West Side Story terug naar Nederland
change_status
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  434
Geregistreerd  2011-03-22

In december 2017 / januari 2018 zal West Side Story weer in Nederland spelen, gedurende 4 weken in Den Haag en Groningen. Bron: Musicaljournaal

  [ # 1 ] 07 December 2016 06:25 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  986
Geregistreerd  2013-09-09

Wat gaaf! En wat fijn dat ze ook in Groningen komen, lekker in m’n stadje hahah! Ik ben heel erg benieuwd en ben ook zeker van plan om te gaan! Lijkt me een prachtige show!

  [ # 2 ] 07 December 2016 08:22 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Weet iemand welke tour dit is en of deze elders in de wereld al speelt?

  [ # 3 ] 08 December 2016 06:53 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  339
Geregistreerd  2010-02-07

Zie link: http://en.westsidestory.de/

  [ # 4 ] 08 December 2016 11:26 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Dank je!

  [ # 5 ] 29 August 2017 06:24 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Natalie Ballenger speelt hoofdrol in West Side Story
Alleen te zien in Den Haag en Groningen

Vandaag is bekend gemaakt dat de jonge, Amerikaanse actrice Natalie Ballenger de rol van Maria zal gaan spelen in de hitmusical West Side Story. TEC Entertainment brengt deze klassieke Broadway musical precies zestig jaar na de wereldpremière terug naar Nederland. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door Kevin Hack. West Side Story is vanaf 12 december 2017 te zien in het World Forum Theater in Den Haag en vanaf 2 januari 2018 in MartiniPlaza in Groningen.

Natalie Ballenger maakte onlangs haar debuut in de opera double bill Aleko/Pagliacci in het befaamde Lincoln Center in New York. Ze zong meerdere solorollen in het Lincoln Center, Metropolitan Room en de Symphony Space en nam deel aan het Victor Herbert Renaissance Project. Natalie was verder te zien als Eliza Doolittle in My Fair Lady, Sarah Brown in Guys and Dolls, Blanche in Dialogues of the Carmelites en Josephine in H.M.S Pinafore. Natalie Ballenger is laureaat van Lotte Lenya Competition. Op dit moment is Natalie te zien als Rosalia in de internationale tournee van West Side Story.

West Side Story is een van de meest geliefde liefdesverhalen aller tijden en wordt algemeen beschouwd als de beste musical ooit geschreven. Het verhaal is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, precies zestig jaar geleden.  Het romantische verhaal van Shakespeare’s Romeo en Julia wordt in West Side Story verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama’s van onze tijd.

West Side Story, met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, zit vol onvergetelijke songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’, wordt uitgevoerd door een bijzondere en energieke Amerikaanse cast en met de briljante, oorspronkelijke Broadway choreografie van danslegende Jerome Robbins. De voorstelling wordt begeleid door een groot live-orkest.

West Side Story is niet te zien op de Uitmarkt in Amsterdam, aangezien zij vandaag een voorstelling spelen in Manilla op de Filipijnen. Voor de Nederlandse speelperiode is West Side Story onder andere nog te zien in Shanghai en Parijs.

Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.tec-entertainment.com of Eventim 0900-1353 (€ 0,45 per minuut) of via http://www.eventim.nl/westsidestory

  [ # 6 ] 14 December 2017 09:26 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

VIDEO. Musicalworld bezocht gisteravond de première van de internationale versie van West Side Story en maakte een reportage. We spreken met hoofdrolspelers Kevin Hack (Tony) en Natalie Ballenger (Maria).

De video is te zien onder Artikelen of op YouTube.

  [ # 7 ] 16 December 2017 08:17 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Lees nu onze recensie van West Side Story, die van onze Frans 3 1/2 ster kreeg.

De recensie (plus videoverslag van de première) staat hier.

  [ # 8 ] 17 December 2017 11:13 AM
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  23
Geregistreerd  2016-02-03

Na 8 jaar geleden opnieuw naar de West side story geweest. Met gemengde gevoelens stond ik gistermiddag buiten.
Kevin Hack heeft een mooie zang en haalt de hoge noten zonder moeite en Natalie is de perfecte Marie.  Maar de chemie tussen Kevin en Nathalie is er niet genoeg om het liefdes verhaal te verkopen.
Riff is ongeloof waardig als hoofd van de Jets, waardoor het nummer Cool de nodige energie mist. Dit komt niet alleen door de jonge cast. Naar mijn mening komt het door de choreografie keuzes. Het dansen is klassiek ballet. Mooi, maar hierdoor mis je de energie. Soms krijg je het gevoel dat je naar een ballet stuk zit te kijken op muziek van de west side story. Vooral de tweede helft tijdens het nummer Somewhere. Je ziet de jonge cast nadenken over de danspasjes die ze moeten nemen. Begrijp me niet verkeerd, niets mis met een jonge cast en deze keuze voor choreografie maar soms denk je echt, dit zijn ballet jongetjes die stoer willen doen.
Het einde ging mis. Het geluidseffect bij het schot aan het einde ontbrak, ook Chino kwam te laat op.  Een gemiste kans. Je merkte aan de zaal, dat mensen dachten wat gebeurt en nu.
Mijn advies, heb je de show 8 jaar geleden in Scheveningen gezien, of daarna ergens anders en was je fan. Bedenk dat goed of je naar deze versie gaat.