DAPA Final Presentations
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Theatertalenten van de Dutch Academy of Performing Arts en NME Kids in Training laten zien wat zij in hun mars hebben tijdens de jaarlijkse Final Presentations, dit jaar onder de titel ‘Raise it Up’. Vanaf 26 juni 2016 staat hierdoor het theater van het Koorenhuis in Den Haag op zijn kop! Wanneer de eerstejaarsstudenten voor het eerst hun Final Presentation spelen, is het voor de vierdejaars- het afscheid van de tijd bij DAPA en opstap naar het echte werkveld. 

Misschien bent u al weleens komen kijken naar de Final Presentations, dan is het natuurlijk leuk om te zien waar de studenten die u destijds zag, nu staan. Voor nieuwkomers is het de manier om kennis te maken met de Dutch Academy of Performing Arts en haar studenten; Wat doen ze? Wat kunnen ze?  En hoe voeren zij dit uit? Dat kunt u allemaal terugzien onder het genot van een bijzondere theatervoorstelling. 

Studenten en docenten hebben hard gewerkt om deze voorstellingen te realiseren en het resultaat mag er zeker zijn! Het zijn unieke en bijzondere voorstellingen geworden waarvoor wij graag iedereen willen uitnodigen kaarten te reserveren. In de onderstaande tabel staat welk leerjaar, wanneer speelt. 


De kaarten zijn hier te reserveren.
http://www.kaartjesreserveren.nl/NME/order.aspx?project=67

Graag tot ziens in het theater!

  [ # 1 ] 18 June 2016 07:24 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Toekomstige sterren treden voor voetlicht
Theatertalenten van jong en oud sluiten leerjaar af met reeks voorstellingen

De jaarlijkse Final Presentations van de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) en NME Kids in Training, dit jaar onder de titel ‘Raise it Up!’, krijgen een kickstart op 26 juni met de voorstelling ‘Assepoes’ van NME Kids in Training. De week wordt vervolgd met de bijzondere voorstellingen van DAPA. Van prinsesjes tot kannibalen, naar criminelen en weer terug, alles komt aan bod tijdens het theaterfestival. De voorstellingen worden gespeeld in het theater van het Koorenhuis in Den Haag.

De theatertalenten sluiten het leerjaar af met de Final Presentations. Wanneer de eerstejaars- voor het eerst hun Final Presentation spelen, is het voor de vierdejaarsstudenten een afscheid aan de tijd bij DAPA en een opstap naar het echte werkveld. Dat studenten na hun afstuderen zeker niet stil blijven zitten, is te zien aan hun voorgangers. Zo is Naidjim Severina gecast als Simba in de Nederlandse musicalversie van ‘The Lion King’ en is Job Bovenlander dit seizoen te zien in de musical ‘Ciske de Rat’. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat de studenten na hun afstuderen gaan doen.

De Final Presentations zijn het moment om de talenten te zien voordat zij doorbreken. Omdat de voorstellingen per leerjaar gespeeld worden, wordt de ontwikkeling van de studenten zichtbaar en kan er een beeld geschetst worden van wat die studenten nou eigenlijk leren op een opleiding tot artiest.  Zo hoort het vierdejaar een professioneel stuk op te voeren, terwijl de eerstejaarsstudenten nog in de startblokken van hun carrière staan. Deze voorstellingen en de website http://www.musicalopleiding.nl maken duidelijk dat talent slechts het begin is en dat er meer bij komt kijken om als professional het werkveld in te gaan