Oliver! - Teylingen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Theaterschool Teylingen presenteert reprise van musical ‘Oliver!’ in @Hok  

TEYLINGEN - Na het succes van vorig jaar, brengt Theaterschool Teylingen opnieuw de musical Oliver! op de planken. Vorig jaar waren de voorstellingen snel uitverkocht, en volgden lovende recensies in de pers. Reden genoeg om deze mooie show een reprise te geven. In het eerste weekend van juli krijgt het publiek een nieuwe kans om kennis te maken met het indrukwekkende verhaal over het weesjongetje Oliver Twist.

Charles Dickens schreef de bestseller Oliver Twist, geïnspireerd door zijn eigen strijd tegen kinderarbeid, huiselijk geweld en onderdrukking. Met thema’s die nog steeds actueel zijn, is het een verhaal van alle tijden.   

Ieder personage is op zoek naar liefde en voor elk is de zoektocht anders. En wie is hier nu goed of slecht? Of is daar geen duidelijke grens tussen te trekken?

Het creatieve team heeft hard gewerkt aan nieuwe kostuums, aanpassingen in het decor en het verdiepen van de personages. In de hoofdrollen ziet u Aron de Vries in de rol van de jonge Oliver en Scott Engelen als Linke Glipper. De 16-jarige Manon Verbaan zet een grote prestatie neer in haar rol van Nancy. Ook Roeland Daalmeijer (Bill) en Geert Fortrie (Fagin) maken indruk. De jeugdige zakkenrollersbende, bestaande uit 13 jongens, staat in de startblokken om de harten van het publiek te veroveren.

De productie staat onder professionele leiding van Annemieke van der Ploeg en Patrick Norman de Ridder die beiden hun sporen in de musicalwereld hebben verdiend. Ronald Dirkmaat staat wederom garant voor een creatief lichtspel. In combinatie met professioneel geluid belooft het een prachtig schouwspel te worden. 

Voorstellingen musical Oliver!: vrijdag 30 juni 20.00 uur | zaterdag 1 juli 14.30 en 20.00 uur | zondag 2 juli 12.00 en 15.00 uur | @Hok, Jacoba van Beierenweg 118B. Kaarten van 12,50 euro zijn te reserveren via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of af te halen bij Toys2Play (Herenstraat 92, Voorhout).

  [ # 1 ] 03 July 2017 04:42 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  235
Geregistreerd  2014-09-28

Recensie Walter van Polanen:

Musical steelt wederom de harten van het publiek
Oliver! blijft een feest voor het oog

TEYLINGEN - Het verhaal over het weeskindje Oliver Twist heeft niet veel nodig om harten te stelen, maar Theaterschool Teylingen deed er afgelopen weekend duidelijk toch nog een schepje bovenop. Met de reprise van de voorstellingen uit 2016 zorgde een aangevulde cast in prachtige kostuums wederom voor een feest voor het oog en een muzikale traktatie met aanstekelijke melodieën.

Het klassieke verhaal is een van de bekendste romans (1838) van de Britse schrijver Charles Dickens. Hij schreef het uit protest tegen de wantoestanden in zijn tijd met een samenleving vol kinderarbeid en straatkinderen die werden opgeleid tot crimineel. Dit verhaal van alle tijden kwam goed uit de verf met Aron de Vries in de rol van de kleine hoofdpersoon en Scott Engelen als Linke Glipper. Ook de inzet van hun jonge mede-spelers bleef niet onopgemerkt. Of het nu in hun rol was als weeskind of als jeugdige zakkenrollersbende, het plezier in hun spel spatte van het podium.
De 16-jarige Manon Verbaan zette wederom een grote prestatie neer in haar rol van Nancy. Ook Roeland Daalmeijer (Bill) en Geert Fortrie (Fagin) maakten indruk.
Vorig jaar waren de voorstellingen van Oliver! al snel uitverkocht, en volgden lovende recensies in de pers. Reden genoeg om deze mooie show een reprise te geven, vijf keer in @Hok aan de Jacoba van Beierenweg. De personages waren nog verder uitgediept en ook voor het maken van het decor, de belichting en prachtige kostuums heeft het creatieve team duidelijk niet stil gezeten. De productie stond onder leiding van Annemieke van der Ploeg en Patrick Norman de Ridder, de twee Voorhouters verdienden hun sporen in de musicalwereld. De positieve reacties van het publiek beloven wat voor de volgende productie van de jonge theaterschool.

   Handtekening   

No day but today

***

http://www.zingenz.nl