The Winner is…
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

The Winner is… is een talentenjachtprogramma dat SBS6 sinds een week of drie op donderdagavond uitzendt, met herhaling op zondagmiddag/avond. Ik heb nu twee afleveringen zien op zondag en ik vind het een leuk programma.

Het programma bestaat (vooralsnog) geheel uit battles in diverse categorieën (zie later) waarvan er telkens één act doorgaat naar een volgende ronde. De winnaar van een battle krijgt een geldbedrag dat per ronde oploopt (2.500 euro, 5.000, 10.000 etc. tot 1 miljoen voor de hoofdprijs). Nu is het zo, dat de deelnemers aan een battle met elkaar ook een “deal” kunnen sluiten: de zelf gekozen verliezende partij krijgt dan het geldbedrag en keert huiswaarts en de overblijver, de winnaar de plek in de volgende ronde.

Als er echter geen deal is, beslist de jury wie door is en krijg de winnaar de poen. Er is een publieksjury met 100 leden en een professionele jury met 1 lid, nl. Jeroen van der Boom, die 1 stem heeft. Totaal zijn er dus 101 stemmen, zodat er altijd een verschil tussen de twee kandidaten ontstaat. Om de bereidheid tot het sluiten van een deal (of juist niet) te stimuleren mogen twee juryleden hun keuze bekendmaken en mag ook Jeroen dat doen en zijn zegje doen. Zo kan het voorkomen dat het dus 3-0 staat met de bekendgemaakte stemmen maar uiteindelijk 54-47. of 50-51.

De 8 categorieën zijn:
Jeugd (tot 14 jaar) - mannelijke solisten - vrouwelijke solisten - familie - duo’s - 40+ - groepen - professionals

In de tweede aflevering was te zien dat de groep CPG door is naar de volgende ronde. CPG staat voor Carolina Dijkhuizen, Peggy Sandaal en Gitty Pregers, geen onbekenden dus in het musicalwereldje. Tevens was Nadeche Laumen te zien (afgestudeerd Fontys zang 2010 en voormalig deelneemster X-factor 1, net geen liveshows!), en ook Nadeche is door.

Vandaag streden in de categorie Jeugd tegen elkaar: Finn Karels en Jurre Otto. Beiden hebben in Ciske gespeeld; Finn ook in Mary Poppins en Jurre ook in Kruimeltje! Uiteindelijk mocht Jurre door naar de volgende ronde met 54 om 47 stemmen!

Vanavond tevens te zien Roscoe “de broer van” Pearl Jozefzoon (1/2 Rev & Ros) en Dewi, beiden door naar volgende ronde!

  [ # 1 ] 12 February 2012 11:00 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Voor de duidelijkeid, er zijn al drie afleveringen geweest en ik heb de laatste twee op zondag gezien.

  [ # 2 ] 13 February 2012 07:54 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Ik kijk het niet, zoooooo klaar met al dit soort shows

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”

  [ # 3 ] 13 February 2012 07:57 AM
Avatar
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2292
Geregistreerd  2009-07-07

Ik kijk het ook niet.. ben ook helemaal klaar met Beau & Jeroen.

  [ # 4 ] 13 February 2012 08:14 AM
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1714
Geregistreerd  2009-07-23

heb het wel eens gezien, maar het feit dat de top kandidaten hier kandidaten zijn die bij TVOH niet eens door de auditie kwamen dan zegt dat wel weer wat over het niveau van het programma.

  [ # 5 ] 13 February 2012 08:56 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1329
Geregistreerd  2011-03-31

Kijk hier ook niet naar, vind TVOH of TVK zovéel beter.
Bij SBS vind ik het allemaal zo ‘‘nep’’ overkomen op de 1 of andere manier.
Maar goed, smaken verschillen 😉

  [ # 6 ] 13 February 2012 07:59 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6476
Geregistreerd  2005-07-29

Kijk ook niet ben helemaal klaar met talent shows

   Handtekening   

Als wij het niets doen, wie dan? we zien toch dat dit niet kan?
het is nu aan jou en mij
onze enige hoop
zijn wij

12/06 tanz der vampire
17/06 De tweeling

  [ # 7 ] 27 February 2012 05:40 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Afgelopen donderdag (zondag herhaling) waren de eerste battles van de 2e ronde te zien.

In het begin moest ik al een tegenslag verwerken omdat Nadeche Laumen (Domino) werd verpletterd door Jill van Leeuwen (Listen). En Nadeche ook zichtbaar, tijdens Wicked moest ik er ook aan denken, omdat Nadeche met Anne-Marijn Smulders een mooie ingeleefde versie van “For Good” had uitgevoerd voor hun examen begin 2010.

Dan waren er de jonge musicaltalenten Jurre en Neil. Uiteindelijk kon Jurre door naar de halve finale.

Ook Roscoe Jozefzoon was niet succesvol en moest een nederlaag aanvaarden tegen Thijs, evenals Dewi die het onderspit moest delven tegen Des’ray.

Franky Rampen won van Maus Kuppens en werd aangemoedigd door goede vriend Tony Neef!

CPG (Lady Marmalade) heeft met de groost mogelijke winst 101/0 Face It (Jump!) terechtgewezen. Carolina Dijkhuizen, Peggy Sandaal en Gitty Pregers lieten geen spaan heel van hun tegenstanders! The winner is….........

  [ # 8 ] 12 March 2012 12:42 AM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Afgelopen donderdag (herhaling zondag) was de halve finale en behoorlijk onder de indruk van een paar finalisten. Die finale is 15 maart en CPG (cat. groepen) staat staat daar in (Carolina Dijkhuizen, Peggy Sandaal en Gitty Pregers), na in de eerste drie ronden hun tegenkandidaten te verslaan met soulvolle uitvoeringen van “American Boy”, “Lady Marmelade” en “No More Tears (Enough is Enough)”.

Geduchte concurrent voor de overwinning is Bryan B, die ook over een pittige soulstem beschikt en in deze aflevering Franky Rampen (cat. 40+) uitschakelde met een stijlvolle vertolking van “If You Don’t Know me by Now”, en ...die stem van hem was in dit nummer een klasse beter dan die van onze Voice-winnaar Ben Saunders, die dit nummer tijdens de eerste Voice heeft gezongen. Franky had geen schijn van kans en maakte een deal met Bryan om voor 5.000 euro het programma te verlaten. Zijn vrouw zeurde echter dat Franky alleen akkoord had moeten gaan met 10.000 euro (het bedrag dat de winnaar mee naar huis krijgt als er geen deal is) en supporter van Franky, Tony Neef, lag in een deuk toen Franky na afloop van het optreden vertelde dat Bryan het resterende geldbedrag van 5.000 euro zou gaan gebruiken voor de aanschaf van een home-trainer. En wel één waar Bryan niet door zou zakken, hij heeft nl. wel wat kilootjes bij zich…

  [ # 9 ] 16 March 2012 10:33 AM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Gisteren was de finale. In elk van de 8 categorieën was vorige week al een winnaar bekend en nu streden deze tegen elkaar om te kijken wie er met 1 miljoen euro naar huis zou gaan. Door middel van loting werden vier deelnemers getrokken, die elk mochten kiezen tegen welke andere kandidaat ze wilden battelen. Helaas trof CPG het niet, want zij mochten pas als vierde en laatste hun tegenstander kiezen en er was nog maar één kandidaat over, de man met de soulstem Bryan B. De vier winnaars moesten ook weer tegen elkaar battelen, wat weer twee winnaars opleverde, die het in de finale tegen elkaar moesten opnemen.

Jill van Leeuwen en Jackie Teerenstra mochten als eerste resp. tweede hun tegenstander kiezen en kregen hierdoor niet zo heel moeilijke battles. Jackie zong een nummer van Adele en nu viel mij plots de gelijkenis tussen hun beiden op. Jill overtuigde opnieuw met een powerballad van Mariah Carey, Hero. Beide dames wonnen hun battle en kwamen in de volgende ronde tegen elkaar uit. Jill deed waar ze goed in was, nu zong ze One Moment in Time, en verzekerde zich daarmee van de finale.

De ervaren Des’ray (2 Brothers on the 4th Floor) had in theorie in de zusjes Josje en Angela ook een slappe tegenstander, maar verrassend genoeg moest Des’ray het onderspit delven.

En dan als vierde de beslissende battle, en eigenlijk hadden beiden in de finale moeten staan, tussen CPG en Bryan B. CPG leek iets minder dan in de afgelopen weken, maar overtuigde toch met It’s Raining Men en kreeg de hele zaal mee. Dat laatste lukte ook Bryan B. met zijn keuze voor een nummer van Whitney Houston, Greatest Love of All. De uitslag was erg close, 47-54 maar helaas in het nadeel van CPG. In de halve finale won Bryan vervolgens van Josje en Angela, zodat daarmee de tweede finalekandidaat bekend was.

In de finale mochten de twee nogmaals een eerder (in de afgelopen weken) gezongen nummer zingen. Als eerste pakte Jill nogmaals uit met Beyoncé‘s Listen, maar de versie van Foreigners I Wanna Know what Love Is van Bryan was ook weer erg sterk. De uitslag werd voor 50% bepaald door de jury in de zaal en 50% door het thuispubliek. In de zaal was er al een lichte voorkeur voor Bryan en het publiek vergrootte die voorsprong zodat uiteindelijk Bryan met 62% van de stemmen won. Jill had al verwacht dat ze zou verliezen en had een deal gesloten met Bryan dat ze bereid was voor 250.000 euro als tweede het programma te verlaten.

De finale trok zo’n 700.000 kijkers, de uitslag 900.000, maar dat is natuurlijk maar een fractie van het aantal kijkers dat The Voice trok. Het is dus maar de vraag of het programma terug komt volgend jaar. Ik vond het een leuk programma, door het dealen toch iets meer dan een talentenjacht en vond het niveau van drie finalisten, CPG, Jill en Bryan B erg hoog, zij hadden ook in de finale van The Voice niet misstaan.

  [ # 10 ] 19 March 2012 09:11 AM
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1714
Geregistreerd  2009-07-23

maar als je even heel eerlijk bent Hans, dit programma is toch nooit ook maar dichtbij het niveau gekomen van bijvoorbeeld een The Voice of Holland, wat een emotieloos gebeuren.

  [ # 11 ] 03 October 2014 09:12 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Angela (van Josje en Angela) en Jackie Teerenstra deden in de uitzending van vanavond mee aan de audities van The Voice of Holland en zijn beide door. Overigens werd er met geen woord gerept over het programma The Winner Is… Net of dat nooit heeft bestaan.

‹‹ Deempjuh      Stemmen ››