180 of 182 | ‹ First  < 178 179 180 181 182 > 
Soldaat van Oranje
  [ # 2686 ] 30 October 2020 09:02 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  661
Geregistreerd  2005-05-05

Mail van Soldaat van Oranje, wij hadden kaarten voor 31 december.

COVID-19 heeft ons allemaal stevig in de greep en zoals u zult begrijpen, kunnen we met geen mogelijkheid voorspellen wanneer die greep weer wat losser gaat worden.

Vanzelfsprekend staat uw veiligheid en die van onze medewerkers voorop maar zelfs met alle daarvoor getroffen maatregelen, is het nu niet mogelijk om te spelen. Vanwege alle onzekerheid en mede naar aanleiding van de huidige overheidsmaatregelen, is het onduidelijk wanneer we weer kunnen spelen en is het vrijwel onmogelijk om nieuwe speeldata vast te leggen.

We hebben daarom een moeilijke, maar onvermijdelijke beslissing moeten nemen en willen u hierover als eerste informeren, voordat de media dit nieuws ontvangen: Soldaat van Oranje – De Musical pauzeert totdat het weer verantwoord is om voor voldoende publiek te kunnen spelen.

Laat het duidelijk zijn, onze 150 cast- en crewleden, musici, hospitality medewerkers - alle mensen voor en achter de schermen die de voorstelling mogelijk maken - staan te popelen om weer te mogen beginnen. Maar het telkens opnieuw moeten afzeggen en uitstellen van voorstellingen is zeer teleurstellend en gecompliceerd voor ons, al onze medewerkers, maar vooral voor u als tickethouder, die zich al lange tijd verheugt op onze voorstelling.

   Handtekening   

MarcelHensema*TimTeunissen*JobGreuter*Kooten,Spaaij,Bosch*Roosendaal, Boer*Michelle van de Ven*Luuk Ransijn*Marijn Brouwers*Marjolijn Touw*Renee van Wegberg*Rundfunk*Cinderella*The Visit

  [ # 2687 ] 30 October 2020 09:11 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Happy 10th voor Soldaat… ?

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 2688 ] 25 June 2021 04:20 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT

Katwijk, 25 juni 2021

Soldaat van Oranje - De Musical speelt weer vanaf oktober!

NEW Productions, de producent van Soldaat van Oranje - De Musical, herneemt in oktober de voorstelling in de TheaterHangaar in Katwijk. Na een pauze van bijna achttien maanden, uitgezonderd de speelperiode van enkele weken in september en oktober jl., kan de musical weer voor publiek gespeeld worden. Vooralsnog is de voorstelling te zien tot en met december 2021. Afgelopen vrijdag kondigde de overheid versoepelingen aan, waardoor het perspectief is dat er weer voor een volledig bezette theaterzaal gespeeld kan worden. De gezondheid van het publiek en de medewerkers staat uiteraard voorop. Er wordt gespeeld volgens de op dat moment geldende richtlijnen van de overheid.

De vouchershouders - in totaal betreft dit ruim 45.000 tickets - ontvangen deze week een email en krijgen als eerste de kans om vanaf 6 juli hun voucher(s) te verzilveren. Vervolgens kunnen alle abonnees op de nieuwsbrief vanaf 20 juli kaarten boeken. Vanaf 26 juli is de kaartverkoop voor iedereen geopend. Alle voucherhouders en abonnees van de nieuwsbrief ontvangen persoonlijk bericht.

Producent Fred Boot: “Het is zover! De persconferentie van afgelopen vrijdag geeft ons voldoende vertrouwen en perspectief om Soldaat van Oranje - De Musical te hernemen. We verheugen ons enorm om vanaf oktober ons publiek weer in de TheaterHangaar te mogen ontvangen om het belangrijke verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden te vertellen.”

Ga voor informatie en een overzicht van de meest gestelde vragen rondom de heropening van de voorstelling naar soldaatvanoranje.nl



Soldaat van Oranje - De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.

  [ # 2689 ] 30 September 2021 09:05 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT

Katwijk, 30 september 2021
Vanaf 1 oktober nieuwe acteurs in cast Soldaat van Oranje - De Musical
Alexander Schuitema te zien in rol Erik Hazelhoff, Sylvia Poorta als Wilhelmina en Beau Schneider als Fred

Soldaat van Oranje - De Musical is, na een pauze van bijna achttien maanden, vanaf vrijdag 1 oktober weer te zien! Na een repetitieperiode met regisseur Theu Boermans en resident director Kevin Schoonderbeek, speelt de voorstelling bij de heropening van de TheaterHangaar in een deels vernieuwde samenstelling.

Nieuw in de cast is Alexander Schuitema die de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema deelt met Alex van Bergen. Sylvia Poorta is terug als Koningin Wilhelmina, evenals Barbara Pouwels. Cathalijne de Sonnaville debuteert als Charlotte, Julia Lammerts als Ada en Beau Schneider in de rol van Fred. Raymond Paardekooper en Genio de Groot zijn opnieuw te zien in de rol van Van ’t Sant.

Volledige cast:
Erik – Alex van Bergen | Alexander Schuitema
Koningin Wilhelmina –  Barbara Pouwels | Sylvia Poorta
Charlotte – Cathalijne de Sonnaville
Fred – Beau Schneider
Anton – Thijs Miedema
Chris – Jim Leijen
Bram – Eli ter Hart
Paul – Jochem Smit
Victor – Johnny Barendsen
Ada – Julia Lammerts
Hofdame Tessa – Dominique de Bont
Van ‘t Sant – Raymond Paardekooper | Genio de Groot

Ensemble – Joost van der Aa | Mitch Blaauw | Danique Bol | Guus Boswinkel | Dirk van den Brand | Folkert van Diggelen | Kas Driessen | Sem Gerritsma | Max Hameeteman | Gwenfyd Hilgersum | Ricky Kooyenga | Jolijn van de Pol | Eli Rietveld | Nino Ruiter | Lisa Schol | Esmee Tempels | Jaimie van Vliet

Tickets t/m december zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900 - 1324 (45cpm)

  [ # 2690 ] 21 October 2021 01:50 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Elfde verjaardag van Soldaat van Oranje - De Musical

Zaterdag 30 oktober is het precies elf jaar geleden dat Soldaat van Oranje - De Musical, gebaseerd op het oorlogsverhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden, in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Vorig jaar had de productie het tienjarig jubileum groots willen vieren. Ook dit jaar is er nog geen grootse viering, wel wordt er samen met publiek en medewerkers geproost op deze nieuwe mijlpaal.

Sinds 1 oktober is de eenentwintigste cast te zien in de voorstelling. In deze cast spelen acteurs die de productie op hun twaalfde zagen en toen droomden over hun rol in de voorstelling. Een groot deel van de vorige cast is weer onderdeel van de huidige cast. Inmiddels hebben meer dan 200 castleden van de afgelopen elf jaar aan de voorstelling meegedaan van wie velen in de loop der tijd in verschillende rollen zijn teruggekeerd. Elke nieuwe samenstelling van de cast geeft - met behoud van het script - een eigen frisse invulling aan de voorstelling.

Producent Fred Boot: “30 oktober is het alweer onze elfde verjaardag. Dat voelt meer dan surrealistisch. Zeker na de bizarre afgelopen anderhalf jaar. Gelukkig begint een groot deel van het publiek zich weer thuis te voelen in het theater. Desalniettemin vinden we het niet gepast om met een groot feest ons jubileum te vieren, maar we zijn ongelooflijk dankbaar dat we weer mogen en kunnen spelen en al meer dan een decennium een belangrijk deel van onze geschiedenis kunnen doorgeven aan verschillende generaties.”

Op 30 oktober speelt de productie zijn 2.927e en 2.928e voorstelling. Inmiddels heeft de musical al meer dan 3,1 miljoen bezoekers ontvangen. Eind augustus werd de productie op de Uitmarkt bekroond met de Musical Award Publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden.

Info en kaartverkoop: soldaatvanoranje.nl of 0900 – 1324 (45cpm)

Soldaat van Oranje - De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.

  [ # 2691 ] 31 October 2021 05:15 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Katwijk, 30 oktober 2021
Soldaat van Oranje - De Musical nú t/m maart

Vandaag, op de elfde verjaardag van Soldaat van Oranje - De Musical, heeft de productie drie maanden toegevoegd aan het huidige speelschema. De speelperiode is nu tot en met maart 2022.

Vandaag is het precies elf jaar geleden dat de voorstelling in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Vanmiddag werd de eerste van twee jubileumvoorstellingen gespeeld, de 2.927e! Vorig jaar had de productie het tienjarig jubileum groots willen vieren. Ook nu nog geen grootse viering, wel proosten publiek en medewerkers samen op deze nieuwe mijlpaal!

Producent Fred Boot: “We spelen inmiddels weer een maand en we kunnen vandaag op onze elfde verjaardag bekendmaken dat we onze speelperiode met drie maanden verlengen. Dat voelt meer dan surrealistisch. Zeker na de bizarre afgelopen anderhalf jaar. Een uitbundig feest is nu niet gepast, maar we proosten wel heel graag met onze trouwe bezoekers op dit jubileum en uiteraard op het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden. We zijn ongelooflijk dankbaar dat we weer mogen en kunnen spelen en al meer dan een decennium een belangrijk deel van onze geschiedenis kunnen doorgeven aan verschillende generaties.”

Tickets t/m maart zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900 - 1324 (45cpm)

Fotocredit: Samuel van Leeuwen
Download de HighRes foto hier

Eind augustus werd de productie op de Uitmarkt bekroond met de Musical Award Publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden. Sinds de première op 30 oktober 2010 zagen al meer dan 3,1 miljoen mensen de voorstelling.

Soldaat van Oranje - De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.

Soldaat van Oranje - De Musical volgt de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Dat betekent dat het publiek een geldig coronatoegangsbewijs en ID moet meenemen naar de TheaterHangaar.

  [ # 2692 ] 07 November 2021 05:16 PM
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1642
Geregistreerd  2009-02-12

Gisteravond last minute besloten de voorstelling nog eens te zien. Natuurlijk gaaf om weer eens te zien na een paar jaar. Maar ik was helaas niet zo onder de indruk van de cast die op het moment speelt. Alexander was vanavond op als Erik. Hele sympathieke Erik vond ik hem. Alleen is het eerste woord wat bij mij te binnen schiet schattig. En ik weet niet of dat de bedoeling is voor een verzetsheld haha. De vorige soldaten die ik zag waren een stuk krachtiger en ik denk ook ouder. Maar ik denk dat hij zeker nog zal groeien in zijn rol. Anton werd gespeeld door understuddie Nino. Hij deed dit zeker overtuigend maar ik heb na Oren Schrijver nooit meer zo’n fantastische Anton gezien als Oren. Ik vond de emoties bij deze cast (nog) niet heel echt. Ik zat er daardoor niet zo in als eerdere keren. Eli als Bram bijvoorbeeld zette wat mij betreft echt te overdreven grote ogen op op het moment dat hij bang was en pijn had. Het kwam daardoor niet zo oprecht over allemaal. Jammer! Nog meer mensen kort geleden geweest?

[ Gewijzigd: 07 November 2021 05:57 PM by myrte ]
  [ # 2693 ] 07 November 2021 06:43 PM
Swing
RankRank
Totaal aantal Reacties:  29
Geregistreerd  2004-02-24

Ik zag de show vorige week. Ik ben het wel met je eens. Het oogt een beetje sleets. Met name Fred vond ik niet sterk. En Wilhelmina vond ik een beetje gemaakt. We hadden wel een goede, verbeten Charlotte. Dat past goed bij haar, vind ik.
Het blijft overeind, maar het stuk is vele malen beter geweest.

Wat niet hielp: tijdens de Dakotascene reed er een wit busje door de scène heen, waardoor Wilhelmina opzij moest springen. Het zorgde bij de cast voor wat consternatie, maar er werd wel doorgespeeld. Gek moment.

[ Gewijzigd: 07 November 2021 06:49 PM by Johan344 ]
  [ # 2694 ] 07 November 2021 07:59 PM
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1642
Geregistreerd  2009-02-12

Het blijft een mooie voorstelling inderdaad maar de vorige 4 keren dat ik het zag waren velen malen beter.. Dat is wel heel gek ja als er door die scène heen ineens een busje rijdt. Ik vond dat het bij Fred niet zo goed over kwam dat hij eigenlijk heel bang is. Dat lied wat hij dan zingt vond ik dan ook een beetje uit het niks komen en kwam niet echt over.

  [ # 2695 ] 08 February 2022 06:54 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Katwijk, 7 februari 2022
Soldaat van Oranje - De Musical t/m juni

Vandaag heeft Soldaat van Oranje - De Musical de maanden mei en juni toegevoegd aan het huidige voorstellingsschema! De verwachting is dat de productie met het oog op verdere versoepelingen van de maatregelen van de Rijksoverheid binnenkort weer publiek kan verwelkomen in de TheaterHangaar. De voorstelling is nu in verkoop vanaf 9 maart t/m 30 juni.

Tickets t/m juni zijn verkrijgbaar via: soldaatvanoranje.nl/ of 0900 – 1324 (45cpm)


Fotocredit: Joris van Bennekom

Eind augustus 2021 werd de productie op de Uitmarkt bekroond met de Musical Award Publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden. Sinds de première op 30 oktober 2010 zagen al meer dan 3,1 miljoen mensen de voorstelling.

Soldaat van Oranje - De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.

  [ # 2696 ] 09 March 2022 05:09 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Soldaat zou gisteren weer beginnen met spelen, maar inmiddels zijn alle voorstellingen tot en met vrijdag geannuleerd wegens corona-uitbraak. Ze hopen zaterdag weer van start te kunnen gaan…

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 2697 ] 03 April 2022 12:56 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1109
Geregistreerd  2005-08-14

Gisteren voor de 2e keer in 5 jaar een volwaardige SvO gezien. Eerste keer vanaf rij 11 midden, nu rij 5 helemaal rechts en dat is een totaal andere maar te gekke ervaring!

Alexander Schuitema speelde weergaloos een explosieve doch kwetsbare Erik, dat kwam binnen! Naast hem een fantastische Jim Leijen als Chris en Folkert van Diggelen die Fred kwetsbaar maar strijdvaardig neerzette.

Vette tegenvallers waren Charlotte (weet niet zeker of dit Cathalijne was), Bram (onsympathiek gespeeld door Eli ter Hart) en Anton (geen idee waarom Thijs Miedema in die rol op het toneel staat, hij liet de tekst zijn rol spelen zonder daar zelf maar iets aan toe te voegen) maar dit werd goed gemaakt door alle andere acteurs.

De voorstelling staat al meer dan 10 jaar en blijft de tand des tijds doorstaan, door nieuwe toppers als Schuitema en Leijen blijft de voorstelling buiten de techniek ook sprankelend. Het heeft mij weer ontroerd en vermaakt!

  [ # 2698 ] 02 May 2022 08:16 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Soldaat van Oranje - De Musical: de 3.000ste voorstelling
Nu t/m augustus

Zaterdagavond 30 april speelt Soldaat van Oranje - De Musical zijn 3.000ste voorstelling in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk. Een unieke nieuwe mijlpaal die de productie viert met het aanwezige publiek. Daarnaast maakt iedereen kans om het mee te vieren via een online prijsvraag. Het is die zaterdag overigens ook precies 11,5 jaar geleden dat de musical in première ging en sindsdien zagen al meer dan 3,2 miljoen bezoekers de voorstelling.

Producent Fred: “Wat intens mooi dat we na zo’n bewogen periode juist nu weer samen met ons publiek een bijzonder moment kunnen beleven. Die avond van de 30e april hebben we - sinds de allereerste voorstelling - het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden al 3.000 keer kunnen doorvertellen aan onze bezoekers. En zij weer hun eigen, persoonlijke familieverhalen aan familie en vrienden. Zo houden we samen een belangrijk deel van onze geschiedenis in leven.”


Fotocredit: Samuel van Leeuwen

Een aantal voorstellingsdata in augustus is toegevoegd aan het huidige voorstellingsschema. Tickets t/m augustus zijn verkrijgbaar via: soldaatvanoranje.nl of 0900 – 1324 (45cpm).
Soldaat van Oranje - De Musical is een van de drie kanshebbers op de Publieksprijs Beste Musical 2022. De winnaar wordt 28 april tijdens het Musical Award Gala bekendgemaakt. Stemmen kan online t/m 25 april en per sms/telefoon tijdens het Gala. In 2021 werd de productie op de Uitmarkt bekroond met de Musical Award Publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden.

Soldaat van Oranje - De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.

Katwijk, 30 april 2022

Soldaat van Oranje - De Musical speelt 3.000ste voorstelling

Vanavond speelt Soldaat van Oranje - De Musical de 3.000ste voorstelling in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Deze bijzondere mijlpaal wordt gevierd met de aanwezige bezoekers die na de voorstelling volgens traditie de jubileummok ontvangen. Sinds de première op 30 oktober 2010, elf en een half jaar geleden, zagen al meer dan 3,2 miljoen mensen de voorstelling!

  [ # 2699 ] 04 May 2022 06:24 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Ook maar even hier

PERSBERICHT

Katwijk, 3 mei 2022

Making Of Soldaat van Oranje - De Musical
Zondagmiddag 8 mei 13.55u op SBS6

Afgelopen zaterdagavond, precies elf en een half jaar na de première, speelde de 3.000ste voorstelling van Soldaat van Oranje - De Musical.

Naar aanleiding van deze bijzondere mijlpaal wordt op zondagmiddag 8 mei om 13.55 uur de Making Of Soldaat van Oranje - De Musical uitgezonden bij SBS6. In deze special wordt de kijker meegenomen in de wereld achter de voorstelling. Hoe is deze productie tot stand gekomen en waarom een theatervoorstelling gebaseerd op het boek dat Erik Hazelhoff Roelfzema in 1971 uitbracht. Hoe vergaat het de cast tijdens de intense voorbereidingen en wat gebeurt er in het nieuwe theater ‘de TheaterHangaar’ op het voormalige vliegveld Valkenburg in Katwijk. Van audities, fotoshoots, repetities, tot aan de eerste voetstappen in het theater. Er komen verschillende betrokkenen aan het woord, zoals initiatiefnemer en producent Fred Boot, schrijver Edwin de Vries, regisseur Theu Boermans en cast & crew.

  [ # 2700 ] 20 May 2022 02:29 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

En ze gaan weer dooooor.

Soldaat van Oranje - De Musical t/m december

Vandaag heeft Soldaat van Oranje - De Musical de maanden september, oktober, november en december toegevoegd aan het huidige voorstellingsschema. Recent werd op 30 april, precies elf en een half jaar na de première, de 3.000ste voorstelling gespeeld in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Sinds de première op 30 oktober 2010 zagen al meer dan 3,2 miljoen mensen de voorstelling.

Producent Fred Boot: Bij een groot deel van het publiek komt het vertrouwen weer terug. Dat geeft ons hoop voor de toekomst en daarom durven we onze speelperiode weer te verlengen. Daarmee kunnen we ons ook opmaken voor ons twaalfjarig jubileum op 30 oktober. Het blijft uniek, bijzonder en vooral belangrijk dat we het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden mogen blijven vertellen.

‹ First  < 178 179 180 181 182 > 
180 of 182
‹‹ Je Anne Nederland      Musicals Gone Mad ››