Het Geheim van Te Veel Torens - Antwerpen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15


The Musical Academy en Deep Bridge spelen vanaf 25 augustus ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ in de Antwerpse Waagnatie

De 30-koppige jongerencast wordt versterkt met Steve De Schepper, Aaron De Veene en Idalie Samad

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ wordt de eerste familievoorstelling van The Musical Academy en Deep Bridge en speelt vanaf woensdag 25 augustus 2021 in de Antwerpse Waagnatie. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Tijsmans, die het script schreef en de regie voor zijn rekening neemt. De voorbije 2 jaar vonden meer dan 600 jongeren vlotjes de weg naar één van de dans- en musicalopleidingen van The Musical Academy. Het unieke aan deze voorstelling is dat de 30 jongeren afwisselend spelen in 2 groepen. Wie niet op het podium staat, zorgt voor en na de voorstelling mee voor een unieke sfeer.

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is een spannende, hilarische musical die het verhaal vertelt van een knotsgekke familie. Ad van Dijk maakt nieuwe muziek. Thalisa Mintiens verzorgt de choreografie en Joris van Veldhoven ontwerpt het decor. Anne Van Steenwinkel en Ilse La Monaca werken mee als muzikaal leider en vocal coach. De cast van The Musical Academy wordt aangevuld met 3 professionele acteurs (Steve de Schepper, Aaron De Veene en Idalie Samad) en 2 jonge talenten (Bjarne Verschueren en Gregory Langen) van het Brusselse Conservatorium en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. De voorstellingen starten op woensdag 25 augustus 2021 en beloven een mix van humor, avontuur en mysterie. Tickets en meer info vind je op http://www.deepbridge.be

Verhaal
Het verhaal van ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ begint bij een oude butler die komt spoken bij de tweeling Willem en Nelle Ter Toren. Hij wijst hen de weg naar een lang vergeten schat. Die moeten ze vinden voor de dertiende en laatste toren valt, anders is de familie voor altijd vervloekt. Na ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ (2017) is het al de 2de keer dat Deep Bridge een boek van Mark Tijsmans omzet in een familiemusical. Naast de lovende kritieken lag vier jaar geleden de unieke ervaring en vriendschap onder de jongeren rechtstreeks mee aan de basis voor de oprichting van The Musical Academy. “Eind augustus gaan we nog een stapje verder, want ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is de eerste jongerenvoorstelling waarmee we naar buiten komen bij het brede publiek. Dit is dé perfecte instapmusical die je samen met je ouders, grootouders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes wil beleven.  Het is een grote voorstelling voor een klein publiek. Of je het boek nu gelezen hebt of niet, de voorstelling blijft even plezant”, zegt scenarist en regisseur Mark Tijsmans.

Jongeren
In ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ draait het om de 30-koppige jongerencast, met in de hoofdrollen o.a. Rosa Kolacny en Louis Maes. De cast speelt afwisselend en krijgt op het podium het gezelschap van 3 ervaren musicalacteurs: Steve De Schepper (‘Kuifje De Zonnetempel De Musical’, ‘Sneeuwwitje’) speelt de rol van Fidelius. Aaron De Veene (Jesse uit ‘Thuis’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Robin Hood & Ik’) vult de rol in van Catastrophe Trop de Tour en na haar rol van Bahar in ‘Familie’, wordt Idalie Samad in deze musical barones Silence Trop de Tour. Met de 2 jonge talenten Bjarne Verschueren en Gregory Langen, studenten van het Conservatorium Brussel en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, wordt de cast verder versterkt.

In de voorstellingen van ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ krijgen opnieuw jonge mensen speelkansen, iets waar ze na de voorbije periode nood aan hebben en ontzettend hard naar uitkijken. Niet alleen op artistiek vlak, maar ook langs de creatieve kant wordt er geïnvesteerd en krijgen jongeren kansen. Het zijn doorwinterde professionals die hen steunen en de nieuwe talenten coachen met hun kennis en ervaring. Zo staat Nolle De Kock regisseur Mark Tijsmans bij als regie-assistent, nadat hij zelf nog meespeelde in de ‘De Ridders van de Ronde Keukentafel’. Nele Gillisjans verzorgt de kledij, gecoacht door Joris van Veldhoven. De 5-koppige live band o.l.v. Anne Van Steenwinkel bestaat uit jonge, veelbelovende muzikanten, Ilse La Monaca is vocal coach.

Een unieke plek
De voorstelling speelt in de unieke setting van de Antwerpse Waagnatie, op de hoek tegenover het droogdokkenpark. “Het wordt een bijzondere plek, net als de beleving die we koppelen aan de voorstellingen. We spelen met 2 casts en wie niet op het podium staat, zorgt die dag mee voor de extra buitenbeleving voor en na de voorstelling. Die beleving start al heel vroeg: we warmen het publiek op met leuke liedjes, leren de danspasjes of verklappen stiekem het geheime wachtwoord uit de voorstelling, zodat de magische poorten naar de theaterzaal opengaan voor de bezoekers. ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is deze zomer een bijzondere beleving voor het ganse gezin”, klinkt het bij Deep Bridge.

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ gaat op woensdag 25 augustus 2021 in première in de Antwerpse Waagnatie. Inclusief reservatiekosten heb je al een individueel ticket vanaf 23 euro en voor 89 euro een familieticket voor 4 personen. Voor meer info en reservaties, http://www.deepbridge.be Tot en met 30 juni boek je je tickets met vroegboekkortingen. In september zijn er ook voorstellingen voor scholen.

OVER DEEP BRIDGE
Deep Bridge werd in het voorjaar van 2017 opgericht. Het huis maakt musical en theater voor een breed publiek en benadert zijn voorstellingen altijd met een gezonde dosis gekheid. Deep Bridge kiest voor een mix van lokale, nieuwe producties en eigen versies van internationale titels.

In het eerste jaar tekende het huis voor de ‘Rocky Horror Show’, ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’en ‘Doornroosje’. In het tweede seizoen werden daar heel wat voorstellingen aan toegevoegd: ‘Er was Eens…, het Sprookjesconcert’, ‘Meiskes & Jongens’ met muziek van Raymond van het Groenewoud, ‘Monty Python’s Spamalot’, ‘La Cage Aux Folles’ en ‘Assepoester’. Vorig jaar gingen ‘Sneeuwwitje’ en een eigen, volledig Vlaamse versie van ‘MAMMA MIA!’ in première. Dit jaar staat een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’ gepland, en in 2022 een Vlaamse versie van ‘Charlie and the Chocolate Factory’.

  [ # 1 ] 02 September 2021 03:09 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Auteur-regisseur Mark Tijsmans: “In alle eerlijkheid overtreft het samenspel en de blijdschap mijn stoutste dromen en verwachtingen”

Extra voorstellingen voor de familiemusical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’

Nog tot en met woensdag 15 september 2021 kan je op de Antwerpse Waagnatie terecht voor de familiemusical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’, een productie van The Musical Academy samen met Deep Bridge, naar het gelijknamige boek van auteur-regisseur Mark Tijsmans. De belangstelling voor de 30 jongeren, die in 2 groepen afwisselend samenspelen met de 3 professionele acteurs Steve de Schepper (‘Sneeuwwitje’, ‘Kuifje De Zonnetempel De Musical), Aaron De Veene (Jesse uit ‘Thuis’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Robin Hood & Ik’) en Idalie Samad (Bahar uit ‘Familie’), vertaalt zich in een uitverkocht openingsweekend en extra voorstellingen. “Zowel in het decor, de kostuums als de zaalaankleding – waar we spelen in een stijlvolle retro cabaretlook – hebben we de Waagnatie aangekleed en zijn we geslaagd in ons opzet. Het geluid is voor het publiek optimaal, dankzij het gebruik van koptelefoons. Net als mijn boeken is dit een instapmusical met veel humor, grappen en grollen. Wie musical gewoon is, ontdekt zonder meer de dubbele bodem. Als je goed let op de achtergrond, merk je dat wij er dingen in hebben ingestoken voor ‘de meerwaardezoekers’”, zegt een lachende Mark Tijsmans.

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ vertelt het verhaal van een oude butler Fidelius, die komt spoken in het weeshuis waar de tweeling Willem en Nelle Ter Toren wonen. Hij komt met zeer interessant nieuws voor hen: zij zijn de erfgenamen van de Familie Trop Du Tour. Enkel Willem en Nelle kunnen de schat die verborgen ligt vinden, tenminste als ze de raadsels die Fidelius hen verteld kunnen oplossen. Maar er is haast bij, want de schat moet gevonden worden voor de dertiende en laatste toren valt. En misschien vindt de maffe familie Trop Du Tours, naast een schat, en een warm thuis, ook eindelijk verlossing. Steve de Schepper speelt Fidelius. Aaron De Veene en Idalie Samad spelen respectievelijk Catastrofe en Silence Trop De Tour. Het zijn de enige professionele acteurs die meewerken aan de voorstelling en afwisselend samenspelen met de 30 leerlingen van The Musical Academy, die de Delinquento en Petit Chici-groepen vormen.

 

“Ik vind het geweldig om zo een knettergekke rol te mogen spelen. Het was een zeer leuk repetitieproces ook, waar er veel ruimte was voor creatie en improvisatie. We hebben ons goed laten gaan”, zegt Idalie Samad. “Een aantal grappen komen uit het boek en zaten in het scenario, maar er zijn er inderdaad ook ontstaan door Steve, Idalie en Aaron, die op die manier hun eigen accenten geven aan de voorstelling”, vult Mark Tijsmans aan.

The Musical Academy is een dans- en musicalopleiding die sinds de start twee jaar terug al ruim 960 jongeren heeft begeleid en ondersteund. “We bieden kansen aan jonge mensen. De opleidingen zijn een mooie springplank, waarmee ze verdere stappen kunnen zetten in de artistieke wereld. Ook vandaag komt er een grote waaier mensen, vanuit Limburg tot aan de zee, bij ons les volgen. Het is fantastisch dat je met hen ook een totaalproduct kan maken, waardoor ze nu al de kans krijgen om in een professionele omgeving dit stuk te maken. Uiteraard moeten ze nog dingen leren. Het samenspel en de techniek van licht en geluid, krijg je door de ervaring. Het mooie aan ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is, naast de bijzondere sfeer die de aangeklede Waagnatie uitstraalt, dat de 30 leerlingen van The Musical Academy altijd aanwezig zijn en afwisselend spelen. Sommige scènes spelen we met z’n allen en dan staat iedereen on stage. Ook de nevenpersonages, die tijdens de voorstelling in de zaal zitten en de rol van de chorus voor hun rekening nemen”, zegt Grietkin, coördinator van The Musical Academy.

“Het is zo bijzonder om te zien hoe de kids in al die weken zijn opengebloeid en hoe ze zich op en naast de de scène amuseren. Het zijn ongelooflijk leuke kinderen om mee samen te werken en ik beschouw hen gewoon als mijn collega’s. Wij zijn een hechte groep” zegt Idalie Samad aanvullend.

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ speelt nog tot en met woensdag 15 september 2021 op de Antwerpse Waagnatie. Vanaf 23 euro heb je al een individueel ticket en voor 89 euro een familieticket voor 4 personen, inclusief reservatiekosten. Meer info en reservaties vind je op http://www.deepbridge.be