2 of 2 |  < 1 2
Musical Awards Gala 2022
  [ # 16 ] 28 April 2022 11:42 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Vanavond de uitreiking van de Awards, met weinig optredens *, gelukkig wel een moment om nooit te vergeten.
(* Er waren niet zo veel optredens deze avond, dat was toch wel het manco). En het geluid bij de optredens met een grote groep.

Om maar meteen met het laatste te beginnen, hoogtepunt Simone Kleinsma die (ter nagedachtenis aan Stephen Sondheim) diens Lach het maar weg (Send in the Clowns) bracht, gezeten aan een tafel met eromheen het orkest en een man (Wim van den Driessche), die overigens geen zangrol had, dus Simone zong alleen… maar briljant geënsceneerd. De hommage aan Jan Rot en Hennie Vrienten was er wel, wellicht laatste moment omgegooid, was gezien die omstandigheden oké.

Blij met de Award voor Roberto de Groot, eindelijk weer eentje na 19 jaar (In 2003 - Beste Mannelijke Bijrol - Tijl Uilenspiegel).
Veel awards voor Stage producties…had Marlijn (Diana en Zonen) de Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol zeer gegund, werd Nyassa van Tina. Natuurlijk ook geweldig, maar ik gunde het Marlijn toch iets meer…

  [ # 17 ] 29 April 2022 09:01 AM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  114
Geregistreerd  2013-05-08

Mooie show in een prachtig Ahoy.
Toch paar puntjes van kritiek:
- Bij de Les Mis medley was bij Bill van Dijk overduidelijk te zien dat hij playbackte. Was dit alleen bij hem of was, voor de zekerheid, de volledige track van tevoren opgenomen door de cast? Daar ga je dan bij denken (ik dus)
- Jammer dat Walter Drenth in zijn bedankwoord nergens Joop van den Ende bedankte (of ik moet het gemist hebben). Het is tenslotte wel zijn oude bedrijf waar hij nu de baas van is. Daarnaast is Joop toch echt de grondlegger van alles waar we gisteravond naar hebben kunnen kijken.

Maar verder heel veel positiefs:
- Blij dat van Hoorne een award won. Hebben ze na al die tijd echt verdient in die categorie.
- En inderdaad wat een pareltje was Simone’s “Lach het maar weg.” Ik dacht dat ik alleen van de Judi Dench versie tranen in mijn ogen zou krijgen maar ook hier!
- Pia oeuvre award zeer verdiend en wat zag ze er prachtig uit.
- Frits blijft een fijn vertrouwd gezicht.
- Mooie regie met veel aandacht voor overhead shots!

  [ # 18 ] 29 April 2022 10:05 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1161
Geregistreerd  2010-03-23

Ik vond het een vrij aparte avond. Over de genomineerden en winnaars heb ik niet echt een (waardevolle) mening, ik heb namelijk niets gezien de afgelopen tijd. Wat ik gisteren wél op tv zag vond ik in ieder geval technisch regelmatig ondermaats; Slecht geluid, mislukte playback, rommelig camerawerk (bij bijvoorbeeld het verder sublieme “Lach het maar weg”). Een viering van 20 jaar Musical Awards zonder lekker veel optredens vind ik sowieso een raar concept. Van de medleys die ze brachten snapte ik het idee wel, maar de uitvoering vond ik zo typerend underwhelming. Van tevoren las ik “Drie generaties Les Misérables vormen het spectaculaire slotstuk.” Ik denk dan (ijdele hoop natuurlijk): De avond wordt letterlijk afgesloten met zoveel mogelijk mensen uit alle casts van LM, dat wordt mooi! Nu kwam het niet eens aan het einde van de avond, direct achter twee gehaaste stukjes Mamma Mia en Wicked en waren er hier en daar wat mensen uit drie jaargangen LM geplukt. En ze moesten verdomd lelijke kleren aan, haha. Afijn, het is wat het is 😁

Wel erg mooi: het al eerder genoemde optreden van Simone. Wauw! Hier was goed te zien dat er met tijd, aandacht en creativiteit aan de performance is gewerkt. Er was net iets meer gedaan dan men in een rode, witte of blauwe outfit steken, zeg maar. Ook vind ik het zeer te prijzen dat er zoveel nieuw talent een groot podium werd gegeven in de Nederlandse musical-medley. En natuurlijk: Pia! Met haar zeer verdiende oeuvre-award. Wat een fijne vrouw is het toch.

Kan Alex Klaasen voor volgend jaar niet een geinige opening verzinnen?

  [ # 19 ] 29 April 2022 11:18 AM
Avatar
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  15
Geregistreerd  2020-04-27

Ik ben niet iemand die snel iets post hier, vooral al jaren lang een lezer. Maar nu voel ik toch eens de behoefte om ook eens mijn mening te geven.

Opening: Strakke choreo! Er is echt aandacht aan besteed. Wel jammer dat ik vanaf de 1e seconde al zag dat ook Stanley playbackt. Maar ik snap zeker dat de opening de juiste toon van de avond moet zetten, dus een strakke zang en dans.

De ode aan Nederlandse Musical: Goed dat ze jong talent laten zien! Stuk voor stuk goede kwaliteit. Jammer van de keuze van liedjes. Vond het meer een ode aan Nederlandse artiesten, wiens nummers gebruikt zijn in een musical over hun leven.

Simone was prachtig, dit is wat musical en kleinkunst is! Er is tijd genomen voor deze act. De rust en traagheid, in combinatie met de prachtige stem van Simone, vond ik hoog kwaliteit.

Oeuvre Award voor Pia: Zeker verdiend! Ik ben niet de grootste fan van Pia, maar bewijst toch elke keer weer wat voor een vak-vrouw ze is.

Prijs voor Van Hoorne: Dik verdiend!! Jaren lang hard gewerkt, en hoop dat ze nog jaren lang doorgaan!

Mamma Mia en Wicked waren een zeer welkome bijkomstigheid. Al heb ik even een applaus op de bank gegeven na de uithaal van Willemijn!

Les Miserables: Groots aangekondigd! Maar wat een afgang. Na afloop heeft denk ik een creative heel hard staan vloeken backstage. Vera Mann was vals. Bill van Dijk op tape, en dat was duidelijk te zien. Carlo en Simone pas bij de laatste zin uitgelicht. De frustratie was te zien op hun gezicht!


Al met al een prima avond, maar niet een om snel terug te kijken.

  [ # 20 ] 29 April 2022 11:31 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4116
Geregistreerd  2003-02-28

Ik had me er best op verheugd maar vond het over het algemeen zo slecht op meerdere vlakken en zo rommelig dat ik er verder geen energie in wil steken.

Hoogtepunten : Pia’s oeuvre award, Simone Kleinsma en Willemijn Verkaik.

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 21 ] 29 April 2022 01:35 PM
Avatar
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  886
Geregistreerd  2012-07-24

Theo - 29 April 2022 11:31 AM

Ik had me er best op verheugd maar vond het over het algemeen zo slecht op meerdere vlakken en zo rommelig dat ik er verder geen energie in wil steken.

Hoogtepunten : Pia’s oeuvre award, Simone Kleinsma en Willemijn Verkaik.

Wat Theo zegt. 3x kippenvel.

Ik wil nog wel wat positiefs toevoegen over LesMis. Waar ik tevoren mijn bedenkingen had bij de jeugdigheid van Milan (hij ziet er nou niet uit dat hij al 19 jaar in het cachot heeft gezeten), ben ik gisteren wel aangenaam verrast door zijn volwassen stemgeluid, dat een deel van die bedenkingen wegnam. Geen idee of hij live zong, maar het zit er dus wel in.

   Handtekening   

En ook al vlieg ik solo, ik vlieg tenminste vrij!

  [ # 22 ] 29 April 2022 04:09 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Ik hou een beetje een gevoel van een leeggelopen ballon over aan deze avond. Veel werd er even doorheen gehaast. De playback bij de weinige optredens. Het beroerde geluid.
Ik snap best dat je stil wilt staan bij 20 jaar Musical Awards, maar bij een sector die zo heeft geleden onder de coronamaatregelen en die nog lang niet op het oude niveau is qua bezoekersaantallen, had ik een avond vol met live gezongen optredens een beter visitekaartje gevonden voor de sector dan dit “gooien met awards, liedje-dat-iedereen-kent en dat was het”.

hannetje - 29 April 2022 01:35 PM

Ik wil nog wel wat positiefs toevoegen over LesMis. Waar ik tevoren mijn bedenkingen had bij de jeugdigheid van Milan (hij ziet er nou niet uit dat hij al 19 jaar in het cachot heeft gezeten), ben ik gisteren wel aangenaam verrast door zijn volwassen stemgeluid, dat een deel van die bedenkingen wegnam. Geen idee of hij live zong, maar het zit er dus wel in.

Op mij kwam het wel live over, in ieder geval. Ben nog niet echt overtuigd, voor mijn gevoel moest hij heel erg nadenken over zijn manier van zingen, komt het niet natuurlijk.

Enfin, qua awards denk ik dat het sowieso een lastig jaar was, en het komt nu op mij over alsof dat de buit redelijk verdeeld is over de genomineerde producties/producenten. Ik gun iedereen zijn award, maar had graag gezien dat Come From Away de award voor beste kleine musical had gewonnen. Diana & Zonen vond ik verre van perfect, maar ik vind het wel zuur voor Medialane dat ze niets gewonnen hebben met hun eigen product.

Pia haar award, Simone die iedereen stil krijgt met prachtige vertelling in een prachtige setting, Willemijn die even iedereen naar huis zingt met een snippet uit Wicked, Willemijn die naar nominatie verzilverd kreeg (ik ben een fan - sorry, not sorry), waren voor mij een paar mooie momenten die de ballon wat mij betreft heel gelaten hebben.

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 23 ] 02 May 2022 08:43 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Voor de volledigheid

Disney’s Aladdin grote winnaar Musical Awards 2022
Aladdin wint ook de Publieksprijs voor Beste Musical

Vanavond zijn, vanuit RTM Stage, de nieuwe grootste theaterzaal van Nederland, in Rotterdam Ahoy, de Musical Awards 2022 uitgereikt. De vakjury, bestaande uit Jon van Eerd, Hilde Scholten, Arno Gelder, Dianne Zuidema, Joy Kreiken, Maurice Luttikhuis, Michiel de Regt, Henriëtte Tol en Rennie Rijpma, heeft in 19 verschillende categorieën de winnaars verkozen. Grote winnaar is Disney’s Aladdin met 7 awards. Aladdin ontving ook nog de Leukstetickets.nl Publieksprijs voor Beste Musical 2022, deze award werd uitgereikt door Stanley Burleson. De musical The Rocky Horror Show ontving de award voor Beste Kleine Musical en 14 de musical ontving de award voor Beste Nederlands Oorspronkelijke Musical.

Oeuvre Award
Vijfendertig jaar na haar grootse Nederlandse debuut in de musical Cats heeft Pia Douwes tijdens het Musical Awards Gala de Holland Casino Oeuvre Award ontvangen. De Stichting Musical Awards kende deze prijs in het verleden al diverse keren toe aan grootheden in de nationale en internationale musicalwereld.


De winnaars:

Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical:
• Nyassa Alberta                           (Tina, de Tina Turner Musical)
Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical:
• Stanley Burleson                         (Disney’s Aladdin)
Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical:
• Willemijn Verkaik                         (Come From Away)
Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical:
• Sven Ratzke                             (Rocky Horror Show)
Beste Vrouwelijke Bijrol:
• Dorien van Gent                           (Hij Gelooft in Mij)
Beste Mannelijke Bijrol:
• Roberto de Groot                       (Disney’s Aladdin)

AFAS Award voor Aanstormend Talent:
• Dave Rijnders                             (Disney’s Aladdin)
Beste Regie:
• Antoine Uitdehaag                       (Come From Away)
Beste Choreografie:
• Casey Nicholaw                           (Disney’s Aladdin)
Beste Decor, Toneelbeeld en Projecties:
• Roos Veenkamp                           (Come From Away)
Beste Lichtontwerp:
• Coen van der Hoeven                     (Titanic de Musical)
Beste Geluidsontwerp
• Jan van Dijk                               (Titanic de Musical)
Beste Kostuums, Kap & Grime:
• Arno Bremers                             (Titanic de Musical)
Beste Muziek, Liedteksten en Arrangementen:
• Alan Menken                               (Disney’s Aladdin)
Beste Script en Dialogen:
• Irene Sankoff & David Hein               (Come From Away)
Beste Vertaling:
• Erik van Muiswinkel                       (Disney’s Aladdin)
Holland Casino Oeuvre Award
• Pia Douwes
Beste Grote Musical:
• Disney’s Aladdin – Stage Entertainment Nederland
Beste Kleine Musical:
• Rocky Horror Show – De Graaf & Cornelissen Entertainment
Beste Nederlands Oorspronkelijke Musical:
• 14 de musical – Out of Office Producties

De Leukstetickets.nl Publieksprijs Beste Musical 2022:
De Leukstetickets.nl Publieksprijs Beste Musical 2022 is deze avond uitgereikt aan Disney’s Aladdin. De afgelopen maand kon het Nederlandse publiek stemmen op de verschillende musicals die afgelopen seizoen waren te zien en de meeste stemmen gingen naar de musical Disney’s Aladdin die te zien is in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

  [ # 24 ] 02 May 2022 08:43 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Voor de volledigheid

Disney’s Aladdin grote winnaar Musical Awards 2022
Aladdin wint ook de Publieksprijs voor Beste Musical

Vanavond zijn, vanuit RTM Stage, de nieuwe grootste theaterzaal van Nederland, in Rotterdam Ahoy, de Musical Awards 2022 uitgereikt. De vakjury, bestaande uit Jon van Eerd, Hilde Scholten, Arno Gelder, Dianne Zuidema, Joy Kreiken, Maurice Luttikhuis, Michiel de Regt, Henriëtte Tol en Rennie Rijpma, heeft in 19 verschillende categorieën de winnaars verkozen. Grote winnaar is Disney’s Aladdin met 7 awards. Aladdin ontving ook nog de Leukstetickets.nl Publieksprijs voor Beste Musical 2022, deze award werd uitgereikt door Stanley Burleson. De musical The Rocky Horror Show ontving de award voor Beste Kleine Musical en 14 de musical ontving de award voor Beste Nederlands Oorspronkelijke Musical.

Oeuvre Award
Vijfendertig jaar na haar grootse Nederlandse debuut in de musical Cats heeft Pia Douwes tijdens het Musical Awards Gala de Holland Casino Oeuvre Award ontvangen. De Stichting Musical Awards kende deze prijs in het verleden al diverse keren toe aan grootheden in de nationale en internationale musicalwereld.


De winnaars:

Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical:
• Nyassa Alberta                           (Tina, de Tina Turner Musical)
Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical:
• Stanley Burleson                         (Disney’s Aladdin)
Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical:
• Willemijn Verkaik                         (Come From Away)
Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical:
• Sven Ratzke                             (Rocky Horror Show)
Beste Vrouwelijke Bijrol:
• Dorien van Gent                           (Hij Gelooft in Mij)
Beste Mannelijke Bijrol:
• Roberto de Groot                       (Disney’s Aladdin)

AFAS Award voor Aanstormend Talent:
• Dave Rijnders                             (Disney’s Aladdin)
Beste Regie:
• Antoine Uitdehaag                       (Come From Away)
Beste Choreografie:
• Casey Nicholaw                           (Disney’s Aladdin)
Beste Decor, Toneelbeeld en Projecties:
• Roos Veenkamp                           (Come From Away)
Beste Lichtontwerp:
• Coen van der Hoeven                     (Titanic de Musical)
Beste Geluidsontwerp
• Jan van Dijk                               (Titanic de Musical)
Beste Kostuums, Kap & Grime:
• Arno Bremers                             (Titanic de Musical)
Beste Muziek, Liedteksten en Arrangementen:
• Alan Menken                               (Disney’s Aladdin)
Beste Script en Dialogen:
• Irene Sankoff & David Hein               (Come From Away)
Beste Vertaling:
• Erik van Muiswinkel                       (Disney’s Aladdin)
Holland Casino Oeuvre Award
• Pia Douwes
Beste Grote Musical:
• Disney’s Aladdin – Stage Entertainment Nederland
Beste Kleine Musical:
• Rocky Horror Show – De Graaf & Cornelissen Entertainment
Beste Nederlands Oorspronkelijke Musical:
• 14 de musical – Out of Office Producties

De Leukstetickets.nl Publieksprijs Beste Musical 2022:
De Leukstetickets.nl Publieksprijs Beste Musical 2022 is deze avond uitgereikt aan Disney’s Aladdin. De afgelopen maand kon het Nederlandse publiek stemmen op de verschillende musicals die afgelopen seizoen waren te zien en de meeste stemmen gingen naar de musical Disney’s Aladdin die te zien is in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

 < 1 2
2 of 2