Get out! 2018 - Fontys Tilburg
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Get Out! 2018
Meer dan 100 eindvoorstellingen
In juni en juli kunt u de veelzijdige talenten van alle opleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) uit Tilburg zien in meer dan 100 optredens en eindvoorstellingen tijdens Get Out! 2018. Studenten Beeldend, Dans, Muziek, Theater, Circus and Performance Art en Muziek- en Musicaltheater presenteren zich op diverse locaties in de stad en daarbuiten. We lichten vast enkele bijzondere optredens uit, het gehele aanbod staat op fontys.nl/fhkagenda

Beeldend
Dit jaar exposeren de afstudeerders van de beeldende opleidingen op verschillende locaties hun eindexamenwerk. Ontdek hun drijfveren om individuele, maatschappelijke en sociale onderwerpen aan te pakken. Bekijk, bezoek, doe mee en ervaar zelf de (maatschappelijke) relevantie van het beeldende kunstvak tijdens hun expositie Next-UP! 2018 van vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli in Atelier Rozenstraat en bij het bkkc aan de Spoorlaan.
- Fontys Academie voor Beeldende Vorming (ABV), Master of Architecture en Master of Urbanism: Atelier Rozenstraat (vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli)
- Fontys Academy of Art, Communication and Design (ArtCoDe): bkkc, Spoorlaan 21 (vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli)
- Tot slot geven de afstudeerders van Fontys Master Kunsteducatie in hun expositie - op maandag 2 juli in het Academietheater (C1.05) van FHK - antwoord op de vraag: Kan kunst de wereld redden? Ze tonen in hun afstudeerprojecten hoe wezenlijk kunst en maatschappij met elkaar zijn verbonden.

Dans
De derdejaarsstudenten van Fontys Dance Academy gaan op tournee in Eindhoven (Parktheater Eindhoven op 25 mei), in ‘s-Hertogenbosch (Verkadefabriek op 5 juni) en in Tilburg (De NWE Vorst op 8 en 9 juni); op het programma staat een mix van stijlen, van danstheater tot urban, van (inter)nationale choreografen. De Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch en CC Jan van Besouw in Goirle zijn ook de hosts voor de eindvoorstellingen van de studenten van Danseducatie en de Vooropleiding Dans.

Muziek
Studenten van Fontys Rockacademie houden hun Graduation Showcases in o.a. De NWE Vorst, Club Smederij en Paradox. Op 19 juni studeert Duncan Laurence (Duncan de Moor) af. Eerder viel Duncan al op tijdens The Voice en hij is genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs 2018.
Get Out biedt een podium voor talloze solo-optredens van studenten van de nieuwe Conservatoriumopleiding Fontys Academy of Music and Performing Arts en studenten van Fontys Master of Music. Steeds meer studenten kiezen voor een interdisciplinaire samenwerking. Een mooi voorbeeld hiervan is Xavier Geerman die op 25 juni afstudeert in De NWE Vorst met ‘Storia di Macuarima’: een combinatie van muziek, visuals en dans. 

Muziek- en Musicaltheater
In een reeks van groeps- en afstudeervoorstellingen van Fontys Academie voor Muziek- en Musicaltheater maakt het publiek kennis met de nieuwe musicalsterren van de toekomst. Zo brengen de tweede- en derdejaarsstudenten Muziektheater Klassiek van vrijdag 22 t/m maandag 25 juni een groepsvoorstelling in de Wat Hal in Tilburg.
Op 18, 19 en 20 juni spelen de tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Muziektheater Regulier de musical ‘A Little Night Music’ van Stephen Sondheim onder regie van Koen van Dijk in Theaters Tilburg.

Theater
Van maandag 11 t/m vrijdag 15 juni vindt het STORM Theaterfestival van Fontys Academie voor Theater plaats in onder andere De NWE Vorst. STORM toont een dwarsdoorsnede van het potentieel aan docenten en makers dat op dit moment bij deze academie in huis is. Het festival biedt diverse voorstellingen en een educatieprogramma.

Circus and Performance Art
De vierdejaarsstudenten van Fontys Academy of Circus and Performance Art (ACaPA) studeren af in hun eigen Circushal (Stappegoorweg) op 21 en 23 juni. De productie en regie zijn in handen van de studenten, en ze worden hierbij gecoacht door Stefan Hort.
De derdejaarsstudenten sluiten op 22 en 23 juni hun studiejaar af met een groepsvoorstelling in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Ze slaan hiervoor de handen ineen met regisseur Nico Lagarde
Beide voorstellingen bevatten een mix van circusdisciplines, dans en theater en zijn geschikt voor jong en oud.

Info en reserveren
Get Out evenementen zijn toegankelijk voor publiek en hebben een lage toegangsprijs.
Veel voorstellingen zijn zelfs gratis toegankelijk.
Het gehele programma en alle voorstellingsinformatie (incl. reservering en kosten) staat op fontys.nl/fhkagenda

  [ # 1 ] 15 June 2018 06:28 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Master Performing Public Space viert eerste lichting afstudeerders met een speciale Showcase
Het einde van studiejaar 2017/2018 nadert en daarmee ook het eenjarig bestaan van de Engelstalige Fontys Master Performing Public Space van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) Tilburg, die dit jaar zijn eerste lichting afstudeerders kent.

Master Performing Public Space (PPS)
De eenjarige internationale Master Performing Public Space (PPS) is ontworpen voor internationale creatieven vanuit verschillende kunstdisciplines, die zich bezighouden met Kunst in de openbare ruimte.

Dit ‘blended learning-programma’ (combinatie van online en op de campus) is baanbrekend in het onderzoeken van de openbare ruimte als achtergrond voor artistieke expressie en publieke interventie. Naast het aanbieden van state-of-the-art onderwijs, bouwt het programma aan een duurzaam internationaal netwerk van professionele kunstenaars en organisaties.

Showcase
Deze allereerste showcase-tentoonstelling van de master Performing Public Space (PPS) introduceert en presenteert de eerste lichting studenten van 2017/2018. De groep kunstenaars van over de gehele wereld presenteert hun individuele kunstproject. Deze projecten hebben allen betrekking op het publieke domein vanuit verschillende perspectieven, onderzoeksmethoden en kunstpraktijken.

Deze middag wordt u begeleid door het team van de master PPS, onder leiding van studieleider Heleen de Hoon. De middag is een combinatie van inleidingen, getoonde projectpresentaties en live-optredens in de openbare ruimte. Het PPS-team deelt inzichten in de ontwikkelingen van het eerste jaar PPS en biedt u de gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars, organisaties en gastdocenten die in het afgelopen studiejaar in belangrijke mate hebben bijgedragen aan het masterprogramma.

Met deze laatste showcase zwaait PPS zijn baanbrekende internationale studenten af, die deze master mede hebben vormgegeven. Zij representeren de basis van een nieuw gebouwd, doorlopend internationaal netwerk dat zich richt op het creƫren van kunst in de openbare ruimte.
PPS hoopt nieuwsgierigheid aan te wakkeren en discours te stimuleren. Zo hoopt Fontys Master Performing Public Space licht te werpen op nieuwe artistieke benaderingen en misschien zelfs vooroordelen te verschuiven over wat kunstscreatie in de openbare ruimte kan betekenen.

Showcase Fontys Master Performing Public Space (PPS)
Datum: Vrijdag 29 juni 2018
Tijd: 16-20 uur (deuren open 15.30 uur)
Locatie: Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK), Zwijsenplein 1, Tilburg
Ruimte: De Refter en Out-door
Open voor het publiek, geen aanmelding vereist.

Meer informatie
Meer over Master Performing Public Space:
fontys.edu/publicspace
Facebook: @performingpublicspace
E-Mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Facebook event link: goo.gl/MA4xYR
Alle voorstelling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) staan op fontys.nl/fhkagenda