Lelies Nederland (NDM Producties)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

01-09-2018 Intieme musicalproductie ‘LELIES’ komt naar Nederland!

Niels de Mossenau en Stichting Podiumkunsten Midden Holland brengen op 14, 15 en 16 december 2018 de indrukwekkende musical ‘LELIES’ op de planken in het Theater aan de Slinger in Houten. De voorstelling wordt opgevoerd door een cast bestaande uit (semi-)professionele acteurs samen met studenten van de Haagse musicalopleiding Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) die hier stage lopen. De musical ‘LELIES’ van producent JudasTheaterProducties was tot nu toe alleen te zien in Antwerpen (2011,2015). Eenmalig was de voorstelling één week te zien in het M-Lab (2015) Nu heeft Niels de Mossenau bij producent JudasTheaterProducties de rechten verkregen om de voorstelling in Houten op te voeren. Kortom, een unieke kans om deze fascinerende en hartverscheurende voorstelling over een onmogelijke liefde te zien!

LELIES
LELIES is een Vlaamse productie, en gebaseerd op het toneelstuk Les Feluettes (1987) van Canadese toneelschrijver Michel Marc Bouchard. Het stuk speelt zich af in de jaren 50 en vertelt over een groep gevangenen die een toneelstuk opvoeren ter ere van de bisschop. Deze bisschop blijkt ten onrechte nog op vrije voeten te lopen: een van de doodzieke gevangenen zit door zijn toedoen al jarenlang ten onrechte achter de tralies voor moord. In Vlaanderen was de productie goed voor maar liefst 5 Musicalprijzen. Het thema van deze musical is zowel tijdloos als zeer actueel. Het is een passioneel verhaal met als kernthema’s het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen.

Professionele werkomgeving voor stagiairs van DAPA
Niels de Mossenau heeft een aantal (semi-)professionele acteurs bereid gevonden belangeloos hun medewerking te verlenen aan deze musical. De cast wordt verder gevormd door leerlingen van de Haagse musicalopleiding DAPA, die in het kader van hun opleiding stage lopen. Zij krijgen een unieke mogelijkheid een aantal maanden intensief samen te werken met professionals.

Rutger Bulsing als Gravin de Tilly (oa. Soldaat van Oranje, Ciske de Rat etc.), Niels de Mossenau als Simon Doucet 1952 (oa. Hans Zimmer Live Tour 2016/2017 — Footloose) , Bart van der Meer als Vader Saint Michel / Baron de Huë Timothee (oa. Kruistocht in Spijkerbroek & Oorlogswinter), Tristan van der Lingen en Ismael Berens (studenten van DAPA).

Voorstellingen in Houten
De voorstelling wordt vier keer opgevoerd op 14, 15 en 16 december 2018 in Houten. Door onze samenwerking met JudasTheaterProducties maken we gebruik van het originele decor en kostuums. We spelen met een 7-koppige liveband onder leiding van Laure Campion. Ze was eerder muzikaal leider in Vlaanderen bij oa. de professionele producties ‘Oliver!’ en ‘Spamalot’.

Kaarten zijn vanaf 1 september 2018 om 12.00 uur te koop via http://www.leliesdemusical.nl
Stichting Podiumkunsten Midden Holland ● Correspondentieadres: Zaagmolenkade 3, 2807 EP Gouda
● E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address) ● Telefoon 06 51042345
● IBAN NL33 RABO 0108 7937 88 ● Handelsregister Gouda 58172688


Niels de Mossenau
Niels behaalde zijn attest ‘“Bijzondere Muzikale Vorming’” aan de Kunsthumaniora van Brussel (Musical). Daarnaast danste hij 3 jaar bij DASA Dansstudio’s en zat hij 3 jaar bij de deeltijdse musicalopleiding “Musicalia”. Vervolgens studeerde hij daarna nog 1 jaar Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en zit momenteel in zijn laatste jaar aan “The Dutch Academy Of Performing Arts” in Den Haag richting Muziektheater.
Door zijn contacten met Judas Theaterproducties heeft hij de unieke kans gekregen om deze voorstelling naar Nederland te halen. Hij wil een theatervoorstelling maken met als doel: de problematiek die nog steeds bestaat rond thema’s als homosexualiteit, uitingen van vrije meningen en acceptatie aan te kaarten! Hiervoor is theater het beste medium.

“Deze onderwerpen zijn in Nederland nog steeds een groot taboe, en de jammerlijke waarheid is dat het NOG STEEDS niet geaccepteerd wordt! Daarom breng ik deze musical naar Nederland. Ik doe dit samen met mensen die in opleiding zijn voor Muziektheater, die samen met mij voor hetzelfde doel gaan; mensen raken, mensen ontroeren, mensen doen inzien!”
Niels speelde mee in Ganesha, Daens, Footloose ( Elcerlyck Antwerpen en Capitole Gent), Het Wonder Van Margaretha 2017, Sweeney Todd, Zigana en De Meester Van De Zwarte Molen. Niels is verbonden bij het ” Nederlands Musical Ensemble” en ” Harlekijn Scouting And Theatrical Productions”. Zong mee op de “Musical Sing A Long 2017 & 2018” in Amsterdam & als backing vocal in “The Christmas Show 2017” in de Ziggo Dome & De Toppers In Concert 2018. Hij zingt sinds 2015 mee in het Cinematic Art Choir o.l.v David De Geest en stond in “Hans Zimmer Live Tour 2016 & 2017” ( Brussel, Antwerpen, Luxemburg, Rotterdam, Zwitserland, Amsterdam,...) en “James Newton Howard; 3 Decades of Music for Hollywood” (Parijs, Amsterdam, Antwerpen )

Over Stichting Podiumkunsten Midden Holland Stichting Podiumkunsten Midden Holland wil graag podiumkunsten in de regio bevorderen en stimuleren en is opgericht in juni 2013. De Stichting realiseert haar doelstellingen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, een netwerkfunctie te vervullen, adviezen te verstrekken aan organisaties en besturen die zich bezighouden met podiumkunsten en projecten te ondersteunen op financieel en promotioneel gebied. De stichting draagt zorg voor de (financiële) realisatie van de voorstellingen van de musical LELIES in theater aan de Slinger in Houten. Zie voor meer info: http://www.stichtingpodiumkunstenmh.nl
.

[ Gewijzigd: 07 October 2021 10:51 AM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 01 September 2018 10:07 AM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  434
Geregistreerd  2011-03-22

Dit jaar nog in Nederland: http://www.musicaljournaal.nl/intieme-musicalproductie-lelies-komt-naar-nederland/

[edit jeroen post verplaatst naar apart topic over deze voorstelling.]

[ Gewijzigd: 01 September 2018 10:51 AM by Jeroen ]
  [ # 2 ] 01 September 2018 10:56 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Niels was al een opvallende verschijning bij de DAPA eindvoorstellingen, waar hij pittige rollen sterk vertolkte.  Hoewel Lelies in de originele versie een bijna mythische status heeft gekregen, wil ik dit toch wel heel graag zien. Wel jammer dat het midden in de decembermaand valt,  wanneer ik doorgaans in Londen te vinden ben.

  [ # 3 ] 14 December 2018 10:33 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Van Soldaat naar intrigerende Gravin Soldaat van Oranje-acteur Rutger Bulsing kruipt dit weekend in de rol van Gravin de Tilly in de musical Lelies
Rutger Bulsing loopt al een tijd mee in de theaterwereld, zowel in binnen- als buitenland was hij in verschillende producties te zien. Dit weekend is hij op het toneel te zien in de indrukwekkende musical Lelies, een verhaal over allesomvattende liefde. Buitenland Na zijn opleiding was Rutger te zien in de musical Titanic en was hij onderdeel van het ensemble bij Musicals in Concert. Daarna zocht Rutger het buiten onze landsgrenzen en was hij te zien in Tanz der Vampire in de rol van Alfred. Dat ze in het buitenland gecharmeerd waren van zijn talent bleek toen hij plaats mocht nemen in het ensemble van de Italiaanse versie van Evita. “Die buitenlandse producties zijn een mooie en leerzame ervaring geweest.” Stage Entertainment De ervaring die hij opdeed in de buitenlandse productie nam hij mee naar Nederland en mocht hij al snel inzetten bij My Fair Lady. Stage Entertainment had door dat ze een goede acteur in huis hadden met Bulsing. Hij was daarna nog te zien in hun musicals Les Misèrables en Ciske de Rat. In Les Misèrables was hij niet alleen ensemblelid, maar was hij ook understudy voor de rol van Enjolras. “Een understudyrol is altijd een uitdaging. Je moet de track altijd kunnen spelen, maar je weet vaak niet van tevoren wanneer dat nodig is. De rol van studentenleider Enjolras was zowel qua acteren als qua zang een mooie rol om te mogen spelen.” Soldaat van Oranje Toen in 2010 de musical Soldaat van Oranje in première ging, was Rutger onderdeel van de oorspronkelijke cast. In zijn Soldatentijd heeft Rutger zo’n 1400 voorstellingen van de meest succesvolle Nederlandse musical gespeeld. “Ik ben begonnen als ensemblelid, maar uiteindelijk heb ik drie van de hoofdrollen mogen spelen.” Rollen die soms ver uit elkaar lagen. Zo speelde hij de Joodse Bram, maar was hij ook te zien als Anton, die zich aansloot bij de NSB. De musical is onlangs zijn achtste jaar in gegaan en het einde is nog niet in zicht. “Soldaat van Oranje zal altijd een bijzondere ervaring blijven.” Rutger Bulsing Foyer Niet alleen op acteervlak, maar ook op persoonlijk vlak is Rutger alom gewaardeerd. Bij Soldaat van Oranje is zelfs de artiestenfoyer naar hem vernoemd. Hij is waarschijnlijk de eerste Nederlandse acteur die bij leven al een foyer naar hem vernoemd zag worden. Nadat hij afscheid genomen heeft bij Soldaat van Oranje is Rutger een nieuwe uitdaging aangegaan en momenteel is hij bedrijfsleider in het Luxor Theater in Rotterdam. Lelies Naast zijn dagelijkse werk als bedrijfsleider is en blijft hij acteur en zanger. Komend weekend staat hij dan ook met veel plezier weer op het toneel in de musical Lelies. Hij kruipt daar in de rol van Gravin de Tilly. “De voorstelling speelt zich af in een mannengevangenis. De gevangenen spelen een toneelstuk waar ook vrouwen inzitten, ik mocht de uitdaging aangaan om de gravin geloofwaardig neer te zetten.”
Lelies is een voorstelling in een voorstelling. Bisschop Jean Bilodeau wordt in de gevangenis ontboden om een stervende gevangene de laatste biecht af te nemen, de gevangene blijkt zijn jeugdvriend Simon Doucet te zijn. Simon heeft samen met de andere gedetineerden een toneelstuk voor de bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijke verleden vertelt. In dat verleden
komen ook vrouwen voor, dus spelen mannelijke gevangenen ook vrouwenrollen. “Het is een uitdaging om de rol zo te spelen dat het niet ‘over the top’ wordt. Het moet geloofwaardig blijven, zodat het geen karikatuur wordt. De gravin is een vrouw met een verleden, ze heeft veel meegemaakt wat haar gevormd heeft. Het is de kunst dat geloofwaardig over te brengen, zodat het publiek geraakt wordt.” Inmiddels is in de repetities gebleken dat het hem gelukt is om de gravin mooi neer te zetten. Naast Rutger en andere professionele acteurs vervullen ook eindejaarsstudenten rollen in de voorstelling. “Werken met studenten heb ik vaker gedaan, het niveau van déze jongens ligt erg hoog. Ze zijn leergierig, gemotiveerd en werken hard om hun rollen te perfectioneren. De jonge acteurs waar ik bij deze productie mee op het toneel sta, behoren tot het talent van de toekomst. De uitvoering van Lelies zal dan ook van professioneel niveau zijn.”
Lelies is slechts dit weekend te zien in het mooie ‘Theater aan de Slinger’ in Houten. Centraal gelegen in het land en goed te bereiken, zowel met de auto als openbaar vervoer. “Lelies is een indrukwekkende voorstelling die niet alleen voor theaterliefhebbers, maar voor iedereen goed zou zijn om te zien. De voorstelling is actueel en laat zien hoe belangrijk het is dat we elkaar accepteren zoals we zijn.”
Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op http://www.leliesdemusical.nl/

  [ # 4 ] 08 July 2019 03:49 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

NDM Theaterproducties brengt reprise Lelies de musical
Op 6, 7 en 8 september speelt de voorstelling Lelies in Theater aan de Slinger in Houten. Een
meeslepende musical over allesomvattende liefde
Quebec, Canada 1952 — Bisschop Jean Bilodeau wordt in de gevangenis ontboden om een stervende
gevangene de laatste biecht af te nemen. Tot zijn grote verbazing blijkt de gevangene zijn jeugdvriend
Simon Doucet te zijn. Simon heeft samen met de andere gedetineerden een toneelstuk voor de
bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijke verleden vertelt. Een voorval uit hun
leven, door de bisschop verdrongen. Simon heeft het echter nooit kunnen vergeten…
Lelies is een verhaal over allesomvattende liefde, acceptatie van jezelf en acceptatie door de
buitenwereld. De relatie tussen twee jongens staat centraal. Waar Vallier gelukkig is met zichzelf,
worstelt Simon met zijn gevoelens en maakt hij zich zorgen over hoe anderen, onder wie zijn vader,
naar hem kijken. De manier waarop de verschillende personages in het verhaal met deze situatie
omgaan, levert een intrigerende en indrukwekkende voorstelling op.
Niels de Mossenau haalde Lelies in december 2018 al terug naar Nederland. Direct daarna gingen er
geluiden op of deze voorstelling niet nogmaals gespeeld kon worden. Op 6, 7 en 8 september is het
dan al zover, de musical Lelies zal in reprise gaan en nogmaals een weekend spelen. Naast de
castleden uit de vorige versie, zoals Rutger Bulsing (Les Misèrables, Soldaat van Oranje) en, de in de
eerdere versie veelal geprezen, Jelle Gulmans en Lennard Borgo, doen twee nieuwe castleden hun
intrede. Seppe Salomé en Philip Janssen zullen de rollen op zich nemen van de jonge Simon en Vallier.
Stuk voor stuk waren de acteurs geraakt door het script, de muziek en de bijzondere boodschap van
Lelies.
De opvoering van Lelies krijgt de volle ondersteuning van Sam Verhoeven van Judas
Theaterproducties. Zozeer zelfs dat de cast wederom gebruik mag maken van de originele kostuums
en het oorspronkelijke decor. Verhoeven vindt het van belang dat dit verhaal verteld blijft worden en
raakte overtuigd door de bevlogenheid van De Mossenau, die naast de rol van de oudere Simon ook
de regie op zich neemt.
Naast het mooie, indrukwekkende verhaal bevat Lelies ook schitterende muziek. Een zevenkoppig
orkest onder leiding van Maron Teerds zal de uitvoering hiervan op zich nemen en de acteurs tijdens
de voorstellingen live begeleiden.
De voorstellingen vinden plaats op 6, 7 en 8 september. Na de eerdere samenwerking met dit
gastvrije theater is wederom gekozen om de voorstellingen te spelen in Theater Aan de Slinger in
Houten. Het landelijk centraal gelegen en goed bereikbare theater, vlakbij Utrecht, vind u direct naast
het station van Houten en ook parkeergelegenheid is er voldoende op loopafstand.
De kaartverkoop is per heden geopend. Voor de snelle beslissers is er een mooie vroegboekkorting.
Wie voor 20 juli boekt, betaald slechts € 17,50 per kaart (inclusief service- en reserveringskosten) in
plaats van de standaardprijs van € 24,-.
De cast en musici kijken ernaar uit om het publiek op 6, 7 en 8 september een mooie,
indrukwekkende theaterbeleving te bezorgen!
Alle informatie over de voorstelling, cast en tickets is te vinden op: http://www.leliesdemusical.nl/

  [ # 5 ] 02 September 2019 04:50 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  135
Geregistreerd  2009-07-06

De voorstellingen van september 2019 zijn uitgesteld, geen nieuwe data bekend. Dit staan op de website vermeld. Ik vond het al vreemd dat er al weken geleden geen kaarten meer konden worden gekocht.

  [ # 6 ] 07 October 2021 10:51 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Lelies de musical terug in het theater!
NDM Theaterproducties voert begin december 2021 de, van origine Vlaamse, musical Lelies op in ‘t
Zonnehuis in Amsterdam en het Factorium in Tilburg. De voorstelling zal meerdere dagen spelen en wordt
begeleid door een live orkest. De cast speelt in de originele kostuums en met het originele decor van de
oorspronkelijke producent Judas Theaterproducties.
Na de eerste productie, h
et musicalconcert Showstoppers In Concert, bereidt NDM Theaterproducties zich voor
op een nieuwe voorstelling met gezichten die op het concert ook te zien waren. Zo speelt Jorge Verkroost de rol
van Gravin De Tilly en Niels de Mossenau de rol van Simon D oucet. Beiden waren solist tijdens Showstoppers
In Concert. Andere castleden waren in september ook al te zien tijdens het concert als leden van het koor.
Lelies
Een groep gevangenen onder leiding van Simon Doucet voert in de jaren ‘50 een
toneelstuk op ter ere van
bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van ‘de laatste biecht’ lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van
Doucet, maar langzamerhand ontrafelt het verhaal zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil
komen… Het i s een intrigerend verhaal met uiteenlopende thema’s. Het omvat het taboe rond homoseksualiteit,
de problematiek van jongeren in adolescentie en een pleidooi voor gelijke rechten voor iedereen. Deze thema’s
maken de musical zowel tijdloos als confronterend actueel.
Stichting NDM Theaterproducties wil zich richten op muziektheater met een sociaalmaatschappelijk thema en met
Lelies wordt dit ingeluid. In het stuk spelen verschillende amateurs en professionals.
De cast bestaat uit Jorge Ver kroost, Albert Jan Verhees, Sem van der Hijden, David Roelofs, Niels de Mossen au,
Philip Janssen, Lennard Borgo, Hanno van der Loo en Bas Mastboom.

  [ # 7 ] 02 November 2021 07:02 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Repetities Lelies van start
Maandag 25 oktober is met het traditionele aansnijden van de taart de repetitieperiode voor
de musical Lelies van start gegaan. Deze eerste avond stond de scriptlezing op het programma
en hierna start de cast met de repetities voor de voorstelling die in december gespeeld zal
worden in Amsterdam en Tilburg.
Deze eerste avond met de cast bij elkaar werd meteen duidelijk dat de chemie, die voor deze
voorstelling van belang is, zeker aanwezig is. Er wordt door eenieder uitgekeken naar een fijne
samenwerking en mooie voorstellingen.
Lelies vertelt het verhaal van Een groep gevangenen die, onder leiding van Simon Doucet, een
toneelstuk opvoeren ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van ‘de laatste biecht’
lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van Doucet, maar langzamerhand ontrafelt het verhaal
zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil komen… Het is een intrigerend verhaal
met uiteenlopende thema’s. Het omvat het taboe rond homoseksualiteit, de problematiek van
jongeren in adolescentie en een pleidooi voor gelijke rechten voor iedereen. Deze thema’s
maken de musical zowel tijdloos als confronterend actueel.
De voorstelling zal op 3 en 4 december te zien zijn in ’t Zonnehuis in Amsterdam en op 10 en 11
december in Factorium Tilburg. Meer informatie over de voorstelling, de cast en tickets vindt u
op http://www.leliesdemusical.nl

  [ # 8 ] 09 March 2022 10:37 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Musical Lelies alsnog te zien in april en mei 2022

Corona gooide meermaals roet in het eten, maar de musical Lelies van Stichting NDM
Theaterproducties komt nu echt op de planken. Nu de maatregelen steeds verder
versoepelen, kan iedereen weer uit gaan kijken naar een theaterbezoek. De van origine
Vlaamse musical gaat op 29 april 2022 dan eindelijk in première in ‘t Zonnehuis in
Amsterdam.
Woensdag 27 januari maakte het bestuur van NDM Theaterproducties in een Instagram Livegesprek
met de Gaykrant bekend dat ze het besluit hadden genomen om Lelies nog één keer
tot leven te roepen. “Dit stuk is te mooi en belangrijk om niet op te voeren”,aldus regisseur
Niels de Mossenau. De Mossenau, tevens voorzitter van Stichting NDM Theaterproducties,
voegt toe: “We hebben zo veel gegeven, laten we het nu dan ook afmaken.”
Lelies vertelt het verhaal van een groep gevangenen, die onder leiding van Simon Doucet in
de jaren ‘20 een toneelstuk opvoeren ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van
‘de laatste biecht’ lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van Doucet, maar langzamerhand
ontrafelt het verhaal zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil komen. De
belangrijkste thema’s in het verhaal zijn homoseksualiteit, religie en identiteit. Een groot deel
van de cast, onder andere David Roelofs (Bisschop Bilodeau), Lennard Borgo (Lydie-Anne de
Rozier) en De Mossenau zelf (Simon Doucet), was afgelopen september ook al te zien tijdens
Showstoppers – In Concert, het musicalconcert wat de eerste productie van NDM
Theaterproducties was.

Afgelast
Lelies zou op 3 december 2021 in première gaan in ‘t Zonnehuis in Amsterdam en de cast en
crew hadden er vertrouwen in dat ze zouden kunnen spelen, maar een week voor de eerste
voorstellingen werd de lockdown afgekondigd. De voorstellingen moesten op het laatste
moment afgelast worden. Dat was een flinke klap. De Mossenau: “Je werkt met elkaar naar
zo’n productie toe en we waren klaar om te spelen. Als je dan zo kort voor de première hoort
dat je niet mag optreden, is dat wel flink balen.”

De Mossenau is optimistisch over de toekomst: “We denken dat de huidige versoepelingen
een nieuwe richting hebben ingeluid. We durven weer te plannen in de toekomst. Er wachten
nog vele mogelijkheden. De cultuur zal weer leven.”

De voorstellingen van Lelies – de Musical zullen op 29 en 30 april 2022 te zien zijn in
’t Zonnehuis te Amsterdam en op 21 en 22 mei 2022 in Theater De Bussel te Oosterhout. Meer
informatie over onze cast en de ticketverkoop vindt u op http://www.leliesdemusical.nl.

  [ # 9 ] 09 April 2022 07:05 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Viermaal is scheepsrecht: Lelies heeft première in zicht!
Iedereen was er klaar voor afgelopen december, de puntjes werden op de i gezet en de première was
binnen handbereik. Ondanks eerdere tegengestelde berichten, besloot het demissionair kabinet een
lockdown af te kondigen. Teleurstelling heerste bij de producent, cast en orkest. Stichting NDM
Theaterproducties heeft ondertussen niet stil gezeten en heeft besloten de productie te verplaatsen naar
april en mei 2022. Regisseur Niels de Mossenau: “Iedereen heeft hier zijn hart en ziel ingestoken en
iedereen wil dit prachtige verhaal gaan vertellen, dus we zijn er met zijn allen gewoon weer voor
gegaan.” De voorstelling zal nu spelen op 29 en 30 april in ’t Zonnehuis te Amsterdam en op 21 en 22
mei in Theater De Bussel te Oosterhout.

Lelies vertelt het verhaal van een groep gevangenen, die onder leiding van Simon Doucet in de
jaren ‘20 een toneelstuk opvoeren ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Onder het mom van ‘de laatste
biecht’ lijkt dit toneelstuk een schuldbekentenis van Doucet, maar langzamerhand ontrafelt het verhaal
zich tot een waarheid die de bisschop niet onder ogen wil komen. De belangrijkste thema’s in het
verhaal zijn homoseksualiteit, religie en identiteit. Het zijn ook deze thema’s die de jonge producent
aan het licht wil brengen met de voorstelling. “Dit zijn thema’s die niet uitsterven. Ook niet tijdens een
pandemie; ze blijven sluimeren. Wat ik wil doen, is het gesprek weer openbreken.” De cast bestaat uit
onder andere Gregory Langen, Philip Janssen en De Mossenau zelf. Een groot deel van de cast was
ook al te zien tijdens Showstoppers – In Concert, een musicalconcert met onder andere Tony Neef en
Ellen Evers.

Stichting NDM Theaterproducties mag voor de musical Lelies gebruik maken van het originele decor
en de originele kostuums, die de Vlaamse producent Judas Theaterproducties ter beschikking heeft
gesteld. De Mossenau: “De kostuums zijn prachtig gemaakt van de meest alledaagse voorwerpen. Dat
wij ze nu weer kunnen gebruiken, heeft zo’n toegevoegde waarde voor de voorstelling.” De cast zal
worden begeleid door een live-orkest onder leiding van Robert Stoop. “Muziek is zo belangrijk in een
voorstelling en het live-orkest draagt bij aan de volledige ervaring van het stuk.”

Theaters
‘Lelies – De Musical’ zal net als in december slechts twee dagen spelen in ’t Zonnehuis, Amsterdam.
Verder zal de voorstelling in mei twee dagen in Theater De Bussel te Oosterhout spelen in plaats van
in het Factorium te Tilburg. “Door de vele verplaatsingen was het niet mogelijk om in het Factorium te
spelen, maar de voorstelling zal goed tot zijn recht komen in De Bussel, dat weet ik zeker”, aldus
regisseur Niels de Mossenau. Dat de voorstelling alsnog gespeeld kan worden is ook zeker te danken
aan het VSB fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, die, na het
gedwongen uitstellen van de voorstelling de stichting bleven ondersteunen.

De voorstellingen van Lelies – de Musical zullen op 29 en 30 april 2022 te zien zijn in
’t Zonnehuis te Amsterdam en op 21 en 22 mei 2022 in Theater De Bussel te Oosterhout.
Meer informatie over onze cast en de ticketverkoop vindt u op http://www.leliesdemusical.nl.