Harrie Let Op de Kleintjes (Jon van Eerd)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Repetities Jon van Eerd’s Harrie Let Op de Kleintjes begonnen!

Deze week zijn de repetities van de nieuwe komedie van Jon van Eerd Harrie Let Op de Kleintjes van start gegaan. Jon van Eerd, Arie Cupé, Margo Dames, Zjon Smaal en April van Amelsvoort maken zich op voor een tournee langs meer dan 110 theaters in Nederland. De eerste voorstelling is op 29 oktober in Heerhugowaard, de première is maandag 14 november in De Goudse Schouwburg en daarna is de komedie nog te zien t/m april 2017.

Kijk voor de trailer (youtube) https://www.youtube.com/watch?v=YzhxIen3vJg
Videoverslag castpresentatie: https://www.youtube.com/watch?v=bQ7wk-HT-3o
Zie voor speellijst: http://www.harrievermeulen.nl

Harrie Let Op De Kleintjes is de titel van de nieuwe komedie van Jon van Eerd die dit seizoen vanaf eind oktober in de Nederlandse theaters te zien is. Na de huidige productie Harrie Babba is Harrie Let Op De Kleintjes de tweede theaterproductie van Pretpakhuis, het in 2015 door hem en zijn man Ton Fiere opgerichte productiehuis.

Van Eerd kruipt in deze wederom zelf geschreven en geproduceerde theaterproductie opnieuw in de huid van Harrie Vermeulen, de hoofdpersoon die eerder schitterde in succesvolle komedies van zijn hand als Oranje Boven, Kantje Boord, de Bonbonfabriek, Harrie en de twee Meesters en Harrie Babba. De andere rollen in de voorstelling worden gespeeld door Arie Cupé, Margo Dames, Zjon Smaal en April van Amelsvoort.

Harrie Let Op De Kleintjes
In Harrie Let Op De Kleintjes raakt Harrie Vermeulen in de problemen als hij een avond moet babysitten. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er weer een enorme puinhoop van. En wat als de baby’s verdwenen zijn? Harrie Vermeulen is dwaas en klunzig, maar hartveroverend en grappig. Hij belandt telkens in de meest kolderieke, dolkomische situaties

Cast: Jon van Eerd, Arie Cupé, Margo Dames, Zjon Smaal en April van Amelsvoort
Script: Jon van Eerd
Muziek: Marco Braam
Regie: Caroline Frerichs
Decor: Jos Groenier
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Kostuums: Arno Bremers
Producent: Pretpakhuis
Website: http://www.pretpakhuis.nl  en www.jonvaneerd.nl en http://www.harrievermeulen.nl
Première: maandag 14 november 2016, De Goudse Schouwburg
Tourneeplanning Senf Theaterpartners, Maasland http://www.senf.nl

  [ # 1 ] 15 September 2017 07:25 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Harrie & Eva 10e komedie van en met Jon van Eerd!

AMSTERDAM — Harrie & Eva is de nieuwe komedie van en met Jon van Eerd. Het is de tiende productie van zijn hand en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien.
Na de theaterhits Harrie Babba en Harrie Let Op De Kleintjes is Harrie & Eva de derde theatervoorstelling van Pretpakhuis B.V. De première is op maandag 30 oktober in de Goudse Schouwburg.

Van Eerd kruipt wederom in de huid van Harrie Vermeulen, de hoofdpersoon die eerder schitterde in zijn komedies Tel uit je winst, Een rits te ver, Dubbel op, Oranje Boven, Kantje Boord, de Bonbonfabriek, Harrie en de twee Meesters, Harrie Babba en
Harrie Let Op de Kleintjes.

De andere rollen in Harrie & Eva worden gespeeld door Margo Dames,Mouna Goeman Borgesius, Karel Simons en Rosalie de Jong.

Harrie & Eva in een paradijselijke komedie
Op de zevende dag was er rust. Totdat… Harrie het paradijs binnenwandelde!
En ja hoor, Harrie Vermeulen is weer terug! Als vanouds neemt Harrie met zijn onbesuisde en razende manier van doen, steeds maar weer de verkeerde beslissingen. Te midden van dartelende vlinders, gracieus kleurende bloemen en kabbelende watervalletjes maakt Harrie er weer een kolossale chaos van. Bovendien lijken de vijgenbladeren te klein, hetgeen zijn potsierlijke voorkomen in het Paradijs niet ten goede komt.

De landelijke tournee langs meer dan 110 theaters start zaterdag 14 oktober 2017 in Veenendaal met de eerste try out.

Speellijst:www.harrievermeulen.nl

Cast Jon van Eerd, Margo Dames, Mouna Goeman Borgesius, Karel Simons en Rosalie de Jong
Tekst Jon van Eerd
Muziek Marco Braam
Regie Caroline Frerichs
Decor Marjolein Ettema
Lichtontwerp Uri Rapaport
Geluidsontwerp Roel van Spronsen
Kostuums Arno Bremers
Producent Pretpakhuis
Website http://www.harrievermeulen.nl
Première maandag 30 oktober 2017, De Goudse Schouwburg
Tourneeplanning Senf Theaterpartners, Maasland tel. +31 (0)10 592 31 55 of http://www.senf.nl

  [ # 2 ] 09 February 2018 05:13 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Rechtenvrij artikel Harrie & Eva - Jon van Eerd’s 10e (komedie Harrie &Eva;)

Kun je ons iets vertellen over je nieuwe komedie ‘Harrie & Eva’?
In ‘Harrie & Eva’ maakt Harrie zich dit jaar schuldig aan het afsluiten van een lening met een nogal louche figuur uit de onderwereld. Om de lening terug te kunnen betalen zal hij zijn toneelstuk ‘Het Paradijs’ tot een goed einde moeten brengen. Harrie zou Harrie niet zijn als hij er niet alles aan zou doen om dit te laten slagen. Maar of het de beste manier is en of hij niet voor nogal veel verwarring zorgt dat mag u zelf komen beoordelen. Naast het visuele spektakel, zullen de hilarische misverstanden en de absurde situaties er voor zorgen dat het publiek buikpijn krijgt van het lachen.

is alweer je tiende komedie die je hebt geschreven rondom Harrie Vermeulen, waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn ideeën uit het dagelijkse leven. Als ik onder de douche sta, auto rijdt of een broodje bij de bakker haal. Ik ben ervan overtuigd dat als je schrijft over de werkelijke wereld, mensen zich erin kunnen herkennen. Ieder thema of elke verhaallijn die ik schrijf voor Harrie Vermeulen zou een ieder ander ook moeten kunnen overkomen. Dan kan het publiek er om lachen, en dan voelen ze zich vergelijkbaar met de personages. Iedereen is toch wel eens een beetje Harrie.

Harrie Vermeulen, wat maakt hem toch zo bijzonder?
Harrie is een herkenbaar mens van vlees en bloed, hij is alles wat een mens in de echte wereld ook kan zijn. Harrie is lief en arrogant, dom en slim, spontaan en calculerend, gepassioneerd en kort door de bocht, blind en open, gek en vermoeiend. Maar hij heeft een hart van goud. We kunnen ons zelf spiegelen aan hem, we kunnen denken “wat doet hij nou weer” terwijl we ook vaak zijn onbesuisde beslissingen kunnen begrijpen. Hij is een spiegel.

De première komt er natuurlijk aan. Loopt alles zoals gepland of is het net als in de voorstelling complete chaos?
Het is zeker géén chaos hoor. Hoewel wij bij de repetities heus wel eens verschrikkelijk moeten lachen. Maar het is een gecreëerde chaos. Chaos kan pas worden gecreëerd wanneer iedereen precies weet wat van hun verwacht wordt. Het is allemaal heel serieus en gedisciplineerd. Als ware het een choreografie. Mensen denken wel eens dat ik maar wat doe. Maar alles is tot in de puntjes bedacht en gerepeteerd.

Onlangs stond er in de krant dat er vanuit het buitenland ook interesse was voor Harrie Vermeulen…?
Dat is inderdaad héél héél spannend. Ik wist niet wat me overkwam toen we een telefoontje uit New York kregen. We zijn er naartoe gegaan. Praten met de big shots van Broadway en West End. Het is geen kattenpis, want het zijn keiharde jongens (en meisjes overigens ook). Er is nu interesse getoond door agenten uit Zuid-Afrika, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland en Amerika. Maar houd je adem niet in. Het is een heel lang proces en ik trek de Champagne pas open als het zover is.

http://www.harrievermeulen.nl

‹‹ Magic of the Movies      Wonder School LIVE ››