Selma Ann Louis (met Plien & Bianca)
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Plien en Bianca werken aan musical over Thelma & Louise

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman gaan volgend jaar met Arjan Ederveen het theater in. Zij zullen samen te zien zijn in Selma Ann Louise, een zeer losse musicalbewerking van de hitfilm Thelma & Louise. De regie is in handen van Pieter Kramer (Ja zuster, Nee zuster).
De voorstelling wordt geproduceerd door de Theateralliantie, een samenwerkingsverband van negen theaters en Bos Theaterproducties. Selma Ann Louis gaat op 6 mei in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna tot en met juli in heel Nederland te zien.

De musical vertelt over jeugdvrienden Selma, Annegien en Louis die elkaar na lange tijd weer terugzien. Zij besluiten de reis die ze na hun eindexamen maakten nog eens over te doen. Voor ze goed en wel vertrokken zijn, slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een schietpartij. In hun pogingen uit handen van de politie te blijven, komen ze steeds verder in de problemen.

Van Bennekom en Krijgsman werken al jaren als komisch duo. De twee actrices zijn regelmatig samen te zien in televisieprogramma’s (zoals Zaai en Koefnoen) en in het theater.

Andere rollen in de voorstelling worden vertolkt door Bas Hoeflaak, Rosa Veltman, Janna Adank en Mark Lindeman. Het scenario is van Nathan Vecht; de muziek is gecomponeerd door de broers Jan en Keez Groenteman.

bron: nu.nl

https://delamar.nl/voorstellingen/selma-ann-louis/

  [ # 1 ] 12 December 2017 04:02 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Oh dit lijkt me fantastisch! Heeft Bianca Krijgsman zich toch nog ingevochten in de “musicalwereld” 😉

  [ # 2 ] 14 December 2017 06:56 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2013-05-26

Alle speellocaties zijn te vinden op de website van de Theateralliantie.

  [ # 3 ] 10 March 2018 09:14 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Cast roadmovie-musical Selma Ann Louis compleet Nieuwe theaterbeloftes als jonge versies van Plien, Bianca en Arjan

Naast Plien & Bianca en Arjan Ederveen die in Selma Ann Louis de hoofdrollen vertolken, spelen nieuwe theaterbeloftes van dit moment de jonge versies van Selma, Ann en Louis. Tijdens flashbacks kruipen respectievelijk Janna Adank, Rosa Veltman en Mark Lindeman in de huid van de personages van Plien, Bianca en Arjan. Bas Hoeflaak, Anne Prakke en Joshua Albano maken de cast van Selma Ann Louis compleet. Vanaf maandag 12 maart gaan de repetities voor deze komische, muzikale voorstelling van start. De eerste try-out vindt plaats op 22 april. 

Voor deze roadmovie-musical slaan regisseur Pieter Kramer en schrijver Nathan Vecht opnieuw de handen ineen na hun succesvolle samenwerking bij In de ban van Broadway (4 gewonnen Musical Awards, waaronder Beste Script). Verwacht loeiende sirenes in bloedstollende achtervolgingsscènes, dubbelrollen en hysterische haastverkledingen inclusief zang en dans op de nieuwe muziek van de broers Jan en Keez Groenteman (Een Wintersprookje, Het Grote Geluk). 

Als de drie jeugdvrienden (Bianca Krijgsman, Plien van Bennekom en Arjan Ederveen) elkaar na lange tijd weer terugzien, besluiten ze de reis die ze na hun eindexamen maakten nog eens over te doen. Voor ze goed en wel zijn vertrokken, slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een schietpartij. In hun pogingen uit handen van de politie te blijven, werken ze zichzelf steeds verder in de nesten. Tijdens de roadtrip die volgt worden ze pijnlijk geconfronteerd met hun nooit ingeloste dromen. Ze besluiten hun ketenen los te gooien en alsnog hun dromen achterna te reizen.

Waar en wanneer De voorstelling, die in opdracht van de Theateralliantie wordt geproduceerd door Bos Theaterproducties, gaat op 6 mei 2018 in première in het DeLaMar Theater en speelt tot en met juli 2018 in negen theaters door het land. Naast het DeLaMar Theater Amsterdam is de voorstelling te zien in TAQA Theater De Vest Alkmaar, Wilminktheater Enschede, Parkstad Limburg Theater Kerkrade, Luxor Theater Rotterdam, MartiniPlaza Groningen, Theater Orpheus Apeldoorn, Stadsschouwburg Utrecht en Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op http://www.selma-ann-louis.nl

  [ # 4 ] 06 April 2018 08:47 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld bezocht de cast van Selma Ann Louis en sprak met Bianca Krijgsman, Arjan Ederveen en regisseur Pieter Kramer.

De videoreportage is te zien onder Artikelen.

  [ # 5 ] 30 April 2018 07:29 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Iemand al geweest?

  [ # 6 ] 30 April 2018 11:01 PM
Avatar
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2012
Geregistreerd  2010-11-17

Ik ben geweest! Was wel leuk, maar vond In de ban van Broadway wel echt veel beter. Eerste akte kwam wat traag op gang, tweede akte is vlotter. En dan, tsja, er wordt niet echt goed gezongen. Prima genoeg, maar dat mis je toch een beetje bij de hoofdrollen.

Verder waren Plien, Bianca en Arjen Ederveen uiteraard erg goed, decor is gaaf, de andere spelers hebben niet heel veel te doen, maar doen wat ze doen overtuigend. Ik denk dat het ook gaat helpen als er vaker wordt gespeeld, want ik zag natuurlijk ook pas de eerste try out. Zelfs de scène met publieksparticipatie vond ik erg leuk, terwijl ik daar normaal echt geen voorstander van ben. Al met al best een leuke avond gehad en zeker geen weggegooid geld, maar zo leuk als IDBVB wordt het niet.

   Handtekening   

Look in that mirror. I see a strong, confidant young lady. Oh and look, you’re here too!

  [ # 7 ] 06 May 2018 10:39 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld bezocht de première van Selma Ann Louis en gaat in gesprek met hoofdrolspelers Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman en Arjan Ederveen, maar ook met regisseur Pieter Kramer.

Recensie volgt snel.

De video is te zien onder Artikelen
en op Musicalworld.TV’s eigen plek.

  [ # 8 ] 07 May 2018 06:36 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

En nu ook onze viersterrenrecensie van Selma Ann Louis op: https://bit.ly/2KGlWwH.