2 of 5 |  < 1 2 3 4 >  Last ›
Engelse Cats in Nederland en België
  [ # 16 ] 13 July 2018 04:15 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4116
Geregistreerd  2003-02-28

Naast Breda van 17 tot en met 22 april 2019 is ‘Cats’ ook te zien in MartiniPlaza Groningen van 9 tot en met 14 april 2019.

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 17 ] 14 July 2018 06:36 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Utrecht, 13 juli 2018

West End productie van CATS in 2019 ook in Breda en Groningen te zien

De vraag naar kaarten voor de musical CATS is zo groot dat deze wereldberoemde musical, naast Amsterdam en Rotterdam, in 2019 ook te zien zal zijn in Breda en Groningen. De Londense West End productie zou aanvankelijk slechts vijf weken exclusief in het RAI Theater en Nieuwe Luxor Theater te zien zijn. Nu de belangstelling echter alle verwachtingen overtreft, zullen de voltallige Engelse kattencast en crew ook naar het zuiden en het noorden van Nederland afreizen. Vlak na de bekendmaking dat de hit-musical CATS weer in Nederland te zien is, ontstond er een run op de kaarten. In korte tijd werden er meer dan twintigduizend tickets voor de 48 shows verkocht. Producent Frank van Paridon van Proud to Present, die CATS samen met de Vlaamse producente Veerle Hoppenbrouwers (Arrano) naar Nederland haalt, is aangenaam verrast door het grote succes. “Toen we zagen dat de kaartverkoop voor de voorstellingen in Amsterdam en Rotterdam zo snel ging en we ook een aantal aanvragen uit het andere delen van het land kregen, zijn we in overleg gegaan met Londen om de tour met twee weken uit te breiden. Doordat de Europese tournee vrijwel rond was, kon dat niet aansluitend aan Rotterdam maar pas rond de Paasdagen! Het Chassé Theater Breda en MartiniPlaza in Groningen hebben razendsnel geschakeld en kunnen nu voor de allereerste keer de Engelstalige CATS aan hun bezoekers voorschotelen. De Groningers kunnen van de katten genieten van 9 t/m 14 april en de bezoekers in Breda van 17 t/m 22 april (tweede Paasdag)

HET VERHAAL
Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grisabella om herboren te worden…

BOVENTITELING
Omdat de voorstelling Engelstalig is, is er vanzelfsprekend Nederlandse boventiteling zodat de bezoekers niets van het verhaal hoeven te missen.

MEER INFORMATIE
catsdemusical.nl

  [ # 18 ] 10 August 2018 07:26 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

jasper050 - 12 July 2018 12:44 PM

Voor ik € 100,00 euro ga betalen voor een goede plaats zou ik toch echt wel willen weten wie er in de cast zitten. De website geeft hierover geen info. Zo slecht!

De cast staat hier vermeld. Ik zag laatst wel een auditieoproep, dus het kan zijn dat er een aantal mensen nog zal vertrekken. De enige grote naam in de cast is Joanna Ampil en zij doet in ieder geval mee in Nederland.

  [ # 19 ] 24 August 2018 07:20 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Rotterdam, 23 augustus 2018


Half jaar voor Rotterdamse première
Tienduizendste ticket voor musical-hit CATS in Luxor verkocht

De Rotterdamse première van de internationale musical-hit CATS is pas op 15 januari 2019, maar deze week is al het tienduizendste ticket voor de voorstellingen in het Luxor theater verkocht. Musicalproducent Frank van Paridon vindt het succes voor deze Engelstalige musical in Nederland ongekend. ‘Na Amsterdam is het Luxor Theater in Rotterdam de tweede plek waar CATS te zien is,’ zegt Van Paridon. ‘We wisten dat deze productie internationaal ook een grote hit is, de recensies zijn lovend en iedereen is het erover eens dat het niveau van de zang, dans en de acteerprestaties extreem hoog is. Dit krijgen de Nederlandse theaterbezoekers straks ook te zien. De musical is Engelstalig, maar door de Nederlandse boventiteling is het voor iedereen uitstekend te volgen.’
Marc van Kaam directeur Luxor Theaters: ‘Ik was al bijzonder trots dat de Engelstalige CATS bij ons te zien is maar het feit dat inmiddels de helft van de beschikbare kaarten nu al is verkocht had ik vooraf niet durfen dromen’


Run op kaarten
Vanaf het eerste moment dat bekend werd dat Cats naar Nederland kwam, ontstond er een run op kaarten voor de toen nog 48 shows in Amsterdam en Rotterdam. Door het ongekende succes staat de musical-hit straks niet alleen in Amsterdam en Rotterdam, maar ook in Breda en Groningen.

Het verhaal
Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grisabella om herboren te worden.

Meer informatie
Voor meer informatie en kaartverkoop: http://www.catsdemusical.nl en www.luxortheater.nl

  [ # 20 ] 24 August 2018 07:24 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De musical CATS komt in 2019 voor het eerst naar Brussel!

De Engelstalige Londense West End-versie komt naar Paleis 12 ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van de zaal.

De musicalklassieker CATS van Andrew Lloyd Webber komt in 2019 voor de allereerste keer naar Brussel. De Londense West End productie zal in België exclusief te zien zijn in Paleis 12 van 19 tot en met 24 maart 2019. Voor de gelegenheid wordt een gedeelte van Paleis 12 omgetoverd tot een prachtig musical theater.
Vandaag start de ticketverkoop voor de musicalklassieker CATS in ons land. De musical bezoekt de hoofdstad in verband met het 5-jarig bestaan van de Brusselse concertzaal Paleis 12. Ter gelegenheid hiervan zal een gedeelte van Paleis 12 worden omgetoverd tot een prachtig musical theater. Na een aantal bezoeken van de producent en de geluidsmensen van CATS was men het er unaniem over eens dat de akoestiek in de zaal bijzonder geschikt was.

In maart zullen dan ook de zeven CATS vrachtwagens boordevol met de techniek, het decor, de kostuums, pruiken en muziekinstrumenten voorrijden en zal in 2 dagen tijd alles in gereedheid worden gebracht voor een achttal onvergetelijke voorstellingen.
In het voorjaar van 2017 speelde de voorstelling in Antwerpen waar het de harten van de Belgische theaterbezoekers veroverde. Door het overdonderende succes (de nieuwe Koningin Elizabeth Zaal was drie weken uitverkocht!) werd besloten dat de productie ook Brussel aan zal doen.

Het bijzondere bezoek volgend voorjaar is een unieke kans voor CATS fans om de show in het Engels te beleven zonder helemaal naar Londen te hoeven reizen. Vanzelfsprekend wordt de voorstelling van Nederlandstalige en Franstalige boventitels voorzien zodat niemand iets van het verhaal hoeft te missen.
CATS neemt binnen de wereld van het live entertainment een bijzondere positie in. Als ooit langstlopende musical aan beide zijden van de oceaan en langstlopende touring show in de Verenigde Staten blijkt het een musical met een tijdloos en universeel appeal, die ook in België is uitgegroeid tot een echte publiekslieveling.

Het verhaal
De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.
Geen enkele andere musical biedt zoveel energie en spektakel
Sinds de première in 1981 speelde CATS onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar (!) zo’n 9.000 voorstellingen in Londen. De onvergetelijke hit ‘Memory’ staat in het collectieve geheugen gegrift en is inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd, van Barbra Streisand tot Céline Dion.

De hitmusical boeit al meer dan 35 jaar toeschouwers van alle leeftijden en alle culturen en zorgt ervoor dat het publiek avond aan avond ontroerd en razend enthousiast het theater verlaat. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan 30 landen de show die al in 15 talen werd opgevoerd.

CATS bestaat uit 57 artiesten en technici. De unieke bundeling van talent van de voornamelijk Engelse cast zorgt voor een explosie van energie op het podium.
De verwachting is dat veel eerdere bezoekers van CATS van de mogelijkheid gebruik zullen maken om de show opnieuw te bewonderen en nu wellicht hun kinderen zullen meenemen die toen nog te klein waren - of zelfs niet geboren!


CATS loopt van 19 maart tot en met 24 maart 2019 in Paleis 12.
Tickets vanaf 24,95 euro.
Voor meer informatie http://www.catsmusical.be
Tickets zijn te koop vanaf 21 augustus via http://www.ticketmaster.be
Telefoonnummer Ticketmaster: 0900-40850 (50 cent/minuut)

  [ # 21 ] 21 September 2018 07:34 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Persbericht: audities afgerond voor de Europese Tour van de Londense West End Musical CATS die in maart 2019 naar onze hoofdstad komt.
 

19 september 2018 - Brussel

De musicalklassieker CATS van Andrew Lloyd Webber komt in 2019 voor de allereerste keer naar Brussel. Ruim 1000 Belgische musicalliefhebbers wilden hun zitje voor deze musical die te zien zal zijn in Paleis 12 te Brussel al zeker niet missen en boekten meteen hun ticket. Deze week worden de laatste audities afgerond voor deze musical der musicals op de Londense West End.  “Dan weten we eindelijk wie op de scène zal schitteren van het Brusselse Paleis 12 dat van 19 tem 24 maart 2019 een schitterend musical theater zal herbergen.”, getuigen organisatoren Frank Van Paridon van Proud to Present en Veerle Hoppenbrouwers van Arrano die CATS speciaal voor de vijfde verjaardag van Paleis 12 voor het eerst naar de hoofdstad van Europa brengen.

CATS neemt binnen de wereld van het live entertainment een bijzondere positie in. Als ooit langstlopende musical aan beide zijden van de oceaan en langstlopende touring show in de Verenigde Staten blijkt het een musical met een tijdloos en universeel appeal, die ook in België is uitgegroeid tot een echte publiekslieveling.

Speciaal voor CATS wordt de Brusselse concertzaal Paleis 12 omgebouwd tot een intiem musical theater met 1986 plaatsen.
De musical bezoekt de hoofdstad in verband met het 5-jarig bestaan van de Brusselse concertzaal Paleis 12. Ter gelegenheid hiervan zal een gedeelte van Paleis 12 worden omgetoverd tot een prachtig musical theater. Na een aantal bezoeken van de producent en de geluidsmensen van CATS was men het er unaniem over eens dat de akoestiek in de zaal bijzonder geschikt was.

Het Belgisch publiek sluit CATS in zijn armen.
Al ruim 1000 CATS-fans boekten al hun kaartje voor één van de slechts acht voorstellingen. Het Belgische publiek weet een kwalitatief hoogstaande, originele en full version van deze musical dus zeker te waarderen. De spektakelwaarde van CATS is dan ook ongezien met de schitterende kostuums, spetterende choreografieën en heerlijke live muziek van het negen man sterke orkest. Geen enkele andere musical biedt zoveel energie en spektakel.
In het voorjaar van 2017 speelde de voorstelling in Antwerpen waar het de harten van de Belgische theaterbezoekers veroverde. Door het overdonderende succes (de nieuwe Koningin Elizabeth Zaal was drie weken uitverkocht!) werd besloten dat de productie ook Brussel aan zal doen. Ook deze keer kunnen de CATS-fans de show in het Engels beleven zonder helemaal naar Londen te hoeven reizen. De voorstelling wordt tevens van Nederlandse en Franstalige boventitels voorzien zodat niemand iets van het verhaal hoeft te missen. Sinds de première in 1981 speelde CATS onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar (!) zo’n 9.000 voorstellingen in Londen. De onvergetelijke hit ‘Memory’ staat in het collectieve geheugen gegrift en is inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd, van Barbra Streisand tot Céline Dion. De hit musical boeit al meer dan 35 jaar toeschouwers van alle leeftijden en alle culturen en zorgt ervoor dat het publiek avond aan avond ontroerd en razend enthousiast het theater verlaat. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan 30 landen de show die al in 15 talen werd opgevoerd.

CATS, samen de magie beleven van een prachtig verhaal
De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

Een CAT heeft negen levens.
Negen goede redenen om te komen kijken.
1.  Voor het eerst in de hoofdstad van Europa
2. Te zien in een schitterend musical theater, ondergebracht in het vijfjarige PALEIS 12 THEATER
3. Internationale top cast van Londense West End show
4. Wereldhit “Memory” — moet je één keer live hebben horen zingen
5. 81 miljoen bezoekers gingen u voor
6. Een COMPLETE musical zoals op de Londense West End
7. Familieshow voor kinderen van 6 t/m 66 jaar
8. Juichende recensies van alle Belgische kranten
9. Leukste familie- uitje ooit!

PRAKTISCHE INFORMATIE: CATS
Voor meer informatie & kaartverkoop
http://www.catsmusical.be
http://www.ticketmaster.be
Tel 0900-40850 (50 cent/minuut)

Adres Paleis 12 Theater
P12 - Miramarlaan 1020 Brussel
 
Speelperiode
CATS loopt van 19 maart tem 24 maart 2019 in Paleis 12 Theater.
 
Toegangsprijzen
Vanaf € 24 (incl. reserveringskosten)

Een merkwaardig persbericht: Audities afgerond, dus je maakt de volledige cast bekend?

  [ # 22 ] 08 October 2018 03:12 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  519
Geregistreerd  2013-12-14

jasper050 - 12 July 2018 12:44 PM

De cast staat hier vermeld. Ik zag laatst wel een auditieoproep, dus het kan zijn dat er een aantal mensen nog zal vertrekken. De enige grote naam in de cast is Joanna Ampil en zij doet in ieder geval mee in Nederland.

Ik meen uit een tweet van Joanna Ampil te begrijpen dat ze inmiddels gestopt is als Grizabella. Ze gaat Waitress doen in Azie. Jammer! Gelukkig zag ik haar nog in Antwerpen.

  [ # 23 ] 08 October 2018 12:43 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Wat vaag allemaal. Ik heb het nagevraagd bij de Nederlandse producent maar die had nog geen idee wie er hier straks op het toneel zal staan. Het komt heel onprofessioneel over.

  [ # 24 ] 09 November 2018 01:36 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Repetities Engelstalige musical CATS van start in Londen
Nog 6 weken tot Europese première in Amsterdam

Met nog zes weken te gaan tot de première in Amsterdam beginnen aanstaande maandag in Londen de repetities voor de Engelstalige musical CATS. Vanaf 20 december is deze wereldberoemde West End productie in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Breda te zien. Tot die tijd staan de dagen voor de acteurs en actrices in het teken van heel veel repeteren, zodat ze straks een grote kattenfamilie worden.
Voor de nieuwe Europese tournee wordt de Engelstalige cast aangevuld met aantal nieuwe acteurs. Samen met de bestaande cast werken ze keihard om in de komende zes weken tijd een geweldige show neer te zetten. De regie van CATS staat erom bekend dat op ieder detail wordt gelet en dat vergt veel van de acteurs.
Bij deze Londense West End productie hebben slechts 35 van de 1500 vaak zeer ervaren auditanten een rol bemachtigd. Dat er zoveel aanmeldingen waren, komt omdat CATS dé musical is waar je als acteur/danser in moet hebben gestaan. ‘De keus was groot en dat betekent dat alleen de beste van de beste in deze musical mogen meespelen,’ laat een woordvoerder weten. ‘De kwaliteit is dus heel hoog.’
Al jaren geldt CATS als een van de moeilijkste dansmusicals die ooit zijn gemaakt. Het is de eerste keer in ruim tien jaar dat de klassieker van componist Andrew Lloyd Webber in Nederland te zien is. Sinds de wereldpremière speelde CATS onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar zo’n negenduizend voorstellingen in Londen. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan dertig landen de show, die al in vijftien talen opgevoerd werd.
Het verhaal
CATS speelt zich af op de meeste speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle-katten hun grote bal vieren. Een van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug.
De Engelse versie die vanaf 20 december slechts enkele weken in ons te zien is, wordt voorzien van Nederlandse boventiteling.
Meer informatie over de musical en kaartverkoop: http://www.catsdemusical.nl

  [ # 25 ] 19 November 2018 08:59 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6801
Geregistreerd  2009-01-21

Jenna Lee-James gaat Grisabella spelen.

  [ # 26 ] 20 November 2018 02:50 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Utrecht, 18 november 2018

Britse topactrice Jenna Lee-James wordt Grisabella in CATS

De veelzijdige actrice en zangeres Jenna Lee-James gaat in de Engelstalige versie van de succesmusical CATS de rol van Grisabella vertolken. De voorstelling, die op 20 december in het RAI Theater in Amsterdam zijn Europese première beleeft, krijgt met Jenna Lee-James een hoofdrolspeelster van internationale allure.
Jenna is een van de meest ervaren musicalactrices van Engeland. Ze speelde onder meer hoofdrollen in musicals als Mamma Mia!, Street of Dreams, ze was Dorothy in The Wizard of Oz en was te zien in Peter Pan, Boogie Nights en 20th Century Boy. Ook is Jenna de enige zangeres ter wereld die alle drie de vrouwelijke hoofdrollen in de musical We Will Rock You heeft vertolkt. Sinds haar tiende jaar staat ze op het podium en speelde toen al in Annie. Ook was ze als leadzangeres te horen in Money, Money, Money, the Real ABBA Story. Haar veelzijdigheid viel ook de mannen van Take That op. De Britse band vroeg Jenna als achtergrondzangeres bij hun concert in de Londense O2 ArenA.

‘Ik vind het echt een hele grote eer om de rol van Grisabella te mogen spelen,’ zegt Jenna Lee-James. ‘Iedere musicalster wil in deze musical staan, omdat er bijna geen grotere uitdaging mogelijk is. Het vergt alles van je. En dat de voorstellingen in Nederland zijn, vind ik fantastisch. Als solist bij The New London Choral hebben we veel in Nederland opgetreden en ik heb het hier altijd erg naar mijn zin.’

Momenteel repeteert Jenna met de andere castleden in Londen. Slechts drie weken staat de musical, die op het Londense West End zoveel furore beleefde, rond Kerst en Oud & Nieuw in het Amsterdamse Rai Theater. Daarna is de musical nog te zien in Rotterdam, Breda en Groningen. Het is ruim dertig jaar geleden dat Cats in première in Amsterdam ging met onder meer Ruth Jacott in de rol van Grisabella.

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grisabella kiest om herboren te worden.

De voorstelling is Engelstalig is en wordt voorzien van Nederlandse boventiteling.
 
Voor meer informatie en kaartverkoop
http://catsdemusical.nl

  [ # 27 ] 30 November 2018 03:05 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Grote belangstelling voor Engelstalige musical CATS
Extra voorstellingen CATS op beide Kerstdagen in het RAI Theater Amsterdam

De Engelstalige Londense West End productie CATS doet ons land voor de allereerste keer aan en beleeft op donderdag 20 december in het Amsterdamse RAI Theater zijn Europese première, waar de hitmusical tot en met 13 januari te zien is. Producent Frank van Paridon van Proud to Present: “De belangstelling voor de shows tijdens de Kerstvakantie is zo groot dat we onlangs al een aantal extra matinees op doordeweekse dagen hebben geopend voor families. Daarnaast kregen we veel vraag naar tickets voor beide Kerstdagen, waarop we in Engeland gevraagd hebben om extra voorstellingen op deze dagen. En dat is gelukt! Op Eerste Kerstdag om 14.00 uur en op Tweede Kerstdag om 12.00 en 16.30 uur spelen we extra voorstellingen.”

Het is iets meer dan dertig jaar geleden dat CATS in première in Amsterdam ging met onder anderen Ruth Jacott in de rol van Grizabella. Het is de eerste keer sinds 10 jaar dat de klassieker van componist Andrew Loyd Webber in Nederland te zien is. Als langstlopende musical aan beide zijden van de oceaan en langstlopende touring show in de Verenigde Staten, blijkt het een musical met een tijdloos en universeel appeal, die ondertussen ook in Nederland is uitgegroeid tot een echte publiekslieveling.

Het verhaal
De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

De Britse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling.

Voor meer informatie en kaartverkoop: http://www.catsdemusical.nl

  [ # 28 ] 07 December 2018 08:32 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Amsterdam, 6 december 2018

Jubileumtournee CATS groot succes
60.000 kaarten verkocht voor Nederlandse tournee

Met nog twee weken te gaan tot de Europese première van de Londense West End versie van CATS in Amsterdam viert de musical een nieuwe mijlpaal. De vraag is zo groot dat er inmiddels al meer dan 60.000 kaarten zijn verkocht voor de Nederlandse tournee. Om deze reden besloot producent Frank van Paridon van Proud to Present al eerder om extra voorstellingen toe te voegen in de Kerstvakantie en op beide Kerstdagen. De musical CATS staat vanaf 20 december slechts drie weken in het RAI Theater in Amsterdam, aansluitend is de musical te zien in Rotterdam en rond Pasen in Breda en Groningen.

Op 20 december beleeft CATS de musical de Europese première van de Londense West End versie. Volgende week arriveren de eerste decorstukken van de bekende vuilnisbelt in het RAI Theater in Amsterdam. Het is iets meer dan dertig jaar geleden dat CATS in première in Amsterdam ging met onder anderen Ruth Jacott in de rol van Grizabella. Het is de eerste keer sinds 10 jaar dat de klassieker van componist Andrew Loyd Webber in Nederland te zien is.

Het verhaal
De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

De Engelse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling.

Voor meer informatie en kaartverkoop: http://www.catsdemusical.nl

  [ # 29 ] 14 December 2018 10:36 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Nederlandse cast uit 1987 en 2006 weer bijeen
Reünie bij Europese première CATS in Rai Theater Amsterdam

Een groot deel van de Nederlandse cast van CATS uit 1987 en 2006 komt naar de première van de Engelstalige CATS de Musical in het Rai Theater Amsterdam. Meer dan dertig jaar geleden was CATS een van de eerste grote musicals in Nederland en betekende deze productie voor veel acteurs en actrices hun doorbraak als zanger, zangeres, acteur of actrice. Twaalf jaar geleden werd CATS voor het laatst opgevoerd in Nederland.

Veel van deze Nederlandse sterren zullen op donderdag 20 december op de grote rode loper acte de présence geven wanneer hun buitenlandse collega’s deze avond op het toneel staan. Uit eigen ervaring weten ze dat spelen in CATS bloed, zweet en tranen kost. Geen enkele musicalrol is fysiek zwaarder dan die in CATS. Met hun aanwezigheid willen ze de acteurs op het toneel steunen. De afgelopen zes weken heeft de Engelse cast in Engeland zes dagen per week intensief gerepeteerd om in deze unieke voorstelling het beste van zichzelf te laten zien.

De première van de Engelse musical Cats is op 20 december in Amsterdam. Deze week arriveren de eerste decorstukken van de bekende vuilnisbelt in het RAI Theater in Amsterdam. Daarna reist de musical naar Rotterdam, Groningen en Breda. De vraag naar kaarten is zo groot dat er inmiddels al meer dan 60.000 kaarten zijn verkocht voor de Nederlandse tournee. Om deze reden besloot producent Frank van Paridon van Proud to Present al eerder om extra voorstellingen toe te voegen in de Kerstvakantie en matinees op beide Kerstdagen.

Het verhaal
De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

De Engelse versie die naar Nederland komt, wordt voorzien van boventiteling.

  [ # 30 ] 21 December 2018 10:33 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld was aanwezig op de première van de internationale tournee van CATS.

Lees Marks viersterrenrecensie en bekijk de videoreportage onder Artikelen.

Bekijk het videoverslag ook op Musicalworld.TV’s eigen plek.

 < 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 5