9 of 9 | ‹ First  < 7 8 9
Theaterproducties online te bekijken
  [ # 121 ] 19 December 2020 04:40 AM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2013-05-26

David Bowie’s ‘Lazarus’ in januari online

De Lazarus-musical van David Bowie wordt live gestreamd ter gelegenheid van het vijfjarige jubileum van de dood van de overleden icoon en wat zijn 74e verjaardag zou zijn geweest.

De show met Michael C Hall, geïnspireerd door Walter Tevis ‘roman The Man Who Fell to Earth (1963), werd geschreven door Bowie naast Enda Walsh. Op 8 januari 2021, wanneer Bowie 74 zou zijn geworden, kunnen fans de Britse première van een gefilmde versie van het optreden online bekijken.

De volgende avond (9 januari) zal er een tweede uitzending van Lazarus zijn, voor een laatste virtueel uitje op 10 januari, de vijfde verjaardag van Bowies dood. De uitvoering is alleen beschikbaar voor de bovengenoemde drie uitzendingen in de volgende tijdzones: GMT, AEDT, EST, PST, CST.

Je kunt het Britse schema hieronder bekijken en e-tickets (geprijsd op £ 16) hier vinden.

Vrijdag 8 januari, 19.00 uur

Zaterdag 9 januari, 19.00 uur

Zondag 10 januari, 15.00 uur

Lazarus maakte zijn debuut in The New York Theatre Workshop in 2015 en arriveerde het jaar daarop in het Verenigd Koninkrijk voor een uitverkochte run in het Kings Cross Theatre in Londen. De gefilmde versie van de show werd in mei 2018 vertoond in Brooklyn, het Kings Theatre in New York.

De vijfde verjaardag van Bowie’s dood zal ook worden gemarkeerd met een speciale BBC Radio-serie, Bowie Five Years On. De reeks eerbetoonprogramma’s begint op 8 januari 2021. Op diezelfde datum zullen Yungblud, Anna Calvi, Duran Duran en meer het leven en de nalatenschap van Bowie eren tijdens een eenmalig live-gestreamd evenement, A Bowie Celebration: Just For One Day!.

Bron: Musicalsites

  [ # 122 ] 19 December 2020 05:38 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  434
Geregistreerd  2011-03-22

Op Dice.fm staat ook gewoon het Europese schema en prijzen:

https://dice.fm/event/m6w8r-lazarus-by-david-bowie-enda-walsh-europe-2000-cet-8th-jan-europe-2000-cet-paris-tickets

  [ # 123 ] 22 December 2020 09:13 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De Rozenoorlog
http://www.musicalworld.nl/artikel/de_rozenoorlog_premiere/

Wie met de feestdagen zijn of haar knuffelcontact wil verrassen met een unieke musicalbeleving mag nu stoppen met zoeken. Na de stream van de succesmusical “Lelies” laat Judas TheaterProducties nog een andere topmusical los op het publiek. Vanaf 22 december kunnen er immers tickets gekocht worden voor het streamen van de legendarische, zwarte musicalkomedie “De Rozenoorlog”. Judas TheaterProducties liet deze succesvolle musicalcreatie met Maike Boerdam en Lucas Van den Eynde in première gaan op 18 november 2016 om vervolgens te touren door heel Vlaanderen met deze musicalhit. Wie nog één keer wil zien hoe een koppel elkaar na een slepend en verstikkend huwelijk letterlijk en figuurlijk de duvel aandoet, kan dit nu via deze stream. Regisseur en auteur Frank Van Laecke zette het boek van Warren Adler op magistrale wijze naar zijn hand en liet Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam elkaar tot in de nok van elk theater op stang jagen . Iedereen die de musical zag, heeft de “luchterscène” voor eeuwig op zijn netvlies gebrand staan… En dan hebben we het nog niet gehad over het decor dat avond na avond volledig in de vernieling werd gespeeld door de acteurs. Ook deze keer wil Judas de talloze musicalfans die nog niet terecht kunnen in het theater een bijzondere musicalbeleving aanbieden.  De integrale versie van “De Rozenoorlog” zal via You Tube gestreamd zal worden van 25 december tot en met 3 januari. Een ticket kost 15 euro en is te verkrijgen via http://www.fakkeltheater.be

HET VERHAAL
Alles aan het huwelijk van Bob en Barbara Van Rozen lijkt een droom. Hun gedeelde passie voor antiek, hun twee kinderen en hun prachtig huis. Terwijl Bob zich stort op zijn carrière en het verdienen van genoeg geld, hangt Barbara haar studie aan de wilgen en richt zij zich volledig op het grootbrengen van de kinderen en het inrichten van hun absolute droomhuis. Bob en Barbara. Koek en ei. Peis en vree. Alles lijkt te kloppen…
Tot het huis tot in de kleinste details is ingericht en de kinderen het huis uit zijn. Barbara zoekt wanhopig naar een nieuwe invulling van haar leven en begint in haar eentje een cateringbedrijf. Maar door dit nieuwe begin en dit nieuwe leven neemt ze alles onder de loep. Vooral haar huwelijk. En zo komt ze tot de conclusie dat zij en Bob volledig uit elkaar zijn gegroeid. Dus vraagt ze een scheiding aan.
Nu kan een scheiding eenvoudig geregeld worden… Maar wat als geen van beiden afstand wil doen van dat ene symbool van voorspoed, smaak en stijl: het huis? Het huis wordt de inzet van een bizarre vechtscheiding. Beiden weigeren toe te geven en verzinnen steeds creatievere manieren om de ander het huis uit te jagen. Een echtpaar dat jarenlang verbonden was in liefde is nu verbonden in woede en blinde haat.
Het ooit zo gelukkige huwelijk van de Van Rozens ontaardt in een oorlog: De Rozenoorlog. En daarin wordt niets of niemand gespaard…
“De Rozenoorlog” is een zwarte musicalcomedy gebaseerd op de bestseller “The War of the Roses” van Warren Adler.


CAPTATIE VAN EEN BEKLIJVENDE EN SPANNDENDE MUSICAL

Het gaat om een captatie van december 2016 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Deze musical speelde van november 2016 tot en met februari 2017.  Meer dan 25.000 bezoekers zagen Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam uit de imposante kroonluchter vallen.

In de cast zien we Maike Boerdam, Lucas Van den Eynde, Myriam Bronzwaar, Laura Seys en Marc Lauwrys.
Script en liedteksten van Allard Blom, muziek van Sam Verhoeven, regie en script van Frank Van Laecke en de arrangementen werden geschreven door Pol Vanfleteren. Naar een beklijvend boek van Warren Adler: The War of The Roses.
Een MUST voor elke musicalliefhebber!
 
• REGIE: Frank Van Laecke
• SCENARIO: Frank Van Laecke & Allard Blom
• LIEDTEKSTEN: Allard Blom
• MUZIEK: Sam Verhoeven
• ARRANGEMENTEN: Pol Vanfleteren
• MUZIKALE LEIDING: Thomas Vanhauwaert
• BEWEGINGSADVIES: Danny Rosseel
• REGIEASSISTENT: Jaak Lema
• DECORONTWERP: Paul Gallis
• KOSTUUMONTWERP: Arno Bremers
• LICHTONTWERP: Luc Peumans
• GELUIDSONTWERP: Philippe Peirsman
TICKETS
De captatie is beschikbaar via een beveiligde YouTube link vanaf 25 december 2020 tot en met 3 januari 2021.

Tickets kosten € 15,00 en zijn te boeken via: http://www.fakkeltheater.be
U ontvangt per mail de link.

[ Gewijzigd: 22 December 2020 09:40 AM by Jeroen ]
  [ # 124 ] 22 December 2020 09:16 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Oliver en nog veel meer

http://www.musicalworld.nl/artikel/oliver_met_een_twentse_twist

http://www.musicalworld.nl/artikel/kerst_in_enschede

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede opent tientallen theatertjes door het hele land!

Vanwege de coronamaatregelen gaan de geplande kerstvoorstellingen in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede niet live door. Gelukkig bruist het theater ook nu van creativiteit en daarom komt het Wilminktheater met een alternatief voor iedere theaterliefhebber: het Kerst komt altijd V-ticket. Kaartkopers kunnen met het V-ticket de woonkamer omtoveren tot heuse theaterzaal.

Samen op de bank genieten van online kerstvoorstellingen en -concerten. Bij het V-ticket zijn zeven voorstellingen inbegrepen en online te bekijken: The Christmas Night 2019, Santa’s Revue vanuit De Kleine Willem, Bach door het Himmelsburg Ensemble, de documentaire over Scrooge met exclusieve scenebeelden uit de nieuwe musical, de Kerstmusical OLIVER!, dé kersthit Diner Veur Ene met Laus Steenbeeke en het intieme Kerst komt altijd concert met Phion en de Nederlandse Reisopera!



“Ook dit jaar is er een heel mooi kerstprogramma samengesteld. Deze keer niet live in ons theater, maar wij brengen het theater heel graag bij iedereen thuis. Onze artiesten en alle mensen achter de schermen hebben ontzettend hun best gedaan om een prachtig programma neer te zetten en dit programma is te zien via al onze digitale kanalen. Zo wensen we iedereen hele fijne feestdagen.” 
Judith Hartman – Directeur Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Met het kopen van een Kerst komt altijd V-Ticket steunen mensen de Codarts-studenten die op dit moment stagelopen en de huisartiesten van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede die in deze periode niet kunnen optreden. Nog een goede reden om de huiskamer om te toveren tot theaterzaal en zo te genieten van een avond theater (thuis) met deze mooie kerstvoorstellingen!

Het V-Ticket is een online ticket, waarbij na de bestelling mensen een bevestiging ontvangen met daarin een link naar de stream. Het is mogelijk om deze stream via de computer, laptop, tablet, smart tv of telefoon te bekijken. Verder is het mogelijk om de voorstelling te casten met een Chromecast, Google Home, Airplay of Apple TV. Zo maakt het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede het mogelijk om vanuit een ‘eigen theaterzaal’ met het complete gezin te genieten van de mooiste kerstvoorstellingen.

Niet alleen in Enschede
Door het aanbieden van de V-tickets is het voor het theater mogelijk om niet alleen in de regio Enschede voorstellingen te vertonen. Ook voor familie in de randstad of in het buitenland is een ‘bezoekje’ aan het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede mogelijk. Daarmee opent het theater als ware tal van zalen, verspreid door heel Nederland en daarbuiten.

Voor meer informatie & tickets: http://www.wilminktheater.nl/kerst

[ Gewijzigd: 26 December 2020 11:59 AM by Jeroen ]
  [ # 125 ] 22 December 2020 09:46 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Ook zo teleurgesteld in Scrooge live. Die herinnering kun je (nog 2 dagen) ‘overschrijven’ met deze fraaie voorstelling uit het Old Vic. (Zag deze twee jaar eerder met andere scrooge-acteur. erg indrukwekkend).

https://www.oldvictheatre.com/whats-on/2020/old-vic-in-camera/a-christmas-carol-5?utm_source=wordfly&utm_medium=email&utm_campaign=SKACCreviews&utm_content=version_A&promo=17019

  [ # 126 ] 15 March 2021 10:46 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Rotterdams Philharmonisch Orkest streamt musicalshow met Pasen
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest streamt in het Paasweekend een musicalshow met de mooiste musicalsongs en opera-aria’s: A Musical Easter For You. Op het programma staan onder andere musicalhits uit Jesus Christ Superstar en West Side Story, operamelodieën uit La Cenerentola en muziek uit The Color Purple. Het voltallige orkest speelt samen met een vocale cast, bestaande uit Brigitte Heitzer, Nyassa Alberta, Milan van Waardenburg, Rein Kolpa en Karin Strobos. Er staat ook moderne dans op het programma. A Musical Easter For You is te bekijken vanaf 4 april om 11:00u en daarna on-demand. Tickets voor het online concert kosten € 10 en zijn verkrijgbaar via de website van het orkest.

Vier Pasen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest
A Musical Easter For You brengt een uur zang, dans en symfonische muziek door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en een cast van dansers en vocale sterren. Dit concert is het vervolg op A Musical X-mas For You, dat het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft aangeboden in december. Dit was een groot succes, het Kerstprogramma werd meer dan 10.000 keer bekeken.

 

Nyassa Alberta en het Rotterdams Philharmonisch Orkest tijdens de opnames van A Musical X-mas For You in december, Foto’s door Karen van Gilst

Mezzosopraan Nyassa Alberta, zong ook mee in het musicalprogramma met Kerst: “Na een fantastische samenwerking in december met het Rotterdams Philharmonisch Orkest kijk ik er enorm naar uit om weer te mogen zingen met het orkest en een geweldige cast. Deze keer zing ik ‘Someone to watch over me’ van Gershwin voor u.”

Tenor Milan van Waardenburg kijkt er naar uit om weer te zingen: “Eindelijk, na maanden thuis, kan ik weer zingen, samen met vier fantastische stemmen en 80 muzikanten. Het publiek kan zich verheugen. Van Bernstein tot Webber, er is voor elk wat wils! Dat mag je niet missen.”

Cast
Voor het vocale aandeel van dit concert werkt het orkest samen met een internationale sterrencast, bestaande uit Brigitte Heitzer (bekend van Evita), Nyassa Alberta (Tina Turner), Milan van Waardenburg (Anastasia), Rein Kolpa (o.a. Sound of Music) en Karin Strobos (diverse producties Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland). Sheila María Hernández Torriente en Edgar Sagarra Portuondo dansen een eigen choreografie op Le Jardin féerique. De dirigent is Alexander Hanson.

Bekijk de stream vanaf 4 april
Het programma A Musical Easter For You van het Rotterdams Philharmonisch Orkest is te bekijken vanaf Eerste Paasdag, 4 april om 11:00u en daarna on-demand. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het orkest en kosten € 10.

  [ # 127 ] 29 March 2021 08:02 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Het Wilminktheater is al een tijdje lekker bezig op internet, maar het lijkt allemaal steeds beter te worden. Er staan een aantal sterke kindervoorstellingen live (Joep, Kikker, Kleine Ezel zijn heerlijk voor de kleine liefhebbertjes) Gandhi, en ook de toffe familievoorstelling Oliver (met een Twentse twist). Buitengewoon geestig zijn de korte Vraag maar raak-fragmentjes. Vragen over theater, ingestuurd door kinderen, geestig beantwoord door poppen. Daarnaast leuke interviews door Rop Verheijen, een drietal afleveringen van Musicalhits, met juist niet alleen hits.
Wie zich denkt te vervelen hoeft hier maar even rond te kijken en je bent weer een aantal onderhoudende uren verder.

Ik heb zelfs op het beste kinderlied voor de Willem Wilminkprijs gestemd.

https://www.youtube.com/user/Wilminktheater/featured

  [ # 128 ] 30 March 2021 11:48 AM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  215
Geregistreerd  2009-05-01

Bedankt voor de tip, Jeroen! Leuk kanaal voor mijzelf en voor de kinderen 😊

  [ # 129 ] 30 March 2021 06:25 PM
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  91
Geregistreerd  2017-06-28

Vanaf 1 oktober Diana the Musical op Netflix

  [ # 130 ] 07 September 2021 01:34 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1329
Geregistreerd  2008-11-20

Vanaf as vrijdag: come from away op apple+! Ik kan niet wachten

  [ # 131 ] 19 December 2021 03:59 AM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2013-05-26

Bristol Old Vic heeft de eigen musicalversie van A Christmas Carol op YouTube geplaatst.

Dit is dus een andere voorstelling dan die uit 2017, waar Jeroen en Theo destijds verslagen van hebben geplaatst.

‹ First  < 7 8 9
9 of 9