetten we dit jaar de historische, spannende, romantische én emotionele musical “3 Musketiers” op de planken. Deventer Musical zet deze beroemde musicalproductie van Stage Entertainment van Joop van den Ende met de beroemde strijdkreet “Eén voor allen, Allen voor één” op de planken van de vernieuwde Deventer Schouwburg. Een prachtig verhaal over liefde, strijd, macht en trouw, gebaseerd op het boek de Drie Musketiers van de franse schrijver Alexander Dumas.

Het verhaal speelt zich af in Frankrijk omstreeks 1627. De jonge d’Artagnan gaat naar Parijs om net als zijn vader musketier van de koning te worden. Hij ontmoet daar de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Gezamenlijk vechten ze voor koning Lodewijk Xlll en zijn echtgenote koningin Anna tegen onrecht. Het koninklijk echtpaar wordt uit elkaar gedreven door sluwe machtspelletjes van kardinaal Richelieu en zijn rechterhand Milady. Ondertussen vindt d’Artagnan zijn grote liefde Constance. Zal hun liefde stand houden?

Deventer Musical, voorheen Musical- en Operettevereniging Deventer (MOD), werkt al anderhalf jaar met 40 enthousiaste leden, een professionele artistieke leiding en vele vrijwilligers (o.a. een eigen decorploeg) toe naar vier passionele voorstellingen in april 2011. Rutger de Vries, onlangs te zien als finalist bij Una Voce Particolare, speelt een gastrol als de geslepen kardinaal Richelieu. Bijzonder is dat Deventer Musical dit jaar de kostuums uit Tecklenburg (Duitsland) gehuurd heeft, waar vorig jaar professionele voorstellingen van “3 Musketiere” werden opgevoerd.

Sinds 1957 staat Deventer Musical garant voor wervelende en ontroerende voorstellingen. Een enthousiast amateurgezelschap met een professionele inslag zorgt al jaren voor musicals die het bezoeken waard zijn en die zorgen voor een onvergetelijke avond door te spelen met enorme inzet, veel passie, een diepgaand gevoel en door het onderste uit zichzelf te halen. Laat je daarom meevoeren naar vroegere tijden en naar ware helden. Geniet van de prachtige muziek van Bolland & Bolland vertolkt door een professioneel orkest.

Voel de passie, beleef de emotie, hoor de muziek en geniet!

Eén voor allen, Allen voor één!

Kaarten zijn te bestellen via de Deventer Schouwburg via de volgende link: http://deventerschouwburg.nl/zoeken/?Zoeken=musketiers&Type=Site