Alex Klaasen - Showponies
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Nieuwe André van Duin verrast met revue 2.0

Na het succes van De Modern Art Revue is multitalent Alex Klaasen, bekend van o.a Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, vanaf februari 2018 weer te zien in het theater met Showponies. Met Showponies introduceert Alex een nieuw genre, revue 2.0. Samen met o.a. Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen zoals we van hem gewend zijn totaal entertainment van het hoogste niveau. Showponies gaat op 19 maart in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna tot en met juni 2018 in heel Nederland te zien.

Alex Klaasen stond eerder in het theater met o.a. Eindelijk Alleen, Toon de Musical en De Gelaarsde Poes, won Cameretten, de Pall Mall Export Prijs en is de man met de meeste Musical Awards (6). Voor Showponies heeft hij zich laten inspireren door o.a. André van Duin en Snip & Snap.

“Ik ben al heel m’n leven groot fan van André van Duin, ik zag vroeger al z’n revues en dacht toen altijd; Dat wil ik later ook, een revue. Die wens is gebleven en nu is het er eindelijk van gekomen. Showponies is revue 2.0. Ik had zin om alles wat ik leuk vind om te doen (cabaret, musical en comedy) in 1 voorstelling bij elkaar te brengen. En daar is revue de beste vorm voor. Maar dan wel in een moderne jas natuurlijk, met het zo bekende Alex Klaasen DNA. Verwacht geen showtrappen of veren, maar een doldwaze avond vol humor, typetjes, dans en veel liedjes. Het genre revue terug op de kaart zetten, omdat het te leuk is om het niet te doen, aldus Alex Klaasen.”

Als voorbereiding op de tour zijn er in december leesvoorstellingen in Amsterdam, Rotterdam, Deventer en Beusichem. Hiervoor zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kaartverkoop voor de leesvoorstellingen en de landelijke toer is inmiddels gestart.

Credits:
Regie: Gijs de Lange
Script en liedteksten: Alex Klaasen en Jurrian van Dongen
Muziek: Rutger de Bekker, Peter van de Witte, Jan Groenteman en Keez Groenteman
Choreografie: Daan Wijnands
Cast: Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen, Jip Smit, Roman Brasser, Cripta Scheepers, Jolijn Henneman, Kiefer Zwart en Stef van Gelder.

Producent: KemnaSenf

[ Gewijzigd: 17 April 2018 06:41 PM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 20 March 2018 12:27 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld was op de première van Alex Klaasens Showponies. In afwachting van onze recensie kun je de videoreportage bekijken die Musicalworld.TV heeft gemaakt op de feestelijke avond.

De video is te zien onder Artikelen.

  [ # 2 ] 20 March 2018 12:52 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Theaterkrant, De Volkskrant en Het Parool (via Blendle) hebben hun zeer positieve recensies al geplaatst! Enige puntje van kritiek wordt in de recensie van het Parool gemaakt mbt de lengte van de show. Ik heb nog geen kaarten, maar dat zal best wel eens snel kunnen veranderen 😉

[ Gewijzigd: 20 March 2018 01:29 PM by Laush ]
  [ # 3 ] 20 March 2018 03:09 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  418
Geregistreerd  2011-01-08

Ja gaan, zou ik zeggen! Ik heb de show vorige week in Leiden gezien en ik vind het heel leuk.

  [ # 4 ] 26 March 2018 08:22 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Run op kaarten Alex Klaasen Revue - Showponies vraagt om verlenging.
De Alex Klaasen Revue — Showponies wordt wegens het enorme succes verlengd. De voorstelling, die afgelopen maandag 19 maart in première ging, is lyrisch ontvangen door pers, publiek en grootmeester André van Duin zelf. Door de aanhoudende vraag naar kaarten is besloten de tour te verlengen tot en met december 2018.

Alex Klaasen: “Het was mijn grote droom om deze voorstelling te maken en het genre revue nieuw leven in te blazen. Dat Showponies dan zo ontzettend goed wordt ontvangen is overweldigend. Ik ben er stil van.”

Niet alleen de pers was na afloop van de première enthousiast over de voorstelling ook collega’s uit het vak raken er niet over uitgepraat. Acteur Huub Stapel: “Showponies is origineel, oorspronkelijk en de cast is verschrikkelijk getalenteerd. Ik heb echt met kippenvel in de zaal gezeten. Alex is werkelijk subliem en ongeëvenaard!” Actrice Carice van Houten, die speciaal voor Showponies in Nederland was, werd geraakt door de voorstelling. “Ik ben zo ontzettend trots. Het raakt me dat ik mijn vriend Alex zie in al zijn facetten. Hij is niet alleen maar die grappenmaker, maar hij kan ook ontroeren. Juist dat maakt hem zo bijzonder” aldus Carice.

De Alex Klaasen Revue - Showponies is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. En zet hij het genre revue terug op de kaart, gewoon omdat het te leuk is om niet te doen.

Showponies is tot en met december 2018 te zien door het hele land. De kaartverkoop voor de verlenging is al deels gestart. Kijk voor meer informatie op http://www.alexklaasen.nl

  [ # 5 ] 13 April 2018 08:55 AM
Avatar
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2217
Geregistreerd  2003-05-23

Wat hoor ik hier weinig mensen over? Volgens mij loopt de voorstelling redelijk goed, met al die extra kaarten…

Ik was er gisteravond en zag een goede voorstelling, met een Alex Klaasen die behoorlijk op dreef was. Er zitten ontzettend goede sketches/liedjes in.

Het was alleen jammer dat gisteravond tijdens de eerste akte het geluid niet optimaal was. Ik heb van de teksten van het knapenkoor en van Grindr niet alles verstaan, wat toch wel de betere nummers waren.

  [ # 6 ] 13 April 2018 09:36 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Ik ga morgen! Ben ontzettend benieuwd, m’n verwachtingen zijn wel erg hoog nu door alle lyrische reacties.

  [ # 7 ] 13 April 2018 10:47 AM
Avatar
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2217
Geregistreerd  2003-05-23

Laush - 13 April 2018 09:36 AM

Ik ga morgen! Ben ontzettend benieuwd, m’n verwachtingen zijn wel erg hoog nu door alle lyrische reacties.

Ik ben niet zo lyrisch als de reacties, maar ik ben wel enthousiast 😊
Ik vond de voorstelling wat uit balans, door 1:45 uur voor de pauze en 0:45 na de pauze, en ik vond dat bij sommige nummers en sketches in de eerste akte het te lang doorging.  Ik was verbaasd dat de rol van Freek Bartels zo klein is, ik had verwacht dat hij meer te doen zou hebben.  En ik had een andere climax verwacht.

Ik werd wel heel blij van het enthousiasme dat de hele cast uitstraalt. 😊

  [ # 8 ] 14 April 2018 10:15 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Ik heb de show zojuist gezien, en ik deel je mening compleet. Vooropgesteld: Alex is meesterlijk, en de mensen om hem heen zijn bijzonder goed. Inderdaad apart dat Freek zo weinig grote momenten heeft (voor zover mogelijk binnen de Alex Klaasen-revue). En jammer, want zijn twee duetten met Alex vond ik fantastisch. Daniël Cornelissen komt het vaakst in beeld als aangever en dat werkt goed, al werd de dynamiek tussen hem en Alex op een gegeven moment wat eentonig. Fijn was het dan als Jip Smit aan bod kwam, geweldig was ze! Ik had haar nog nooit gezien, maar ze zette zichzelf in haar (vaak korte) scènes als een veelzijdig talent neer.

Er zitten een hoop waanzinnige songs en sketches in (cd please?), maar ook wat momenten uit akte 1 die er wat mij betreft uit hadden gemogen. De zeemeermin-scène was één van de publieksfavorieten, maar ik kon er zelf niet zo veel mee. Misschien leek het wat te veel op oudere sketches van Alex. De politie-scène was absoluut vermakelijk, maar de show had ook zonder gekund. En zo was er nog wel een aantal momentjes. Jammer, maar niet zo’n ontzettend punt als je er dan iets geweldigs als de Grindr-opera, het pornolied of “Children” tegenover zet 😉 In akte 2 vond ik vooral Alex’ lied voor zijn vader ontroerend mooi.

Qua tijd was de voorstelling inderdaad wat uit balans. Het einde had ik ook niet zo verwacht. Ik bleef er een klein beetje door op m’n honger zitten, maar door de verandering van toon tussen akte 1 en 2 kon ik het ook wel plaatsen.

All in all vond ik het een hele mooie theateravond. Dikke complimenten aan de tekstschrijvers (Alex incluis) en componisten, wat een genot om zoveel nieuw en goed geschreven materiaal te zien en te horen!

  [ # 9 ] 15 April 2018 11:02 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Twee totaal verschillende aktes, qua tijd en inhoud voor mij wat uit balans. Had liever gezien dat het serieuze en minder serieuze in elkaar zou overlopen. Maar wat was dit gaaf en goed! Heb van begin tot eind genoten.

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 10 ] 24 March 2019 02:16 PM
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4893
Geregistreerd  2004-05-12

De term ‘werk/lees voorstelling’ zegt al genoeg.

Ze gaan hier al het nieuwe materiaal uitproberen en weg gooien wat niet werkt en uitbouwen wat wel leuk is.
Dus je krijgt een uniek kijkje in de keuken.

  [ # 11 ] 15 April 2019 11:20 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

De kaartverkoop is vanaf nu geopend: https://www.ntk.nl/voorstelling/de-alex-klaasen-revue-showponies-2. De première is op 7 oktober in het DeLaMar Theater en de tour loopt t/m 26 april 2020. Ik neem aan dat Freek Bartels tzt vervangen wordt, want Hello Dolly start eind februari 2020.